Çöplüavutmuş Köyü Alaca Çorum |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çöplüavutmuş Köyü Alaca ÇorumAlaca Çöplüavutmuş Köyü - Çöplüavutmuş Köyü Resimleri - Çöplüavutmuş Köyü Hakkında - Çöplüavutmuş Köyü Tanıtım Çöplüavutmuş, Çorum ilinin Alaca ilçesine bağlı bir köydür İlçe: ALACA - İl: ÇORUM Köy Muhtarı: MURAT ŞAHAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(364)4218281 Cep Telefonu: 0(537)6629389 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 20 1997 25 İle Uzaklığı: 70 km İlçeye Uzaklığı: 17 km Rakım: 990 m Kültür köyün geleneksel düğünleri ve kendilerine has yemekleri vardırhingal adını verdikleri yemek tüm türkiyece bilinen etli mantının yöresel ismidir köy oğuzların bozok kolundan avşar türkmenlerine mensup çöplü obasındandırilgilenen kardeşlerimizwwwavsarobasicom adlı siteye girip avşar köyleri listesine bakabiliryada tttk eski başkanı yusuf halaçoğlunun çıkaracağı 6 ciltlik kitaba gözataıp özbe öz avşar olduklarını öğrenebilirlertüm soydaşlarımıza sevgi ve saygılarla Coğrafya Çorum iline 70 km, Alaca ilçesine 15 km uzaklıktadırdüz bir arazide yer alırtarıma elverişli topraklar vardır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 20 1997 2 Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2004 Murat Şahan 1999 Recep Kaya 1994 Recep Kaya 1989 1984 Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır Köyün içme suyu şebekesi son düzenlemeler sonrasında muhtar ve köyün yetiştirdiği insanların çabasıyla oluşturulmuştur kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon ayrıca cep telefonuvardır Köyünüze Ait bilgi ve Resimleri Bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|