Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler |
03-02-2008 | #46 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerOldukça güzel bir arşiv derlemişsiniz Ellerinize sağlık Konunuz bölümümüze sabitlenmiştir |
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler |
03-02-2008 | #47 | |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAlıntı:
Teşekkür ederim
03-06-2008 | #48 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerBende hicrân yarasından da derin bir yara var Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Sâdi Işılay Güfte: Necdet Atılgan Bende hicrân yarasından da derin bir yara var Ona bi-çâre gönül boş yere bir çâre arar Kurtuluş yok, aradan geçse de aylar yıllar Ona bi-çâre gönül boş yere bir çâre arar
03-06-2008 | #49 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerCânâ rakîbi handân edersin Makam: Uşşâk Usûl : Curcuna Beste: Giriftzen Âsım Bey Güfte: Giriftzen Âsım Bey Cânâ rakîbi handân edersin Ben bi-nevâyı giryân edersin Bi-gânelerle ünsiyyet etme Bana cihânı zindân edersin
03-06-2008 | #50 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl: Nim Sofyan Beste: Ali Ulvi Baradan Güfte: H Avni Özan Yemeni bağlamış telli başına Zülüfleri düşmüş hilâl kaşına Henüz girmiş onüç-ondört yaşına Edâlı, işveli köylü güzeli Gel seni, köylü kız, alıp kaçayım Telli duvağına altın saçayım Seni bu diyardan alıp kaçayım Gözleri sürmeli köylü güzeli
03-06-2008 | #51 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Nikağos Ağa Güfte: ----- Var mı hacet söyleyim ey gültenim Ben kulunum sen efendimsin benim Merhamet kıl, gel bana ey şuh-i şenim Ben kulunum sen efendimsin benim
03-06-2008 | #52 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Hicaz Usûl : Nim Sofyan Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Yâr saçların lüle lüle Yâr benziyor beyaz güle O gül benim hayatımdır Ölürüm de vermem ele Yâr yâr aman, yâr yâr aman Yâr, yüreğim oldu kemân Kavuşmamız, yâr, ne zaman? Yâr, ne zaman; yâr, ne zaman? Yâr gözleri üzüm üzüm Eller gecem, yâr gündüzüm O gözlere baka baka Soldu yüzüm, soldu yüzüm Yâr yâr aman, yâr yâr aman Yâr, yüreğim oldu kemân Kavuşmamız, yâr, ne zaman? Yâr, ne zaman; yâr, ne zaman? Yâr gülleri beyaz beyaz Yârimde nâz, bende niyâz Aşk faslına başlamadan Geçti bu yâz, geçti bu yâz Yâr yâr aman, yâr yâr aman Yâr, yüreğim oldu kemân Kavuşmamız, yâr, ne zaman? Yâr, ne zaman; yâr, ne zaman?
03-06-2008 | #53 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl: Nim Sofyan Türkü Beste: - Güfte: - Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur Kâtibimin setresi uzun, eteği çamur Kâtip uykudan uyanmış, gözleri mahmur Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır Üsküdar'a gider iken bir mendil buldum Mendilimin içine lokum doldurdum Kâtibimi arar iken yanımda buldum Kâtip benim, ben kâtibin, el ne karışır? Kâtibime kolalı da gömlek ne güzel yaraşır
03-06-2008 | #54 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Kürdili-Hicazkâr Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin Pınar Güfte: Vecdi Bingöl Sorma bana, nâfile, neler düşündüğümü Söylemem tek söz bile, çözemem o düğümü Söyleyemem Seviyordum belki de seni bir zamanlar Uçtu uçtu gönüldeki deyiversem kim anlar Söyleyemem Gönülde kaybolanı, âh, ızdırab duya duya Ararım gözlerinde geçmişteki yalanı Gerçekten duya duya söylemek isterdim de Söyleyemem
03-06-2008 | #55 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Hicâz Usûl : Semâi Beste: Mısırlı İbrâhim Efendi Güfte: Ahmet Refik Altınay Sırma saçlı yârimin cân behşederken işvesi Bâdeye revnâk verir canlar yakan gül bûsesi Rûhumu teshir eder, âşüftedir handesi Bâdeye revnâk verir canlar yakan gül bûsesi
03-06-2008 | #56 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Muhayyerkürdî Usûl : Aksak Beste: Alaaddin Yavaşça Güfte: Fuat Edip Baksı Sevgi deli gönülden gönüle bir akıştır İzi hiç silinmeyen ilk yakıcı bakıştır Gün olur yeşil bahar, gün olur kara kıştır İzi hiç silinmeyen ilk yakıcı bakıştır
03-06-2008 | #57 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Muhayyerkürdî Usûl : Aksak Beste: Alaaddin Yavaşça Güfte: Fuat Edip Baksı Sevgi deli gönülden gönüle bir akıştır İzi hiç silinmeyen ilk yakıcı bakıştır Gün olur yeşil bahar, gün olur kara kıştır İzi hiç silinmeyen ilk yakıcı bakıştır
03-06-2008 | #58 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Nihâvend Usûl: - Beste: Hüsnü Üstün Güfte: Aşkın Tuna Sevenler hiç unutmaz Ayrı düşse de yollar İşte benim her gece Düşündüğüm biri var Hayallere dalarak Yollarına bakarak Hep ismini anarak Düşündüğüm biri var Yaşamayı sevdiren Dertlerimi dindiren Ağlatırken güldüren Düşündüğüm biri var
03-06-2008 | #59 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerMakam: Hicâz Usûl : Türk Aksağı Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Yâd eller aldı beni Taşlara çaldı beni Yârdan ayırdı felek Gurbete saldı beni Yol verin geçeyim dumanlı dağlar Dağların ardında nazlı yâr ağlar Düştüm onulmaz derde Nerde yiğidim, nerde? Yol uzun, gurbet acı Dağlar var ara yerde Yol verin geçeyim dumanlı dağlar Dağların ardında nazlı yâr ağlar
03-15-2008 | #60 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAhmet Özhan - Ravza İştiyakı Ben bir garib ü âvâre, Oldu kalbim pare pare, Tutuldum o gülizâre Arz eyleyin bunu yâre, Dîvâne etti beni Böyle ağlattı beni Gönül yaslı, gözler çağlar, Bu hasret sînemi dağlar, Kederli bahçeler bağlar; İnliyor âhımla dağlar Perişan etti beni, Böyle ağlattı beni Bozup attı her fendimi, Bilmez oldum ben kendimi; Nâm u nişanı, erdemi Mecnûnların budur demi Dîvâne etti beni, Böyle ağlattı beni