07-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gerçek Aşk
gerçek ve aşk - aşkın gerçekleri - saglıklı bir hayat - ugurşen bayrak
GERÇEK AŞK
Gloria ve Mark, California'da Güzel Sanatlar Akademisi'nde okuyorlardı Bir arkadaşlarının vasıtası ile tanışmış ve kısa sürede birbirlerine aşık olmuşlardı Öylesine büyük bir aşktı ki yaşadıkları; biran önce evlenmeye karar verdiler Henüz okulları bitmemişti, her ikisinin ailesi de kendilerine evlilikleri için maddi yardımda bulunamayacak kadar fakirdiler ama onlar her şeye rağmen kararlarını vermişlerdi Gloria okul çıkışı bir kitapçıda, Mark ise bir giyim mağazasında çalışıyordu ve ellerine geçen parayla ev kiralayıp evlenebilirlerdi
Tek odalı, mutfağı bile olmayan bir çatı katı bulup kiraladılar Sonra bir arkadaşları onlara bir tahta masa ile iki sandalye hediye etti Haftasonu kullanılmış eşya pazarına gidip bir küçük ocak, birkaç tencere tabak, bir de somya alıp evlerine geldiler Evlerindeki tüm eşya bunlardan ibaretti
-Perde? dedi Gloria Mark bir süre düşündü![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
-Eski gazete yok mu hiç? Şimdilik gazete ile kapatalım Ne dersin iş görmez mi?
Gülüşmeye başladılar Perde sorunlarını da halletmişlerdi ve iki hafta sonra bir pazar günü evlendiler Hiç birşeyleri yoktu Yerdeki somyanın üzerinde yatıyorlardı ve sabah uyandıklarında, cama gerdikleri gazeteye bakıp birbirlerine:
-Artık her satırını ezberledik, şu perdeleri değiştirsek mi? diyerek dakikalarca süren bir gülme krizine tutuluyorlardı
Bir yıl sonra, evlilik yıldönümleri yaklaştığında, her ikisini de ciddi bir düşünce sardı "Ne hediye alacağım? Nasıl alacağım?" Gerçekten de son derece zor geçiniyorlardı Paraları sadece ev kiralarına ve yiyecek masraflarına yetebiliyordu Üç kilometre uzaklıktaki okullarına bile her sabah evden erken çıkıp yürüyerek gidiyorlardı
Evliliklerinin birinci yıldönümü olan o günün sabahı Gloria'nın aklına bir fikir geldi Mark'ın dedesinden kalma çok güzel, antika bir saati vardı ve ne zamandır kayışı olmadığı için kullanamıyordu![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) "Evet o değerli saate yakışır, güzel ama çok güzel bir saat kayışı almalıyım" diye düşündü Bu onu çok mutlu ederdi Hemen alelacele evden çıkıp bir saatçiye gitti
-Bir saat kayışı istiyorum ama en güzelinden olsun lütfen![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Adam bir iki tane çıkarttı, Gloria içlerinden birini gerçekten çok beğenmişti
-Bu ne kadar?
-68 dolar
-Tamam Bunu benim için ayırır mısınız? En geç bir saat sonra gelip alacağım
Adam "Peki" anlamında başını salladı
Gloria dükkandan telaşla çıkıp, bir kaç metre ilerideki bir kuaför dükkanına girdi
-Saçlarımı kestirmek ve satmak istiyorum Kaça alırsınız?
Kuaför kadın şaşkınlık ifadesi ile baktı Gloria'nın yüzüne:
-Anlamadım? Emin misiniz? Bu saçlar![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) bu kadar güzel saçlara![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ama nasıl kıyacaksınız, emin misiniz? dedi![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Gerçektende Glorianın saçları çok uzun, çok gür ve hayran bıraktıracak kadar güzeldi
-Acil paraya ihtiyacım var Lütfen bana yardımcı olur musunuz?
-Peki dedi kadın çaresiz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Ama hala çok şaşkındı
-Kaç para istiyorsunuz?
-Yetmiş dolar kadar![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Saçlarını kestirdi, parasını aldı ve doğru saatçiye koşup heyecanla:
-Tamam, lütfen güzel bir hediye paketi yapar mısınız Eşime evlilik yıldönümü hediyem olacak ve bu bizim ilk yılımız’ dedi
Adam gerçekten de çok özenerek güzel bir hediye paketi hazırladı Gloria mutlu bir şekilde koşarak eve geldi Bir tencere soslu makarna pişirdi Onu evlerinde bulunan tek servis tabağına boşalttı Kalan iki dolarıyla da, en ucuzundan bir şişe şarap ve iki tane mum almıştı Sofrayı imkanları dahilinde; olabildiğince güzel bir şekilde hazırlayıp, kocasını beklemeye başladı
Bir süre sonra kapı çalındı Gloria alelacele sofradaki mumları yaktı, sonra koşarak kapıyı açtı Mark, yüzündeki şaşkınlık ifadesi ile kapının önünde öylece donup kalmıştı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Hiçbir şey söylemiyor, içeri girmek için bir adım dahi atamıyor, öylece orada karısına bakıyordu
-Hoş geldin sevgilim!
dedi Gloria Mark bir kabusdan uyanır gibi irkildi, uyurgezer edasında içeriye girip, masanın yanındaki sandalyelerden birine çöktü:
-Saçların !!!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) diyebildi Onlara ne yaptın?
Gloria neşeli bir tavırla gülümseyerek kocasını teselli etmeye çalıştı
-Ne var ki canım?![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Üzülme!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Hem benim saçlarım çok çabuk uzar![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Sonra bir koşu, odanın diğer ucuna gitti Kocası için aldığı hediye ile tekrar yanına döndü
-Seni çok seviyorum Seninle çok mutluyum ve bu mutluluğum, aşkım bir ömür boyu sürecek Mark Diyerek onu sevgiyle öptü Paketi önündeki masanın üzerine bırakıp:
-Sana ne aldığımı merak etmiyor musun, açıp bakmayacak mısın sevgilim?
Mark, inanılmaz derecede kederli bir yüz ifadesi ve titreyen elleriyle zar zor hediye paketini açtı Saat kayışını eline alıp onu uzun uzun seyretti Sonra başını kaldırıp dalgın ve yaşlı gözlerle karısının yüzüne baktı
-Mark! Ne oldu neyin var? Aşkım ağlıyorsun sen![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Niye?
Mark hiçbir şey söylemeden, cebinden bir hediye paketi çıkartıp Gloria'ya uzattı Gloria bir kez daha sarıldı kocasının boynuna:
-Mark! Çok teşekkür ederim aşkım Çok merak ettim hemen açıp bakacağım![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ama![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ama sen ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) hala neden ağlıyorsun?
Mark susuyor, tek kelime dahi konuşmuyordu Gloria alelacele hediyesini açtı Çok güzel fil dişinden yapılmış ve çok da pahalı oldukları hemen anlaşılan bir çift saç tokasıydı bunlar Gloria kocasının kederini anlamıştı "Demek bu yüzdendi Mark'ın kederi " diye düşündü Ona çok kıymetli bir çift saç tokası almıştı ve artık saçları çok kısa olduğu için onları kullanamayacağını düşünüp, kederlenmişti Gloria gülümseyerek:
-Ah aşkım Sen bunun için mi bu kadar üzgünsün? Hayatım, bu benim ömrüm boyunca aldığım en güzel hediye, çok güzel ve gerçekten çok gözkamaştırıcı![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Hem dedim ya, benim saçlarım inan çok çabuk uzar Hadi yeter üzülme artık bak bunları saklayacağım ve saçlarım uzadığında kullanacağım Teşekkür ederim Ama lütfen artık üzülme!
Mark, boğazında ki düğüm yığını ile zar zor konuşabildi ve dudaklarından şu sözler döküldü:
-Sana bu tokaları alabilmek için, saatimi sattım![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Gerçek ve kalıcı sevgi; emektir, yetinebilmektir, fedakarlıktır… Gerektiğinde sahip olduğumuz en değerli şeyden; sevdiklerimizin mutluluğu uğruna gözümüzü kırpmadan vazgeçebilmektir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) Ama hırsların bencilliğin ve açgözlülüğün bu denli zirvede olduğu bir zaman diliminde vazgeçebilmek; ne kadar da bize uzak…
Uğurşen BAYRAK - haber365 com
|
|
|