![]() |
Keloğlan İle Pinokyo - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#1 |
Mountain
|
![]() Keloğlan İle Pinokyo - Serdar YıldırımKELOĞLAN VE PİNOKYO Bir varmış, iki varmış ![]() ![]() ![]() Keloğlan bir gün Pinokyo ile karşılaşmış ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " İyiyim, sağ ol arkadaş ![]() ![]() Bunun üzerine Pinokyo: " Seni tanımayan, adını bilmeyen mi var? Avrupa'yı gezdim, dolaştım ![]() ![]() ![]() Keloğlan'ın sağ gözü seğirmeye başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan Pinokyo'nun dalga geçtiğini düşünüyormuş ![]() " Doğru söylüyorsun, Pinokyo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan anlattıkça, yalan söyledikçe burnu uzamış ![]() ![]() ![]() Keloğlan cevap vermiş: " Özür dilerim, Uludağ! Seni rahatsız etmek değil, Pinokyo'ya dersini vermek istemiştim ![]() " Pinokyo yalan söylemekten vazgeçmez, senin doğru söylemekten vazgeçmeyeceğin gibi ![]() Pinokyo Uludağ'ın sözlerinden hoşlanmamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uludağ: " Bu nereye gidiyor böyle? " diye sormuş ![]() Keloğlan: " Pinokyo'nun dönüp dolaşacağı yer İtalya'dır ![]() Uludağ: " Dersimi aldım, dedi ![]() Keloğlan: " Almıştır da, son cümleyi söyledikten sonra burnu niye uzadı, onu anlamadım ![]() Doğru sözlü ol, dokuz köyde misafir ol ![]() Onuncu köyün adı, Doğrular Köyü ![]() Doğru sözlü olun, yalandan kaçın ![]() Yalan söylemeyin, doğruluk saçın ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Keloğlan İle Pinokyo - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#2 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan İle Pinokyo - Serdar YıldırımKELOĞLAN VE DAĞCILAR Anadolu'da bir Keloğlan varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Deniz Marmara'ymış, dağ Uludağ'mış ![]() Kış günü Uludağ kar-buz kaplıymış ![]() Dağdaki aç kurtlar köylere inmiş ![]() Keloğlan korkudan evine sinmiş ![]() * * * * Bir gün kar dinmiş, kurtlar hemen gitmiş ![]() Keloğlan evden çıkmış, bir oh çekmiş ![]() Kolay değil, bir hafta evde yatmış ![]() Bir hafta bin hafta yerine geçmiş ![]() * * * * Ertesi gün köye dağcılar gelmiş ![]() Köylüler, Keloğlan'a haber vermiş ![]() Dağa çıkacak bir adam gerekmiş ![]() Başka kimse dağcılarla gitmemiş ![]() * * * * " Keloğlan demiş, ben sizinle gelmem ![]() Ne istersiniz Uludağ'dan bilmem ![]() Çıkıp da ne olacak zirvesine ![]() Zarar verir zirvesi cümlesine ![]() * * * * " Bırak Keloğlan ciddi olamazsın ![]() Biz zirveye çıkarken bakamazsın ![]() Adın önde anılsın, şimşek çaksın ![]() El yazması kitaplarda sen varsın ![]() * * * * " Ben öksürsem halkımız sahiplenir ![]() Eğer dağa çıkmazsanız sevinir ![]() Dağcıyı durdurdu Keloğlan denir ![]() Herkes neşelenir, şekerler yenir ![]() * * * * Ağalar etmeyin dağa gitmeyin ![]() Dağ çağırır durur, önemsemeyin ![]() El ele tutuşun, fire vermeyin ![]() Hepiniz gençsiniz, erken göçmeyin ![]() * * * * Dağcılar, Keloğlan'ı dinlememiş ![]() İleri deyip, Uludağ'a çıkmış ![]() Ama hiçbiri geri dönememiş ![]() Çığ düşmüş, onları hayattan silmiş ![]() * * * * Dağa çıkanlar, korkusuz, yiğitmiş ![]() Buz çok kayganmış, kar acımasızmış ![]() Kaygan ortamda yiğitlik sökmezmiş ![]() Karlı dağlarda çığ bir felaketmiş ![]() * * * * Keloğlan bu sonuca çok üzülmüş ![]() Yazıcıya gitmiş, ona anlatmış ![]() Kışın kimse dağa çıkmasın, demiş ![]() Çıkmak isteyen yanlış yapar, demiş ![]() * * * * Serdar Yıldırım bu masalı yazmış ![]() Ne gerek varmış, kim dağa çıkarmış ![]() Zaten ortalık buz gibi soğukmuş ![]() Nice dağcılar dağlarda donmuş ![]() SON |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Keloğlan İle Pinokyo - Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
#3 |
Mountain
|
![]() Cevap : Keloğlan İle Pinokyo - Serdar YıldırımKELOĞLAN ELMASI Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Keloğlan şöyle demiş: " Bırak ya ana, bir tarla için rahatımı bozamam ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan kendini dışarı zor atmış ![]() ![]() ![]() Keloğlan gelip tarlanın ortasına sırtüstü yatmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam anası tarlanın kazılmasına çok sevinmiş ![]() ![]() Ertesi gün kasabadan gelenler varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON -------------------------------------------------------- KELOĞLAN BİR KESE ALTIN Keloğlan kasabaya giderken bir kese altın bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolcubaşı: " Aman Keloğlan, kese benimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anası: " Keloğlan biliyor musun? Keseyi ben düşürmüştüm ![]() ![]() Keloğlan: " Ana, kasabaya gitmiştin ama ne geçen günü? Aradan kaç ay geçti ![]() ![]() ![]() ![]() Anası: " Benim güzel oğlum, altını çamura bulasan yıkarsın çıkar ![]() Keloğlan: " Olmaz ana, yarın kesenin sahibini ararım ![]() Keloğlan'ın keseyi vermediğini gören anası, ağlamış, gözyaşı dökmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda anasına inanan Keloğlan keseyi vermiş ![]() ![]() ![]() ![]() SON -------------------------------------------------------- KELOĞLAN İLE PAMUK PRENSES İki yürür, bir koşarım ![]() Gezer, dağlar aşarım ![]() Yatıp dinlenmek varken, Tarlada çalışana şaşarım ![]() Böyle deyip duran Keloğlan yıllardan bir yıl tarlalarda, bahçelerde çalışmış, toprak kazmış, tohum atmış, sulamış, ürün almış, hasat etmiş, satmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün kızı aramış ve bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamuk Prenses gittikten sonra Keloğlan kıvranmaya başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keloğlan: " Bir göründü, bir yok oldu ![]() ![]() ![]() İki gün iki gece sonra Keloğlan yani beyaz atlı prens şehrin sokaklarında gezer olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() SON Yazan: Serdar Yıldırım |
![]() |
![]() |
|