Bir Haftalık Evliya:) |
12-09-2008 | #1 |
bonsoir
|
Bir Haftalık Evliya:)Kahramanımız seyrettiği bir tv programında bir din görevlisinin söylediği sözler dikkatini çekiyorManeviyat büyüklerinden bahsederken "onlar göz ucuyla dahi nisa tayfasına bakmazlardı" Nerede şimdi böyle büyük evliyalar" Bu söz can evinden vurur bizim kahramanı ve 1 hafta evliya gibi davranmaya söz verirŞimdi başından geçen olayları kendi ağzından dinleyelimBuyrunnn Günümüzde de böyle evliyaların olduğunu ispat etmek için bir hafta evliya gibi davranmaya kendime söz vermiştimEkmek almak için apartmandan inerken yeni taşınan alt kat komşum larla karşılaştım Bütün ev halkı kapıdaydıHanımlardan biri "Kızımın tarifinden tanıdım sizi "" çay içmeye gelicez bir gün " dediBen gözlerimi yerden kaldırmadan "Buyrun gelin " dedimDuyduğum seslerden kalabalığın içinde birde erkek çocuğu vardı"Hanımları görürüm diye başımı kaldırmıyordumÇocuk ablası olacak kıza "Ben sana bu adamın züppe olduğunu söylemiştim Baksana yüzümüze bile bakmıyor kasıntı "!Hemen arkasında yaşlı bir kadın sesi "Vah ! evladımm vahh!! ne kadarda mahçupmuş zavallıcık ,!!Anlaşılan küçükken çok dayak yemişş Her evliyanın başına gelen sıkıntıları bende yaşıyorumAceleyle sokağa atıyorum kendimiAklıma bir metod gelyorYere bakarak yürüyeceğim böylece karşıdan gelenlerin bay mı bayanmı olduğunu ayakkabılarından anlayıp öyle kafamı kaldıracağımBaşımı kaldırmadan yürürken yanımdan geçen bir kadının sesini duyuyorum Biri arkadaşına hitaben "Bu adamda bir tuhaflık var ayol ,boşuna dememişler dost yüze düşman ayağa bakar diye"Diğer kadın farklı görüşte benden uzaklaşıp duvar dibine kaçarken "Benimde gözüm tutmadı kardeş belliki çapkının biriYere bakan ,yürek yakan cinsinden mutlaka !!!"" Ben yine evliya sabrıyla aynı şekilde yürürken birden ne olduğunu anlayamadan kendimden geçiyorumİlaç kokulu bir yerde gözümü açıyordumYattığım yerin etrafında beyaz önlüklü genç kızlar dolanıyorVerdiğim karar gereği gözlerimi kapatıyorumAnlıyorum ki bir hastahanedeyimmKızlardan biri gözlerimi kapadığımı farkedince "Zavallı yine kendinden geçti bu üçünçü kez bayılışı "Önündeki elektrik direğini görmemiş "Kızların yanında bir de erkek hasta bakıcı var sinir sinir gülüyor "Tevekkeli az önceki elektrik kesintisi bu yüzdenmiş,kafasındaki şişliğe bakılırsa direk devrilmiş olmalı "Ayağa balkabilsem ben neyi devireceğimi çok iyi biliyoruml ama ne mümkün başım zonkluyorBiraz sonra bir erkek dr geliyor yanıma :"geçmiş olsun cüneyd ağbi çok fena çarptığın için sağ gözünü bandajladık Bir müddet tek gözle idare et!!! Neyse zorda olsa çıkıyorum oradan Yeni metoduma göre sağlam kalan gözümle yol kenarındaki apartmanların üst katlarına bakacak ve karşıdan gelen kişilerin silüet olarak farkedip yolumu bulacağımYeni planımın çok başarılı olacağını düşünürken Manavdan alışveriş yapan bir kadının sesini duyuyorumArkadaşına beni göstererek "Şu terbiyesize bak tek gözüyle balkondaki kızları gözetliyor!!Öbür gözüde kör olur inşallah!!!!"Tepemden kaynar sular boşaldı sanki bu sözleri duyuncaMasum olduğumu nereden bilsin zavallı Ben yine üstkatlara bakarak giderken sanki o yükseklerden düşüyormuş gibi bir halle tekrar kendimden geçiyorum Anlaşılan yine hastahanedeyimmm Biraz önceki hemşirelerden biri "Hayret yaaa !!!Bu azönceki adamm!!! Bu kez de kanalizasyon çukuruna düşmüş " Bir anda anlıyorum başıma gelen felaketi Üstüm başım berbat kokuyor Bütün kemiklerimle birlikte sağlam zannettiğim gözümde sızlıyorHastahaneden biran önce kaçıp eve gitmek için can atarken etrafıma bakınıyorum ne mümkün göremiyorumO sırada doktorun sesi geliyor kulağıma "Boşuna uğraşma ağbi morardığı için diğer gözünüzüde bandajladık Bir haftacık sabretmen gerekiyor "Ben bu süre içinde ne yapacağımı düşünürken az önceki erkek hastabakıcı hemşire kızlara " CAğbi size fena tutuldu kızlar Baksanıza saatte bir uğruyor " sinirimde ateşler basıyor yüzümüBeni bir ambulansa bindirip eve gönderdiler Komşular yine hep birlikte kapıdalar Hanım ve kızları geçmiş olsun dileklerini belirtirken ,çocukları olacak o haylaz veled yine ablasının kulağına haince fısıldıyor ""Bizim züppe bulmuş cezasını ""Komşuların yardımıyla eve giriyorum Kendime verdiğim sözü 1 hafta boyunca eksiksiz tutacağıma seviniyordum"Evliya işte böyle olur " diyede kasılıyordum Ama bir haftada olsa evliyalık güzel bişi diii miii???? Fırtınalara vE bütüN olumSUzluklaRa rağMen kök salMış aĞaç diğeR Ağaçlardan Daha anlaMLı ve GüçlüDür DostçA kaLın:56:58 alıntı |
|