Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahtan, talebi, şeytanın

Şeytanın Allah'tan On Talebi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1 Allah'tan diledim ki, beni ademoğullarının malına ve evladına ortak ede Bu ortaklık talebimi yerine getirdi Ki bu: "Onlara ortak ol Mallarına ve çocuklarına Onlara vaad et Halbuki şeytan onlara gurur vaad eder" (17/64) Ayet-i Celilesi ile sabittir

Her besmelesiz kesilen hayvan etinden yerim, faiz ve haram karışan yemeklerden yerim Şeytandan Allah'a sığınılmayan malın da ortağıyım

Cinsi münasebet anında; Allah'a şeytandan sığınmayan kimse ile birlikte hanımı ile birleşirim Ve o her birleşmeden hasıl olan çocuk, bize itaat eder Sözümüzü dinler

Her kim hayvana binerken, helal yola gitmeyi değil de, aksini isteyerek binerse, bende onunla beraber binerim Yol arkadaşı ve binek arkadaşı olurum Bu da Ayet-İ Kerime ile sabittir "Onlar üzerine süvarilerinle, piyadelerinle yaygara çıkart" (17/64)

2 Allah-ü Teala'dan diledim ki : Bana bir ev vere Bu dilediğim üzerine hamamları bana ev olarak verdi

3 Diledim ki bana bir mescid vere Pazar yerlerini bana mescid yaptı

4 Benim için bir okuma kitabı vermesini istedim Şiirleri bana okuma kitabı olarak verdi

5 İstedim ki; bir ezan vere , Mezmurları verdi

6 Diledim ki; bana bir yatak arkadaşı vere Sarhoşları verdi

7 Diledim ki; bana yardımcılar vere Bunun içinde kaderiye mensuplarını verdi

8 İstedim ki; bana kardeşler vere Mallarını boş yere israf edenleri verdi Bir de masiyet yoluna para harcayanları Bunlarda şu Ayet-i Kerime ile sabittir :

"O kimseler ki ; mallarını boş yere harcarlar Onlar şeytanın kardeşleri olmuşlardır" (17/27)

Bir ara Resullullah (sa) Efendimiz şöyle buyurdu :

- Eğer söylediklerini, Allah'ın kitabındaki ayetlerle ispat etmeseydin Seni tastik etmezdim

Bundan sonra İblis devam etti :

-Ya Muhammed, Allah'tan diledim ki; ademoğullarını ben göreyim; ama onlar beni göremeyeler Bu dileğimi de yerine getirdi Diledim ki; ademoğullarının kan mecralarını bana yol yapa; Bu da oldu Böylece ben, onlar arasında akıp giderim Gezerim Hem nasıl istersem Bütün bu isteklerimi verdi " Hepsi sana verildi, buyurdu " Ve ben bu hallerimle iftihar ederim Sonra şunu da ekleyeyim ki ; benimle beraber olanlar , seninle beraber olanlardan daha çoktur İşte Böylece kıyamete kadar, ademoğullarının ekserisi benimle beraber olurlar

Bundan sonrasını İblis şöyle anlattı :

Benim bir oğlum vardır Adı: ATEME'dir Bir kul, yatsı namazını kılmadan uyursa gider; onun kulağına bevleder Eğer böyle olmasaydı; imkan yok, insanlar namazlarını eda etmeden uyuyamazlardı

Benim bir oğlum daha vardır ki; onun adı da MÜTEKAZİ 'dir Bunun vazifesi de ; yapılan gizli amelleri yaymaya çalışmaktır Mesela bir kul , gizli bir taat işlerse ve bu yaptığını da gizlemeye çalışırsa MÜTEKAZİ onu dürter En sonunda o gizli amelin yayılmasına ve açığa çıkarmaya muvaffak olur Böylece ; Allah-ü Teala onun yüz sevabından doksan dokuzunu imha eder Çünkü bir kulun yaptığı gizli bir amel için tam yüz sevap verilir

Sonra Benim bir oğlum daha vardır Onun adı da KÜHAYL dir Bunun işi de, insanların gözlerini sürmelemektir Bilhassa, ulema meclisinde ve hatip hutbe okurken Bu sürme onların gözüne çekildi mi , uyuklamaya başlarlar Ulemanın sözlerini işitmezler Böylece hiç sevap alamazlar

Bundan sonra İblis şöyle anlattı :

-Hangi kadın olursa olsun Onun kalktığı yere şeytan oturur Sonra kadının kucağında mutlaka bir şeytan durur Ve onu, bakanlara güzel gösterir Sonra o kadına bazı emirler verir Mesela: Elini kolunu dışarı çıkar ; göster Der o da bu emri tutar Elini, kolunu açar, gösterir Bundan sonra, o kadının haya perdesini tırnakları ile yırtar

İblis bundan sonra ; Resullullah (sa) Efendimiz' e kendi durumunu anlatmaya başladı :

-Ya Muhammed bir insanı delalete sürüklemek için elimde bir imkan yoktur Ben ancak vesvese veririm Ve bir şeyi güzel gösteririm O kadar Eğer delalete sürüklemek elimde olsaydı, yeryüzünde; "Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed Allah'ın resülüdür" diyen herkesi, oruç tutanı ve namaz kılanı hiç bırakmazdım Hepsini delalete düşürürdüm Nasıl ki senin elinde de, hidayet nevinden bir şey yoktur Sen ancak Allah'ın Resulusun Ve tebliğe memursun Şayet hidayet elinde olsaydı, yeryüzünde tek kafir bırakmazdın Sen Allah'ın halkı üzerinde bir hüccetsin Bende , kendisi için ezelde şekavey yazılan kimselere sebebim Said olan kimse, taa, ana karnında iken saiddir Şaki olan da yine ana karnında iken şakidir Saadet ehli kılan da Allah, Şekavet ehli kılan da Allah

Bundan sonra Resullullah (sa) Efendimiz şu iki Ayet-i Kerimeyi okudu

"Bunlar, taa sonuna kadar böyle değişik şekilde devam edecek Ancak Rabbın esirgedikleri hariç" (11/118-119)

"Allah'ın emri behemehal yerini bulan bir kaderdir" (33/38)

Bundan sonra Resullullah (sa) Efendimiz, İblise şöyle buyurdu :

-Ya Ebamürre, acaba senin bir tevbe etmen ve Allah' a dönmen mümkün değil mi ? Cennete girmene kefil olurum

Bunun üzerine İblis şöyle dedi :

-Ya Resullullah, iş verilen hükme göre oldu Karar yazan kalemde kurudu Kıyamete kadar olacak işler olacaktır Seni peygamberlerin efendisi kılan, cennetin ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah'tır Ve O: bütün eksik sıfatlardan münezzehtir

Ve İblis cümlelerini şöyle tamamladı :

-İşte bu söylediklerim sana son sözümdür Ve bütün söylediklerimi de doğru dedim

Evvel, ahir, zahir batın, alemlerin Rabbı olan Allah' a hamd olsun

Efendimiz Muhammet Nebiye Allah salat eylesin Keza onun ailene de ashabına da Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com