Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
istiyorsunuz, yaşlanmak

Siz Yaşlanmak İstiyorsunuz

Eski 07-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neden yaşlanmaktan korkar insan? Şu anda aklınıza en kötüsünün geldiğine eminim: Bembeyaz saçlar, iki büklüm olmuş bir bel, ağrıyan eklemler, yavaş adımlar, ilaç kutuları ve naftalin kokuları onca yıllık hayatınızın son demleri Geçip gitmişlik, tükenip bitmişlik ve belki daha kötüsü İçinizi mi kararttım? Tahtalara vurup, "Allah göstermesin!" mi diyorsunuz? O halde niyetiniz zamanı durdurmak sanırım

Elbette umarım ki yaşlılığınızda saçlarınız şimdikinden daha renkli olur, gözleriniz daha keskin, eklemleriniz daha sağlam, yüzünüz daha az kırşıklıklı, vücudunuz daha dinç Umarım böyle olur Ama ben tüm bunlar için sadece bu dilekte bulunarak, yaşlılığın o kötü getirilerinin hepsine teğet geçiyorum ve tekrar soruyorum: Neden yaşlanmaktan korkar insan?

Yaşlanmak gibi bir nimete ulaşması için pek bir çaba harcamasına gerek bile olmaığı halde, neden korkar ondan? Yaşlanmak nimeti; evet Düşünsenize, yaşlısınız: Ardınızda kim bilir kaç sene bırakmışsınız? Evliliğinizin kaçıncı yıl dönümü kim bilir Bilmem kaç yaşındaki çocuğunuz, kaçıncı torununuzu kucağınıza vermek üzere Ve siz 'görüp geçirmişlik'in tecrübe isimli kankasıyla her an kol kola olmanın keyfini çıkartıyorsunuz

Emeklisiniz Gününüzün her saatinin patronusunuz Uyumakla, gezmekle, dolaşmakla, tembellik yapmakla geçirebileceğiniz bolca zamana sahipsiniz Ay sonunda maaşınızı doğru düzgün alabilmek için kimsenin ağız kokusuna katlanmak zorunda değilsiniz İşten kovulma tehlikeniz yok Yeni bir iş arama zorunluluğunda değilsiniz Bütün gününüzü evde geçirseniz sizi azarlayacak kimse yok

Dışarıda geçirdiğiniz zamanlar ise bir başka güzel Hızlı yürümek zorunda değilsiniz Yetişmeniz gereken hiçbir yer yok Yolda gördüğünüz herkesle sohbet etmek için bolca zamanınız var Bütün gün boyunca canınız kimi görmek istiyorsa soluğu yanında alabilirsiniz, hem de ağır adımlarla Toplu taşıma araçlarına bindiğinizde rezervasyonluymuşcasına koltuğunuz hazır Onca yolu ayakta gitmemeniz için tüm insanlar seferber olmuş sanki Herkesin size derin bir hürmeti var

Ve şimdi sahip olmak istediğiniz ama olamadığınız o şeylerin diğerlerine de sahipsiniz artık Hadi ama inkar etmeyin Bunların hepsine sahip olmak istiyorsunuz bal gibi: Çalışmak, gününüzün 8 saatini (ya da daha fazlasını) çalışarak geçirmek yerine, dinlenerek, eğlenerek, arkadaşlarla buluşarak geçirmeyi sık sık istiyorsunuz Yapmayı arzuladığınız şeyleri yapmak için zamanınızın olmadığından yakınıp duruyorsunuz Patronunuz sizin için sadece ay sonlarında değerli genellikle, ona katlanmanın zorunluluk olduğunu düşünüyorsunuz Maaşınız hiçbir zaman arzu ettiğiniz kadar değil Üstelik başka bir iş bulabileceğinizden de emin değilsiniz Oraya buraya giderken, toplu taşıma araçlarını kullanmak size yorucu geliyor Hele ki ayakta gitmekten nefret ediyorsunuz Ah bir arabanız olsaydı, bir de özel şöför falan İnsanların size saygı duymasını istiyorsunuz, siz bunu hakedecek bir şey yapmış olmasanız da

En az hepiniz, en az her gün bunlardan en az yarısını arzuluyorsunuz ve çoğunuz dile getiriyorsunuz İnkar etmeyin işte, siz yaşlanmak istiyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Gençliğinde kimse yaşlanmak istemez,hatta aklına bile getirmezBazen yaşlılara "Bunak" diyecek kadar küstahlaşırHiç düşünmez bir gün kendinin de bunak olacağınıZaman canlının üzerinden silindir gibi geçer,mühim olan,bu silindirin altında ezilmemek,az hasar almaktırHer canlı yaşlanır,insan da öyleYaşlanma önlenemezAncak her yaşın,kendine göre zevkli tarafları vardırYaşlanmayı kendine dert etmeyen insan,her yaşta mutludurAncak "İhtiyarladım,yaşlandım,öldüm,öleceğim " havasına girerse insan,işte o zaman hakikaten yaşlanmıştır ve iflah olmaz,yaşı kaç olursa olsun,onun işi bitmiştir,Azraili bekler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com