Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastayı, olsun, öldürdü

'İş Olsun Diye' 7 Hastayı Öldürdü

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

'İş Olsun Diye' 7 Hastayı Öldürdü

Çek Cumhuriyeti'nde 7 hastasını öldürmek, 10'unu da öldürmeye çalışmakla suçlanan erkek hemşire, cinayetleri "iş olsun diye" işlediğini ifade etti

Bugün ilk duruşmasına çıkan Peter Zelenka, Mayıs ve Eylül 2006 tarihleri arasında Havlickuv Brod şehrinde hastalarını, onlara heparin maddesi vererek öldürmekten yargılanıyor

Kanın pıhtılaşmasının önlenmesi için kullanılan bu madde aşırı dozda kullanıldığı zaman kitlesel kanamalara yol açabiliyor Anestezi bölümünde görev yapan Zelenka, mahkemede cinayetlerini, "Bir hareket meydana gelmesini istedim Biliyordum ki hastalara heparin verdiğimde doktorlar gelecek ve bir şeyler olacaktı" sözleriyle anlattı

Zelenka, suçlu bulunması halinde müebbet hapis cezasına çarptırılacak

Dan Brown'ın romanında etkilenmiş

Medyada 31 yaşındaki hemşirenin, kitapları en çok satılanlar listesinde olan yazar Dan Brown'ın bir romanından etkilenerek cinayetleri işlediği kaydedildi Romanda aynı madde kullanılarak cinayet işleniyordu Zelenka ise bu iddiayı reddetti ve "Bu benim kendi fikrimdi Başladım ve devam ettim Kendimi durduramıyordum Niçin özellikle heparin maddesini seçtiğimi bilmiyorum Belki de çok kullanılşan bir madde olduğu içindir" ifadelerinde bulundu

5'inde kullandı biri öldü

Mahkemeye elleri kelepçeli olarak getirilen Zelenka, heparinin yol açacağı etkilerden haberdar olduğunu ifade etti ve sadece 5 kez bunu hastalarında kullandığını ve sadece birinde ölüm gerçekleştiğini iddia etti

Psikolojik tedavi gördüğünü, heparini de tedavi gördüğü sırada hastalara verdiğini ifade eden Zelenka, "Kendimi bir katil gibi hissetmiyorum Ben öldürmeye çalışmadım En büyük zevkim, mesleğimi icra etmekti" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com