Cevap : Şiir Sepeti.. |
07-18-2008 | #46 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Yasaktı ilan-ı aşk,söyleyemedim(6) 'Sen cam aynalara tarif edemediğim Baktığımda aynada görünmeyen Ama sol yanımda yangınlar çıkarıp Alevler içinde gittikçe büyüyen Kutsal yanım,can parçamsın' Demek içindi sessiz bekleyişim İçimde bir umut büyüttüm hep Gün gelecek söyleyecektim Anlamadım hiç Gün mü gelmedi? Ben mi söyleyemedim? ABDÜLKADİR KARACA şair bu başlık altında 6 tane şiir yazmışben 6paylaşmak istedimşairin adını yazdığınızda devamını bulabilirsinizben sıkmamak için yazmadım
07-18-2008 | #47 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Benim Şiirim Bakmayın çevremi kuşatanlara Hüznün,yalnızlığın şairiyim ben Issız ovaların nehiriyim ben İçimde işliyor derin bir yara Aşkın öldürmeyen zehiriyim ben Bakmayın çevremi kuşatanlara Hüznün,yalnızlığın şairiyim ben Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun;boşlukta bir taş gibiyim Hafızası ölü nakkaş gibiyim Çekiyorum mutsuzluğun yasını Ayaklara mahkum bir baş gibiyim Kapattım kalbimin son kapısını Dokunun;boşlukta bir taş gibiyim Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü Mazide benim de yüzüm gülmüştü Uyandım,mutsuzluk geri dönünce Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü Gelsene,nerdesin,ey sessiz ölüm Adını yazsana dudaklarıma Zaman kan süzüyor kulaklarıma Hıçkırığa mahkum biçare gönlüm Haydi takılıver ayaklarıma Gelsene,nerdesin,ey sessiz ölüm Adını yazsana dudaklarıma Bulsam Kafdağı'nın eteklerini Başımı çevirip gitsem mi bilmem Ben ki yaranamam,şakaya gelmem Kuruttum bengisu peteklerini Karanlık dolu bir dünyada gülmem Bulsam Kafdağı'nın eteklerini Başımı çevirip gitsem mi bilmem Umutlar sultanı anlayamadı Sizler beni asla anlamazsınız Biraz sevdasınız,biraz nazsınız Kimse benim gibi ağlayamadı Belki gülersiniz,inanmazsınız Umutlar sultanı anlayamadı Sizler beni asla anlamazsınız Nurullah Genç
|
07-18-2008 | #48 |
hayatyolu
|
Cevap : Şiir Sepeti..Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü Mazide benim de yüzüm gülmüştü Uyandım,mutsuzluk geri dönünce Ölümü yaşadım ölmeden önce Bana sonsuzluğu beklemek düştü burasını çok beğendim tşk kezbancm
07-23-2008 | #49 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..GİT
GİT DİYORSAM GİT BİR BİLDİĞİM VAR Kİ SÖYLÜYORUM BİLİYORSUN BEN KARANLIĞI SEVİYORUM SOKMA IŞIĞINI KARANLIĞIMA BARİ ZİFİRİ KARANLIĞIM BENİM OLSUN YA DA KAL YA DA BENİ AL DİYEMİYORUM BİLİYOSUN BEN KORKUNCA KABUĞUMA ÇEKİLİYORUM malesef şiirin kime ait olduğunu bulamadım =S |
08-14-2008 | #50 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..AÇILMAMIŞ KAPILAR Sevdiğin kentlerin selamı sanki Sülüs kamyon şoförleri Kufi hamallar Anılar hep sonbaharda gibidir astrakan gecede süt yıldızlar Belleğinin yerini tutar kadehindeki Taşlar taş kemerler İvedi sarmaşıklar Hayatını sarsan binbir andan adlarını yıllara veren yargıç krallar Ne varsa yarım kalmış, geleceğindir Bir kez girilmiş sokaklar Açılmamış kapılar Bilir misin iki kökeni var hüznüniyetinin: çiçek durumu aşklar, yaprak düzeni siyasalar ****************** AŞK Şimdi sen kalkıp gidiyorsun Git Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar Gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullar Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydi sevmek Ki Karakoy köprüsüne yağmur yağarken Bıraksalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatırı kalıyordu İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik CEMAL SÜREYA |
08-15-2008 | #51 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..GİT (dinlemek isteyenlere) İzlesenecom : Video - hadi git GİT Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Git de şen şakrak geçen günlerime gün ekle, Beni kahkahaların sustuğu yerde bekle Git ki siyah gözlerin arkada kalmasınlar, Git ki gamlı yüzümün hüznüyle dolmasınlar Madem ki benli hayat sana kafes kadar dar, Uzaklaş ellerimden uçabildiğin kadar Hadi git, benden sana dilediğince izin, Öyle bir uzaklaş ki karda kalmasın izin Kahrımın nedenini söylesem irkilirler; Çünkü herkes beni Kays, seni Leyla bilirler Sanırlar ki sen beni biricik yar saymıştın; Oysa ki hep yedekte, hep elde var saymıştın Hadi git, ne bir adres, ne bir hatıra bırak, Zannetme ki pişmanlık, mutluluk kadar ırak! Sanma ki fasl-ı bahar geldiği gibi gitmez, Sanma ki hüsranını görmeye ömrün yetmez Her darbene tehammül edecektir bedenim Gururum mani olur perişanıma benim Yari Ferhat olanın ellerle ülfeti ne? Şirin ol katlanayım dağ gibi külfetine Henüz layık değilken tomurcuk kadar aşka, Sana gül bahçesini kim açar benden başka! Hercai arılara meyhanedir çiçekler, Kim bilir şerefinden kaç kadeh içecekler! Madem aşk tablosunun takdirinden acizsin, Git de çağdaş ressamlar modern resimler çizsin Ne vedaya gerek var, ne de mektuba hacet, Git de Allah aşkına bir selama muhtaç et! Güllere de aşk olsun gene sen kokacaksan! Fallara da aşk olsun gene sen çıkacaksan! Kopsun nerden inceyse artık bu bağ, bu düğüm, Her gece daha berbat, daha vahim gördüğüm Korkulu düşlerimi yorumdan kaçıyorum; Sırf sana üzülüyor, sırf sana acıyorum Git iş işten geçmeden, çok geç olmadan vakit, Günahıma girmeden, katilim olmadan git! Cemal Süreya |
11-08-2008 | #52 |
KRDNZ
|
Cevap : Şiir Sepeti..Gece Vakti Kimdir Kapiyi çalip gelen Gece vakti kimdir kapiyi çalip gelen Yitirdigim bir mutluluk mu Habercisi mi gelecekteki bir mutlulugun Gece vakti kimdir kapiyi çalip gelen Içimde bagiran acilar mi Serseri, basibos bir rüzgar mi Gece vakti kimdir kapiyi çalip gelen Ansizin çikip gelen bahar mi Gece vakti kimdir kapiyi çalip gelen Yüregim mi,damarlarimda hisirdayan kan mi Bagirarak bu kansiz evlerin suratina Bagirarak bu kansiz sokaklarin suratina Bagirarak bu kansiz insanlarin suratina Bagirarak yüregimdeki kani Gece vakti kimdir kapiyi çalip gelen
"Ataol Behramoğlu" |
11-08-2008 | #53 |
KRDNZ
|
Cevap : Şiir Sepeti..Ben mi? Evet
Ben mi? Evet bir gün çikip gidecegim kapilari,evleri,dergileri,hüzünler birakarak bir çiçek merhaba diyecek hos geldin diyecek dag orman gülümseyecek animsayislarin,bekleyislerin,ümitlerin ya da ümitsizliklerin hirslarin,yarislarin,tasalarin kalktigi yerde tam anlatinin kaldigi yerde baslayacak siir hiç kimseye seslenmeyen,kendi kendine yeten sadece kendi mantigi;kendi güzelligi içinde tutarli ama halkin yasantisi girecektir oraya,çünkü yasayan büyük bir seydir halk deniz ve ufuk girecek,karinca yuvalari,gökyüzü,kozalaklar ve kopuk ve artik hasetsiz bir ask yani sevismek denizle,kosulsuz,önyargisiz,hesapsiz yani uzanmak ve düsünmek binlerce yil dogan,ölen ve yasayan seyleri dogumu,ölümü ve yasamayi yani dingin ve büyük olan herseyi anlatmak ben mi?evet çikip gidecegim bir gün tasasiz,gözyassiz,geride birsey birakmadan ve birsey beklemeden ilerde sadece yagmur sularindan piril piril bir yürek artik kendi kendinin anlami ve nedeni olan bir yürekle… "Ataol Behramoğlu" |
11-08-2008 | #54 |
KRDNZ
|
Cevap : Şiir Sepeti..Yaşamı Ertelemek beni her ölüm etkiler tanımasam bile üzülürüm yitirilmiş ümitlere hiç gerçekleşemeyecek ideallere yaşanmamış sevgilere üzülürüm bu yüzden korkarım yaşamı ertelemekten ne yapılması, ne söylenmesi gerekiyorsa söylenmeli, yapılmalı seviyorsanız, sevdiğinizi bugün söyleyin sevdanızı bugün yaşayın işinizde yapılacak ne varsa bir an önce yapın yarın çok geç olabilir bir anda bitebilir herşey yaşamak için acele edin bence kısa yaşamışlıklar, yaşamamışlıklardan daha iyidir geriye dönüp baktığınızda ?keşke?ler çoğunlukta olmasın uzun vadeli hedefler için bile bugünden harekete geçmeli yarınlar çok uzakta olabilir daha okulda başlamıyor muyuz ertelemeye yaşamı ilk hedef kolej, sonra üniversite hep yarına yatırım bugünü sonra yaşamamacasına işe gireyim sonra evleneyim sonra çocuklar büyüsün sonra emekli olayım sonra sonra sonra sonra bir sürecin başında, ortasında yaşam her an sona erebilir sonrası olmayabilir fedakarlıklar güzel ama unutmayalım (herkes kendi hayatını yaşar) İnsanlar yaşadıkça yaşlandığını düşünür, aslında insanlar yaşamadıkça yaşlanır? sevgileri yarınlara bıraktınız çekingen, tutuk, saygılı bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı bitmeyen işler yüzünden Siz böyle olsun istemezdiniz) bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi kalbinizi dolduran duygular kalbinizde kaldı siz geniş zamanlar umuyordunuz çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek yılların telaşlarda bu kadar çabuk geçeceği aklınıza gelmezdi gizli bahçenizde
açan çiçekler vardı, gecelerde ve yalnız vermeye az buldunuz yahut vakit olmadı "Behçet Necatigil" |
11-09-2008 | #55 |
KRDNZ
|
Cevap : Şiir Sepeti..
Bahattin Karakoç
|
11-14-2008 | #56 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Şiir Sepeti..Susarmıydın Konuştuğum Gibi Bilmezsin buralar neden karanlık, Üşüdüğünde zaman gelir, Geri dönemezsin artık Sensizliği bir bana sormadılar, Koşa koşa giderdim, Bir beni bırakmadılar Gözlerine düşmüş uzaklık gibi, Bekledim, Yine beklerim, Sensizliği bahane etmem, yine gelirim Aynı balkona çık Gökyüzünde bir yıldız sen, diğeri benim Gece düştü ardından, Bir tarafta gün, Bir tarafta ellerim, Hiç konuşmamış gibi duran gözlerin, Halimi anlar gibi, Sıcaklığı gitmeyen ellerin, O sevda karası saçlarına yandığım sebebim, Nedendi, neden bu hasretin Susarmıydın konuştuğum gibi, Sende yalnız yürürmüsün kolunda ben varmış misali, Kalkıp gidiyorum yalnızlığımdan, Unut diyemem sana hiçbirşeyi, Böyle, sadece böyle hatırla beni Atıf Emre Özdemir ( Asi Düşler ) |
11-27-2008 | #57 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..krdnz yokluğumda yerimi aratmadıgın için teşekkürler cnmşengül senin paylaştıgın şiride çok beğendim en çokta "Unut diyemem sana hiçbirşeyi,Böyle, sadece böyle hatırla beni" sözünü çok beğendim tam bana göre ;) |
01-01-2009 | #59 |
KRDNZ
|
Cevap : Şiir Sepeti..Hepmi soğuktu kasımlar, Hazanlar hepmi yağmurluydu, Farketmedinizmi gecen yıllarım, Gönlümden düşen, Bir sağanak göz yaşlarım Nerde benim yemyeşil yapraklarım, Mavi gökyüzüm, Sıcak güneşim nerde gönlümde Hepmi hazandı kasımlar, Sağanakmıydı böyle, Her kasımda yağmurlar? |
Cevap : Şiir Sepeti..::::Bahar Şarkısı:::::: |
03-02-2009 | #60 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Şiir Sepeti..::::Bahar Şarkısı::::::Sular parıldıyor,güneş yoldadır, Şu uyuyan tohumları uyandır Nazlı filizleri okşayan bahar, Hüzünle nikahı ar sayan bahar Şiirler yeşerttim,sana hediye, Yüreğime sardım büyüsün diye Çile bahçeleri girdi düşüme, Kardelen çiçeğim artık üşüme Ustası eliyle boyandı bağlar, Ne şekiller verdi resme dimağlar Neyse ki kabusmuş,çabucak bitti, Yaylamın kokusu burnumda tüttü Kınalı kuzular meleşir dersin,, Göklerden in de gel,ruhuma fersin Müzminleşen hasret bitti nihayet, Bakalım bu bahar kimlere kısmet Böğürtlenle dolsun her köşe bucak, Daha mısırlarım koçan tutacak Yetkin Kirazları kuşlar derecek Çürük kokan bahçe elma verecek Hoşluk,sefalıkla gelsin ilkbahar, Don vuran asmaya gülsün ilkbahar Hüseyin Özkaynakçı-Sivas |
|