Türkülerimiz! |
03-24-2008 | #1 |
suskun
|
Türkülerimiz!A İstanbul Sen Bir Han Mısın A İstanbul (Beyim Aman) Sen Bir Han Mısın Varan Yiğitleri (De Beyler Aman) Yudan Sen Misin Gelinleri Yarsız Goyan (Bi Danem) Sen Misin Gidip De Gelmeyen (De Beyler Aman) Yari Ben Neyleyim Vakitsiz Açılan (Da Beyler Aman) Gülü Ben Neyleyim A İstanbul (Beyim Aman) Issız Kalası Taşına Toprağına (Da Beyler Aman) Güller Dolası O Da Bencileyin (Aman) Yarsız Galası Yöre : Kütahya Hisarlı Ahmet-Mustafa Hisarlı
03-24-2008 | #2 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Acem Kızı Çırpınıp da Şanovaya çıkınca Eğlen Şanovada kal acem kızı Uğrun uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyon bil acem kızı Seni saran oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal acem kızı Kaynak : Osman Özdenkçi Yöre : Kırşehir __________________
03-24-2008 | #3 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Abalı Zeybeği Abalımın Cepkeni Safi Sırma İlikli Abalımı Vuranlar On iki De Giritli Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe Beşparmak Dağından Gece Ben Geçtim Anadan Babadan Yardan Vazgeçtim Abalım Abalım Başı Aman Belâlım Abalım Abalım Gözleri Elalım Yandım Da Efeler Yandım Abalı Da Zeybeğe Yandım Da Dostlar Yandım Abalı Da Zeybeğe Yöre : Aydın
03-24-2008 | #4 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Acı Günlerim Şamatacı Günlerim Güneş Yüzü Görmedi Vay Hacı Bacı Günlerim Değirmenin Çarkı Yok Bu Bahçenin Parkı Yok Ali Gider Veli Gelir Külhana Vay Birbirinden Farkı Yok Acı Acı Günlerim Göz Boyacı Günlerim Ahı Vahınan Geçti Gitti Hacı Bacı Günlerim Bir İpte İki Cambaz Zor Olur Oynayamaz Dili Tatlı İçi Zehir Güzelim Vay Böyle Kazan Kaynamaz Böyle Kazan Kaynamaz Acı Acı Günlerim Şamatacı Günlerim Ahı Vahınan Geçti Gitti Hacı Bacı Günlerim Mahzuni Deli Gönlüm Yine Yollara Düştü Hacı Vurdu Bacı Durdu Acımadı Aleme Kaygu Kullara Düştü Acı Acı Günlerim Şamatacı Günlerim Ahı Vahınan Geçti Gitti Hacı Bacı Günlerim Söz/Müzik : Aşık Mahzuni Şerif
03-24-2008 | #5 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Acımaz Yaratan Bile Gelen Vurur Giden Vurur İnsanoğlu Garip Olur Dert Gelir Beni Bulur Acimaz Yaratan Bile Ümitler Arzular Yalan Ömrümüzü Çalar Zaman Azraildir Canı Alan Acımaz Yaratan Bile Sevip Sevilmese insan Kör Olsun Der Bahtı Yazan Erken Ağaran Saçları Mahsun Bakışları Ağlatan Haykırışları İşitmez Yaratan Bile Söz : Ali Tekintüre Müzik : Özcan Ertok __________________
03-24-2008 | #6 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Acıyı Bal Eyledik Bak Su Bebelerin Güzelliğine Kaşı Destan Gözü Destan Elleri Kan İçinde Kör Olasın Demiyorum Kor Olma Da Gör Beni Damda Birlikte Yatmışız Öküzü Hoşça Tutmuşuz Koyun Değil Su Dağlarda San Kendimizi Gütmüşüz Hor Baktık Mi Karıncaya Kırdık Mı Kanadını Serçenin Vurduk Karacanın Yavrulusunu Ya Nasıl Kıyarız İnsana Sen Olmazsan Öldürmek Ne Çürümek Ne Zindanlarda Özlem Ne Ayrılık Ne Yokluk Ne Yoksulluk Ne İlenmek Ne Dilenmek Ne İlenmek Ne Dilenmek Ne İssiz Güçsüz Dolanmak Ne Gün Gün İle Barışmalı Kardeş Kardeş Duruşmalı Koklaşmalı Söyleşmeli Korka Korka Yasamak Ne Kahrolasın Demiyorum Kahrolma Da Gör Beni Kanadık Toprak Olduk Çekildik Bayrak Olduk Döküldük Yaprak Olduk Geldik Bugüne Ekmeği Bol Eyledik Acıyı Bal Eyledik Sıratı Yol Eyledik Geldik Bugüne Ekilir Ekin Geliriz Ezilir Un Geliriz Bir Gider Bin Geliriz Beni Vurmak Kurtuluş Mu Kor Olasın Demiyorum Kor Olma Da Gör Beni Kaynak : Hasan Hüseyin Korkmazgil
03-24-2008 | #7 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Açıl Mor Menevşem Açıl Mor Menevşem Bahar Erişdi, Lale, Sümbül, Nergis, Reyhan Yetişti Benim Kısmetime Ak Zambak Düştü, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Çadır Almış Nerelerden Gelirsin, Benim Sana Yandığımı Bilirsin Çokta Sürmez Benim Gibi Olursun, Menevşem Oy Bir Tanem, Ey Haydi De Haydi Açılmış Menevşem Ne Güzel Olmuş, Lalesi , Sümbülü Hep Bize Kalmış Seni Seven Gözler Uykuya Dalmış, Menevşem Oy Bir Tanem , Ey Haydi De Haydi Yöre : Sivas Kaynak : Nuri Üstünses
03-24-2008 | #8 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Açılın Kapılar Hızır Paşa Bizi Berdar Etmeden Açılın Kapılar Şaha Gideyim Siyaset Günleri Gelip Çatmadan Açılın Kapılar Şaha Gideyim Yıkılın Kaleler Dosta Gideyim Kalenin Kapısı Daşdan Demirden Yanlarım Çürüdü Yaşdan Yağmurdan Bir Kimsem Yoktur Ki Dostu Çağırtam Açılın Kapılar Şaha Gideyim Yıkılın Kaleler Dosta Gideyim Çıkarım Bakarım Kale Başına Mümin Müslümanlar Gider İşine Bir Ben Mi Düşmüşem Can Telaşına Açılın Kapılar Şaha Gideyim Yıkılın Kaleler Dosta Gideyim Abdal Pir Sultan'ım Ye Hızır Paşa Bizi Hasret Koydun Kavum Kardaşa Yazılan Mı Gelir Sağ Olan Basa Açılın Kapılar Şaha Gideyim Yıkılın Kaleler Dosta Gideyim Pir Sultan Abdal
03-24-2008 | #9 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Açma Zülüflerin Açma Zülüflerin Yar Yellere Karşı Senin Zülfün Benim Telim Değil Mi Bülbül Figan Eder Güllere Karşı O Yar Benim Gülüm Değil Mi Sallama Saçların Yar Sen De Kurursun Azrail Misali Yar Canım Alırsın Etme Bu Cefayı Yar Kanlım Olursun Bu Kul Senin Kulun Değil Mi Kaynak : Neşet Ertaş __________________
03-24-2008 | #10 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Adanalı Adana’nın Yolları Taşlık, Yok Cebimizde Beş Para Harçlık Elden Gitti Kahpe De Gençlik Agam Adana'lı Pasam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Adana'nın Bayırına, Ağam At Güverdim Çayırına, Anam Babam Hayırına Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Adana'nın Yolları Taştan, Sen Çıkardın Beni Baştan, Hem Anadan Hem Kardaştan Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Sebebim Sen Oldun Şişman Delikanlı Hey Güllü Hele Hele Güllü, Kız Güllü Hele Hele Güllü, Peştemalı Püsküllü, Peştemalı Sümbüllü Ağam Adana'lı Paşam Adana'lı, Evde Duramıyom Sana Dadanalı Yöre : Adana Derleyen : Muzaffer Sarısözen
03-24-2008 | #11 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Ada Yolu Ada Yolu Kestane Amanın Dökülür Dane Dane Kızlar Yola Dizilmiş Amanın Eylenecek Zamandır Ada Yolu Yamandır Amanın Da Yolları Yamandır Bolu Dağı Dumandır Amanın Bolu Dağları Dumandır Dostlar Vurun Sazlara Amanın Eylenecek Zamndır Ada Yolu Düz Gider Amanın Ada Yollarıdüz Gider Bir Edalı Kız Gider Amanın Kız Gider O Kız Yolu Şaşırmış Amanın İnşallah Bize Gider Yöre : Bolu
03-24-2008 | #12 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Adem-i Balçıktan Ademi Balçıktan Yoğurdun Yaptın, Yapıp Da Neylersin, Bundan Sana Ne Halk Ettin İnsani Saldın Cihana Salıp Da Neylersin Bundan Sana Ne Bakkal Mısın Teraziyi Neylersin İşin Gücün Yoktur Gönül Eğlersin Kulun Günahını Tartıp Neylersin Geçiver Suçundan Bundan Sana Ne Katran Kazanını Döküver Gitsin Mümin Olan Kullar Didara Yetsin Emreyle Yılana Tamuyu Yutsun Söndür Şu Ateşi Bundan Sana Ne Sefil Düştüm Bu Alemde Naçarım Kıldan Köprü Yaratmışsın Geçerim Şol Köprüden Geçemezsem Uçarım Geçir Kullarını Bundan Sana Ne Kaygusuz Abdal Der Cennet Yarattın Cehenneme Nice Kulları Attın Nicesin Ateş-İ Aşk İle Yaktın Yakıp Da Neylersin Bundan Sana Ne Kaygusuz Abdal
03-24-2008 | #13 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Adı Bahtiyar Geçiyor Önümden Sirenler İçinde Ah Eller Üstünde Çiçekler İçinde Dudağında Yarım Bir Sevdanın Hüznü Aslan Gibi Göğsü Türküler İçinde Rastlardım Avluda Hep Volta Atarken Cigara İçerken Yahut Coblanırken Kimseyle Konuşmaz Dal Gibi Titrerdi Çocukça Sevdiği Çiçeği Sularken Diyarbakırlıymış Adı Bahtiyar Suçu Saz Çalmakmış Öğrendiği Kadar Geçiyor Önümden Gül Yüzlü Bahtiyar Yara Aldığı Yerde Kalan Sazı Kadar Beni Tez Saldılar O Kaldı İçerde Çok Sonra Duydum Ki Yozgatta Sürgünde Ne Yapsa Etse Üstüne Gitmişler Mavi Gökyüzünü Ona Dar Etmişler Gazetede Çıktı Üç Satır Yazı İle Uzamış Sakalı Çatlamış Sazıyla Birileri Ona Ölmedin Diyorda Ölüm İlanında Hüzünle Gülüyordu
03-24-2008 | #14 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Aferin Sanki Hiç Hak Yememişsin Aferin Beyim Aferin Hak Yiyerek Doymamışsın Aferin Beyim Aferin Az Kazançla işin Olmaz Sanma Bunu Kimse Bilmez Az Kazanç işine Gelmez Aferin Beyim Aferin Sıfırdan Başladım Dersin Viski içer Havyar Yersin Sana Veren Bana Versin Aferin Beyim Aferin Hep Namuslu Görünürsün Renkten Renge Bürünürsün Bu Çiftlikte Barınırsın Aferin Beyim Aferin Söz : Aşık Garip Bektaş Müzik : Nuray Hafiftaş
03-25-2008 | #15 |
suskun
|
Cevap : Türkülerimiz!Ag Gül İle Kırmızı Gül Cem-İ Çiçeklerin Hası Ag Gül İle Kırmızı Gül Deli Gönül Eğlencesi Ag Gül İle Kırmızı Gül Talip Olmak Pirindendir İrenk Almak Gülündendir Muhammed' İn Terindendir Ag Gül İle Kırmızı Gül Pir Sultan'ım Ey Gaziler Alnımızda Al Yazılar Talip De Pir'in Arzular Ag Gül İle Kırmızı Gül Pir Sultan Abdal