![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#46 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçBenim çocukluğumda mahallemizde böyle biri yaşardı… - - - DELİ - - - Bizim mahallede bir deli vardı Yaşını bilmeden yaşlanıyordu Henüz sokağının yol ayrımında Evine girmeden taşlanıyordu ![]() Bir muhabbet duysa kulak kabartır Yorgun bakışıyla yürek sarartır Güldü desem cehennemi aratır Alevi gelmeden yaslanıyordu ![]() Güneşi gördü mü selam dururdu Eliyle gözüne gölge olurdu Kim bilir orada kimi bulurdu Bakarken durmadan ıslanıyordu ![]() İndirip elini büyük hevesle Yarılardı yolu bir tek nefesle Üç beş çocuk görmüş buymuş mesele Oraya varmadan dışlanıyordu ![]() Biz mi ? Olana bitene keyifle baktık Ağlayan yüreğe gülmeye kalktık Bilmem ki bu nefsi nerde bıraktık Gözyaşı silmeden paslanıyordu ![]() Delidir diyerek gülüp geçen ben Doğrusu dururken yanlış seçen ben Ne var ki gönlümde sınav açan sen Soruyu sormadan sesleniyordu! Soruyu sormadan sesleniyordu ![]() ![]() M ![]() Gönül Pınarı Kitabından |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#47 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçSevgili dayımla bir gün muhabbet ederken,gitmek için müsaade isterim ![]() ![]() beraber gideriz! Gideriz ama;Giderken de kalemimden,yüreğimin emriyle bu satırlar dökülür ! ![]() ![]() ![]() GİDERİZ ![]() ![]() Kan verip de aldık,bu toprakları Kanımızı verir,çeker gideriz ! Vatanıma yan gözüyle bakanın, Sefil yüreğine,çöker gideriz ! Baksam;Yan gözüyle biri bakıyor, Emeli sel olmuş,kalpten akıyor, Bilmez ki bu emel,yürek yakıyor, Son damla,kanını,döker gideriz ! Baksana,yüreğin,kaş çatışına Baksana bayrağın,şahlanışına, Baksana sevdamın,Vatan aşkına, Sanmayın bu boynu,büker gideriz ! Düşerken yollara,gönül seslenir, Seslendikçe,Vatanına yaslanır, Deli gönül,sevdamızla uslanır, Bu aşk şerbetinden,içer gideriz ! Yollar varsın,uzak olsa ne çıkar, Her köşesi,tuzak olsa ne çıkar, Bu nefesler,azap olsa ne çıkar, Yollar bizim,yine seçer gideriz ! Emanettir bu aşk,bana Atamdan, Biz ne canlar verdik,göz kapamadan, İsteyen de vursun,şimdi arkamdan, Bu uğurda kefen,biçer gideriz ! Boş hayale düşsen,olur mu niyet, İstersen niyetin, sen şikayet et, Vatanımla evli,bu Cumhuriyet Dere,tepe demez,uçar gideriz ! Ne korkum olacak,fani canımdan Ben de yazdım işte,bir kaç anımdan Üstüme örtülen,benim kanımdan Ay yıldızlı bayrak, açar gideriz! …………… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emekli Astsubay, şair : M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#48 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent Özgeç- - - ANLAYANA - - - Sanmayın bir benim hayatım söndü Benimle üç garip,bakar ağlarız ! Sanmayın bu günler maziye döndü Maziden resimler yakar ağlarız ! Daldıkça maziye gözler ıslanır Islanmış gözlere gönül yaslanır Yıkılan yürekler nasıl uslanır Her an içimizi çeker ağlarız ! Bir felaket gelmiş bu başımıza Zehir olup düşmüş her aşımıza Acımamış bizim genç yaşımıza Kadere hep boyun büker ağlarız ! İsyankar halimiz kimler içindir Yürekler yandıysa sevda içindir Benim yazdıklarım binler içindir Her zaman bir hüzün çöker ağlarız ! Gün olur bu devran değişir elbet Kalıcı değil ya biter bu nöbet Şimdi gönülleri gel de davet et O gün bir çift sözü döker ağlarız ! Döker ağlarız ![]() ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#49 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçBU GÜN BAYRAM Her bayram sabahında umut dolar gönlüme Geleceksin sanarak yollarına bakarım! Sensiz geçen günümde kaybolan umudumu Umudumda yaşatır yüreğime atarım! Bu gün bayram olmuş neye yarar ki Yine yol beklerim gelenim olmaz Gözler yaşlı olur dert aleminde Gözlerin yaşını silenim olmaz! Her bayram sabahında akıl kalır yollarda Geleceksin sanarak yollarına bakarım Avuttukça içimde hüsran olan yılları Gözlerimden çığ olup yüreğime akarım! Bu gün bayram olmuş neye yarar ki Şimdi ne haldeyim bilenim olmaz Hasret kervanında ben bir başıma Giderim Teselli verenim olmaz ![]() ![]() M ![]() Mısralar da Ağlar Kitabından |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#50 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçNot ; Sevgili annem Feriha ÜCÜK anısına… Bu şiir canım annemin vefatı üzerine gözyaşlarımla kaleme alınmıştır ![]() Mekanın cennet olsun anneciğim ![]() Sevgi ve saygılarımla… - - - ANNEM - - - Gönül sarayımdan bir yıldız kaydı Buralar hiç sensiz olmuyor annem ! Yüreğim baharı kara kış saydı Gönlümde bu yerin dolmuyor annem ! Anılar aklıma gelince hele, Takılır kalırım çıkmaz bir yere, Mutluluk peşimden gelse de bile, Yüreğim huzuru bulmuyor annem ! Bak çaresiz kaldık sensiz olunca Gönüllerde hüzün adım boyunca Kimlere ne desem seni sorunca Söylemeye dilim varmıyor annem! Kimseler yaramı sarmıyor annem ![]() ![]() Annem… M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#51 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçAkrostiş bir şiirdir… Sevgili amcam Nihat ÖZGEÇ’in anısına Mekanın cennet olsun amcacığım ![]() Şiirde yer verdiğim gözyaşlarının konusu da ; Bir ara ben,dengemi kaybedip yere düşüp omzumu kırmıştım ![]() ![]() Beni yerden kaldırmaya çalışan canım amcamın gözyaşları o esnada koluma damlıyordu… Saygılarımla… - - - GİTTİN GİDELİ - - - Ne zaman gönlümde bir yaş hissetsem İçimde doğarsın gittin gideli! Hani o damlayan gözyaşın varya Albümü boğarsın gittin gideli! Tarifi çok güçmüş bu ayrılığın Özlemin olmuştu sensiz varlığım Zor gelse de bana gönül darlığım Gönlüm senle dolar gittin gideli! Ezan sesi gelir kulaklarıma Çarem tek duamdır gittin gideli! ………………………Gittin gideli ![]() ![]() M ![]() Yeğenin-Şair… Ankara -2008 |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#52 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent Özgeç- - - - RÜYA - - - - Bu akşam rüyamda,ben seni gördüm Yanıma çağırdım,gelmem diyordun ! Küsmüsün diyerek,bir neden sordum Apansız bağırdın,bilmem diyordun ! Şaşırıp kalmıştım,ben bu haline Bir isyan çökmüştü,sanki diline Hüzünlü nameler,gönül teline Vurdukça,bir türlü,gülmem diyordun ! Sitemim döküldü,o an sözümden Göz yaşım,aktıkça,sızdı yüzümden Hiç bakmadın bana ,gönül gözünden Damlayan yaşımı,silmem diyordun ! Çevirip gitmiştin,hemen başını Çıkmaza döndürdün,sabır taşımı Ben sana neyledim,çatıp kaşını Sineni yaralar,delmem diyordun ! Uyandım uykudan,sen yanımdaydın Demek ki,o an sen,her anımdaydın Ben kabus görürken,baş ucumdaydın Kıyamam uykuna,bölmem diyordun! Kıymadım uykuna,bölmem diyordun ![]() ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#53 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçGERİYE KALAN (Düz Yazı) Geçen zaman içerisinde elbette insanlar da değişir ![]() ![]() İnsan dedikleri duvara benzer Hele sıvaları dökülsün de gör! Gördüğün her güzele de aldanma Saç ağarsın bel bükülsün de gör! Kara toprak insanları yoğurur Vadesi geleni bir bir çağırır Arkası kuvvetli fazla bağırır Dostları yanından çekilsin de gör! Çobanoğlu;Kulak ver sen sözüme Yazılanlar mutlak gelir yüzüne Evde bile karı bakmaz yüzüne Hele sırtın yere yıkılsın da gör ![]() ![]() Murat ÇOBANOĞLU Geçen günler gerçekten insanı değiştirir ![]() yüzündeki çizgiler her geçen gün artar ![]() erken kimilerinde geç olur ![]() da yıkılır ![]() gösterilen sevgilerin simgesi,şiirlerimizin vazgeçilmezi gül bile zaman içerisinde solmuyor mu? İnsanlar için doğanın kanunu olmayan bir şey var ki oda karakter yaşlanmasıdır ![]() Toplum içerisinde gerek fikirleriyle gerekse menfaatleri uğruna verdiği sıkıntı- larıyla,yapmış olduğu baskılarıyla karakterini her geçen gün yaşlandıranlar, madden olmasa da manevi olarak insanların gözünde her geçen gün yaşlanıp ölmüyor mu ? İnsanlık ; Hiç bir zaman iki el,iki ayak ![]() ibaret olmamalıdır ![]() Adımızı yüzlerce,binlerce,milyonlarca kişinin yüreğinde,sevgi ve saygı ile anımsanmamıza neden olursa işte o zaman biz varız ![]() Onun için her duvar sonunda yıkılır ![]() altında insanlığımızın KALMAMASI’dır… M ![]() Gönül Pınarı Kitabından |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#54 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent Özgeç* Yaptığın iyilikleri UNUT, * Yapılanları UNUTMA ! * Verilen sözleri UNUT, * Verdiğin sözü UNUTMA ! * İnsanların hareketini unut, * Hakaretini UNUTMA ! * Bencil olmayı UNUT, * Bencil olanı UNUTMA ! * Beceriksiz olanı UNUT ! * Karaktersiz olanı UNUTMA ! * Yaptığın iyilikleri UNUT, ‘’’Şayet bir iyilik yapılıyorsa,bundan karşılık beklenmemelidir ![]() İşte iyilik o zaman yerini ve değerini bulur ![]() * Yapılanları UNUTMA ! ‘’’Şayet sana bir iyilik yapılmışsa,yapılmış olan bu iyiliği her zaman hatırlamak gerekir’’’ * Verilen sözleri UNUT, ‘’’Bir başkalarının verdiği söze itimat ederek yola çıkmamak gerekir ![]() ![]() * Verdiğin sözü UNUTMA ! ‘’’Bu vermiş olduğun söz,sözüne ne kadar güvenilir,itimat edilir bir insan olduğunu belgeler ![]() * İnsanların hareketini UNUT, ‘’’Kaba bir tabirle her insanın bir eşref saati birde eşek saati vardır ![]() olabileceği düşünülmelidir ![]() * İnsanın hakaretini UNUTMA ! ‘’’Maruz kaldığın bu durumla tekrar karşı karşıya gelebilirsin ![]() *Bencil olmayı UNUT, ‘’’Çünkü bencillik her zaman kişiliğinden kaybettirir’’’ *Bencil olanı UNUTMA ! ‘’’Çünkü bu bencilliği daima etrafındaki şahıslara zarar verecektir ![]() * Beceriksiz olanı UNUT ! ‘’’ O Bir beceriksizdir ![]() eline,yüzüne bulaştıracaktır ![]() * Karaktersiz olanı UNUTMA ! ‘’’Son olarak ta en tehlikelisi budur ![]() kendi halinde bırakmak en doğrusudur’’’ Not : Unutmasını ve unutmamasını bilmeyenlere arz olunur… M ![]() Şair-Yazar 3 Ocak 2000…Ankara |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#55 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent Özgeç- - - ALİCAN - - - Bir bir atar dertlerini içine Garip bir sevdanın düşmüş peşine Kapılmış gidiyor hasret seline Canan'a can verir dertli Alican ![]() Ah Alican dostum benim Gönlümde bir başka yerin Seni bu hale düşüren Alllahından bulsun derim ![]() Bir bir atar dertlerini gönlüne Sevdası yazık etti genç yaşında ömrüne Yaş yerine kan dolmuş o güzel gözlerine Canan'a can verir dertli Alican ! …………………… ![]() ![]() ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
M,Levent Özgeç |
![]() |
![]() |
#56 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() M,Levent ÖzgeçALDANMA CAHİLİN KURU LAFINA Aldanma cahilin,kuru lafına Kültürsüz insanın,kulu yalandır ! Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır ! Kar suyundan süzen, çeşme göl olmaz Gül dikende biter,diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal olmaz Peteksiz arının balı yalandır ! İnsan bir deryadır,ilimle mahir İlimsiz insanın,şöhreti zahir Cahilden iyilik,beklenmez ahir İşleği ameli,hali yalandır ! Cahil okur amma alim olamaz Kamillik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sana derler,deli yalandır ! Aşık Veysel - - - NEYİ DOĞRU Kİ ? - - - Aldanan olursa,cahil lafına Kültürsüz insanın,neyi doğru ki ? Varsın da hükmetsin her bir yanına Arzusu, hedefi neyi doğru ki ? Elbette kar suyu, çeşmede olmaz Elbette gül diken,diken,gül olmaz Elbette sinekte,bu bal bulunmaz Diz diz edenlerin,neyi doğru ki ? İnsanlar deryadır, söylersin bana İlimsiz insanı, koymuşsun dama Cahilden iyilik, beklemem ama Yaptığı ameli, neyi doğru ki ? Veysel demiş; Cahil, alim olamaz Senin bu sözlerin, kime yaramaz Evet yazdığını,cahil bilemez Akıllı geçinen, neyi doğru ki ? ……………… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şair ; M ![]() bitti |
![]() |
![]() |
|