Osmanlı Mehter Marşları |
07-23-2008 | #1 |
cansel
|
Osmanlı Mehter MarşlarıYİNE DE ŞAHLANIYOR Yinede şahlanıyor aman Kolbaşının yandım da kır atı Görünüyor yandım aman Bize serhad yolları Davullar çalınsın aman Aman da ceng-i cengide harbiyi Görünüyor yandım aman Bize sefer yolları Gâhi sefer olur aman Aman da sefer seferde eyleriz Hazan erişince aman Bahar güzel severiz Gülyüzlü yari de aman Aman da hile ile de severiz Sefersiz olamaz aman Aman er evlaları BUNA ER MEYDANI DERLER Buna er meydanı derler Bunda söz olmaz yandım aman aman Çifte yürekli erkekler Şahım gelir bu yane yandım aman aman Ele bele dine imânım İhanet olmaz yandım aman aman Okurlar fermânı imanım Yandım kıyarlar cane yandım aman aman KIRIMDAN GELİRİM Kırımdan gelir gelirim Adım da Sinandır hey aman Kılıncımın suyu yar suyu Kandır da dumandır hey Kırımdan gelir gelirim Atım da araptır hey aman Gizlenme Nemce rü Nemçe rû Sinan da buradadır hey Meydan da burdadır hey ESTERGON KALASI Estergon Kâlası bre dilber aman Su başı durak aman Kemirir gönlümü bre dilber aman Bir sinsi firak Gönül yar peşinde bre dilber aman Yar ondan ırak aman Akma Tuna akma bre şahin aman Ben bir dertliyim Yar peşinden amanda gezer Koşar yandım karabahtlıyım EY GAZİLER Ey gaziler yol göründü Yine garip serime Dağlar taşlar dayanamaz Benim ah u zârıma Dün gece yâr hanesinde Yastıcağım taş idi Altım toprak; üstüm yaprak Yine gönlüm hoş idi ESKİ ORDU MARŞI Ey şanlı ordu,ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker Deryada olsa herşey muzaffer Dillerde tekbir, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Ordumuz olsun daim muzaffer MEHTER VURUYOR Mehter vuruyor tarihin aksetmede yâdı Andık yine, Fatih'le, Süleyman'ı, Murad'ı Kös sesleri sarsın bütün İstanbul'u yer yer Geçsin önümüzden, koca gazi ve şehitler Türk ordusunun şan dolu bir satvetidir bu Fethin, Mahaç'ın, Niğbolu'nun haşmetidir bu Mehter bize bir ruh veriyor, tâ nerelerden Meriçlerle,Çanakkale,Yemen'den, Kore'lerden CEDDİN DEDEN Ceddin deden, neslin baban Hep kahraman Türk milleti Orduların, pekçok zaman Vermiştiler dünyaya şan Türk milleti, Türk milleti Aşk ile sev milliyeti Kahret vatan düşmanını Çeksin o mel'un zilleti ARTAR CİHATLA ŞANIMIZ Artar cihadla şanımız Fahr-i Resûl sultanımız Şer-i bize insanı Hak Uğrunda aksın kanımız Türk oğluyuz Ünvanlı, namlı, şanlıyız Allah deyu harb ederiz Var nusrete imanımız MEHTER MARŞI Gâfil ne bilir neş've-i pür-şevk-i vegâyı Meydân-ı celâdetteki envar-ı sefâyı Merdân-ı gazâ aşk ile tekbir tekbirler alınca Titretti yine, rû-yı zemin arş-ı semâyı Allah yolunda cenk edelim şân alalım şan Kur'an'da vaadediyor Hazret'iYezdan GÜLYÜZÜNDE GÖRELİ Gülyüzünde göreli zülfü semen sây gönül Kara sevdâya yerler bî-ser-ü bî-pây gönül Dimadimmi sana dolan mânâ hây gönül Vây gönül,vây bu gönül, vây gönül ey vây gönül Yar yeleleli, dost yeleleli,yeleli ya lâ yaleli dost Bizi hâketti hevâ yoluna sevdâ nidelim Pâyimâl eyledi ol zülf-ü semen-sây nidelim Kul edinmez ki güzeller bizi illâ nidelim ORDUNUN DUASI Yılmam ölümden yaradan askerim Orduma gazi dedi Peygamberim Bir dileğim var ölürüm isterim Yurduma tek düşman ayak basmasın Amin desin hep birden yiğitler Allahü ekber gökten şehitler Amin amin amin Allahü ekber Amin amin amin Allahü ekber ESKİ MALAZGİRT MARŞI Bir Cuma sabahı, Allah'a karşı Malazgirt'te ellidörtbin er Ellidörtbin er, ellidörtbin er Söylemişler en güzel marşı Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber Allahü ekber, Allahü ekber YELKENLER BİÇİLECEK Yelkenler biçilecek,yelkenler dikilecek Dağlardan çektirilen kalyonlar çektirilecek Elde sensin dilde sen gönüldesin baştasın Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın Delikanlım, işaret aldığın gün atandan Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan'dan SANCAK MARŞI Ertuğrul'un ocağında uyandın Şehitlerin kanlarıyla boyandın Nice düşman kâl'asına uzandın Sana selam ey şanlı Türk sancağı Çırpınarak dalgalanır kanadın Gökyüzüne çıkmak mıdır muradı Gölgende can vermek ister evlâdın Sana selam ey şanlı Türk sancağı DEVLET MARŞI Askerlerin hâzır silah Kuvvetlenir sûlh u salâh Devlet bulur feyz ü felah Meşhur olur bu istilâh Askerlerin kişver-küşâ Türk devleti sen çok yaşa Orduların etse sefer Yol gösterir avn ü zafer Mansûr olur her bir nefer Düşman kalır bî-tâb-fer GENÇ OSMAN Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of Aman Askerin içinde birinci uşak Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan Bağdat'ın içime girilmez yastan of of Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of Of of Bağdat'ın kapısını Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of OSMAN PAŞA MARŞI Tuna nehri akmam diyor Etrafımı yıkmam diyor Şanı büyük Osman Paşa Pilevne'den çıkmam diyor Düşman Tunayı atladı Karakolları yokladı Osman Paşa'nın kolunda Beşbin top birden patladı
07-23-2008 | #2 |
haticee
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarımehter bi baska yaww |
Cevap : Osmanlı Mehter Marşları |
07-23-2008 | #3 |
su perisi
|
Cevap : Osmanlı Mehter MarşlarıBencede haticee, ellerine sağlık sevgili cansel |
07-23-2008 | #4 |
cansel
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıben teşşekür ederim bencede yaw ayrı bir tat bu osmanlılart biliolar işlerini bunları dinledikten sonra birsi bana hade savaşa dese hucumm die giderim aceip gaza getirio insanı:))
07-23-2008 | #5 |
haticee
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıcansel bende gelirim 25 |
07-23-2008 | #6 |
cansel
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıgel gel ama snn o cüsseyle pek bir işe yarıyacağını sanmıorum ama;)))
07-23-2008 | #7 |
haticee
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıyog canm sen beni merak etme vatan söz konusu olduğunda senin 2 katn olurum |
07-23-2008 | #8 |
cansel
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıhelal bea kim tutar seni bea:D
07-23-2008 | #9 |
haticee
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıcansel hangi ülkeden baslayalım!!! |
07-26-2008 | #10 |
hayko26
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıbizans olabilirmi?paylaşım için teşekkürler arkadaşım
07-29-2008 | #11 |
!!juninho!!
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarımehter marşları güzeldir tşk |
07-29-2008 | #12 |
cansel
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıolmazmı senimi kıracağama kafamı kırarım;))) ben teşşekür ederim ilginiz için arkadaşlar
07-29-2008 | #13 |
haticee
|
Cevap : Osmanlı Mehter Marşlarıtabiki neden olmasın |
|