![]() |
Tayyar Rahmiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayyar RahmiyeTAYYAR RAHMİYE Osmaniye’nin Kaziyeler Köyü’nden olan Rahmiye Hanım 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tayyar Rahmiye |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Tayyar RahmiyeRAHMİYE HATUN (TAYYAR RAHMİYE) Osmaniye’nin Kaziyeler Köyü’nden olan Rahmiye Hanım 9 Tümenin 1920 yılında Fransızlar ile yaptığı muharebeye müfrezesiyle katılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Rahmiye Hatun Osmaniye işgale uğrayınca, Hüseyin Ağa'nın millî kuvvetlerine katılmak için müracaat eden Rahmiye Hatun'a Hüseyin Ağa'nın, "Bacım! Bu, er işidir, sen cephe gerisinde belki daha yararlı olursun" demesi üzerine: "Vatanın savunmasında hepimiz eriz ![]() ![]() ![]() Cenup Cephesi'nde 9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “–Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da siz erkek olmanıza rağmen yerlerde sürünmekten utanmıyor musunuz!” diye bağırdı ![]() Erkeklerin gururuna dokunan bu söz ve jest, ruhları sararak kahramanlık hislerini kamçıladı ve hücum yeniden başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tayyar Rahmiye adını: Hasanbeyli civarında ki muharebeler sırasında ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak için ileri atıldığından dolayı kendisine “Tayyar (uçan ) Rahmiye” lakabı verilmiştir ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Tayyar Rahmiye |
![]() |
![]() |
#3 |
Kayıtsız
|
![]() Cevap : Tayyar RahmiyeTayyar Rahmiye'nin doğum ve ölüm tarihi belli değil mi bana bu bilgi gerekte |
![]() |
![]() |
|