Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Yumuşak Tatlı TarifiÇİKOLATALI YUMUŞAK Pasta Tarifleri Malzemeler 250 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAOLU MONTIGNAC ÇİKOLATASI) 5 YUMURTA 1/2 BARDAK SÜT BİR TUTAM YAPILIŞI 200 gram parçalanmış çikolataları 1/2 bardak süt ilavesi ile Ben Mari’de eritin (Bir önceki tarifte olduğu gibi) Yumurta aklarına bir tutam tuz serpip sıkı bir köpük olana dek çırpın Sonra bu köpükten kaşık kaşık alarak ve el mikseri ile çırparak yumurta sarılarına yedirin Bu karışımı Ben-Mari’deki çikolatalara ekleyin ve yine Ben Mari’de durmadan karıştırarak karışım koyulaşana dek pişirin (pişirme sırasında karışımın hacmi azalacak ve hamur kıvamında olacaktır)Bu hamuru bir kek tenceresine veya tabağa 2 cm yüksekliğinde yayın ve ılınmaya bırakınBu sırada 50 gram çikolatayı 4-5 kaşık su katıp yine ben ma-ride eritin İyice eriyince bunu önce yaydığınız hamurun üzerine dökün ve bir spatül yardımı ile her tarafına sürün Bir saat buzdolabında tutun ve yanında çırpılmış krema ile servis yapın |
Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Yumuşak Tatlı Tarififotoğrafı olsa daha ii olurdu paylaşım için sağol |
|