Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1964, sait, öztürk

Sait Öztürk ( 1964)

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sait Öztürk ( 1964)

1964 yılnda Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesie bağlı Düzbağ (Helete) kasabasında doğdu İlk ve ortaokulu Düzbağ’da, liseyi Kahramanmaraş’da üniversiteyi Ankara’da bitirdi 1987 yılında Başbakanlık Osmanlı Arşivi’ne uzman yardımcısı olarak giren Öztürk, burada 1993’e kadar Araştırma Hizmetleri Bölümünde çalıştı 1993 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal bilgiler Enstitüsü’ne bağlı olarak hazırladığı XVII Yüzyıl Askeri Kassam Defterleri’nin Sosyo-Ekonomik Tahlili adlı teziyle İktisat Tarihi bilim dalında doktorasını tamamladı Ekim 1996'da doçent oldu 1993-1999 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği yapan Öztürk, Osmanlı Devleti’nin sosyal ve ekonomik tarihi sahasında çalışmalarına devam etmektedir

ESERLERİ

Osmanlı Arşiv Belgelerinde Siyakat Yazısı ve Tarihi Gelişimi

Askeri Kassama Ait Onyedinci Asır İstanbul Tereke Defterleri

Tanzimat Döneminde Bir Anadolu Şehri olan Bilecik

Osmanlı Belgelerinde Siyakat Yazısı

Türklerin Ulum ve Fununa Hizmetleri (Bursalı Mehmed Tahir’den sadeleştirme)

Kitabu’s-sabun,Osmanlı Devleti’nde Sabunculuk, SabunHaneler Ve Sabun Sanayii

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com