Cevap : Şiir Sepeti.. |
06-21-2008 | #31 |
VANDETTA
|
Cevap : Şiir Sepeti..EŞİK
Basma bu eşikte benim kalbim var, Kalbim ki bir uzak hayale ağlar Kıskanç bir büyüdür bana uzletim Zâlim arzularla tutuşan etim, Her akşam bir çarmıh olur ruhuma Ben de bilmem nasıl diner bu humma; Saatler işkence, günler cellâdım, Ne ben yanlızlığa bir lâhza kandım Ne de yalnızlığım benden usandı Tahtayı kurt oydu, taş yosunlandı, Yabanî otlarla örtüldü duvar; Mermer havuzlarda köpüren sular Kâh bir ayna oldu kamaşan güne, Kâh bağrım açıldı bütün hüznüne Ufukları sarsan geniş rüzgârın Benden sor sırrını bu boş yolların Benden sor ve benden dinle akşamı AHMET HAMDİ TANPINAR
06-22-2008 | #32 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..En sevdiğim kelimeler gibisin örneğin öfke gibi hani bir zamanlar dağda ve sokakta açan Örneğin umut gibi günde, gecede yitip durduğumuz zeytin dalını dal eden Örneğin aşk gibi denizlerin üzerinde yürüten Örneğin kavga gibi yüreğimi sıkı, saçlarımı kara tutan kayaları yumuşatan kavga gibi AHMET OKTAY
06-22-2008 | #33 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Benden sor sırrını bu boş yolların Benden sor ve benden dinle akşamı çok beğendiğim bir sözdürteşekkürler vandettakatıldıgınız için teşekkürerler arkadaşlar |
06-22-2008 | #34 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..TUHAF DUYGU Dolaşıyorum ne zamandır kalbimde bir gül kesiği; ıslak bir tülbent koy göğsüme emsin büyüyen o siyah lekeyi; çoktan döndüm gittiğim gurbetlerden yine de içimde kanayan bir sılanın sesi AHMET OKTAY |
06-24-2008 | #35 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Aynanın Anlattıkları Anlarsın hayatın korkunç yükünü, Hüznün aynalara yansıdığı gün Yarınsız olmanın som gerçeğiyle, Başlar saçlarında bir beyaz sürgün Bastona yüklenen bir ömrün kahrı, Uzanacak eli umutla bekler Gözlerin takılır gençlik resmine, Her bakış, vehmine bir şeyler ekler Geçmişin en bâkir hatırasında, Zamanın cümbüşü başlamış raksa Olgun mesafeler döner çöküşe, Tedavi diriltse, ecel bıraksa Doğmak bir imtiyaz, ölmek imtiyaz, Harp ve kazaların talan devrinde İhtiyarlık dert mi yaşayan için, Bin kere ölen var, şimdi bir günde MUHLİS İLYAS SUBAŞI
|
06-24-2008 | #36 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..ALLAHIM BU VUSLATI HİCRAN ETME
Allahım bu vuslatı hicran etme Aşkın sarhoşlarını nalan etme Sevgi bahçesini yemyeşil bırak Bu mestlere bahçelere kasdetme Dalı yaprağı vurma hazan gibi Halkını başı dönmüş zelil etme Kuşunun yuvasının ağacını Yıkma da kuşlarını perran etme Kumunu ve mumunu karıştırma Düşmanları kör et de şadan etme Hırsızlar aydınlığın düşmanıdır Onların işlerini asan etme İkbal kıblesi yalnız bu halkadır Umut kabesin öyle viran etme Bu çadır iplerini öyle katma Çadır senindir eya sultan etme Yok dünyada hicrandan daha acı Ne istiyorsan et de onu etme Mevlana Celaleddin Rumi |
06-27-2008 | #37 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..SON ŞİİR daha söylenecek çok söz vardı, belkide yazılacak çok şey bu apansız gidişin ardından ne söylenecek söz kaldı, nede yazacak bir şey ve bir gün gidiverdin, geldiyin gibi sessizce içimde ince bir sızı uyku yok gözlerimde saat gecenin bir yarısı ve sensizliyin acısı, dertlerimi paylaşacak kimse yok, dudagımda yalnızlıgın şarkısı hep o aynı melodi çınlıyor kulaklarımda yapayalnızım,tekbaşımayım, tükenmişim bitmişim bu gecede yoksun hani derlerya, dokunsalar aglayacak gibiyim kan kırımızı yazar kalem, kan kırmızı olur kagıt, her mısrasında bir çıglık her mısrasında munzurlardan bir agıt (yazarını bulamadım) |
07-03-2008 | #38 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..BENİMLE BÜYÜYENLERE Yağmurlar da diner moruk Gökyüzüne bakmayıveririz bir gün Zaten üç damla suyun bir avuç toprakla çarpımından doğdum ben Bunun için çamura kestim son günlerde Sen hiç Bob Dylan dinledin mi Hiç dün gece dinledin mi Şarabı rakıyla karıştırıp Saatler moruk saatler ne olmuş saatlere kurmayıveririz bir gün Ben parmak hesabıyla bir ömür yaşadım Yükseklik korkusundan başım hiç dik durmadı İğreniyorum kendimden bile bazan Dünyadan her zaman Kaldırıp yakamı inerim gecenin ayıp yerlerine Eve geç gelen adamların hüznüyle Biz ne kötü yaşadık be moruk Bir kuş kanatlarını dürünce rüzgarsız kalmak gibi O kadar yalnız, o kadar umutsuzduk -Geçmiş zaman kipi gitmedi burda ama neyse Moruk diyorum artık benimle büyüyenlere AHMET ERHAN
|
07-03-2008 | #39 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..ARTI SONSUZLUK yağmurun yerden göğe yağdığı bu gece yasak bölgedeyim büyük çingenelerin çaldığı kaçak silahların içindeyim sevişmek kapısının kapandığı bir nabız yoklar ki daima hızlı bir nabız yoklar elim öpüştüklerim hırsızlama çirkin bir ağızda dişlerim bir bıçak değer dudağıma gök yarıldıkça şimşeklerden soğuk aynalarda kilitliyim tırnaklarımdaki elektrikten su gibi erir iliştiklerim kıvılcımlar uçar kirpiklerimden doğumdan öncesini yaşıyorum henüz belli olmadı kimliğim vücudunu arıyor ruhum bir yerde atomun çekirdeğiyim bir yerde artı sonsuzum ATTİLA İLHAN |
07-04-2008 | #40 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Şiir Sepeti..Tutuklu Ne senden öncesi Ne senden sonrası Ayrılık aman Ölümden yaman Geçmiyor zaman, geçmiyor Ne anam-babam Ne hoş hatıram Yetmiyor canım, yetmiyor Ben sende tutuklu kaldım Kendi hayatımdan çaldım Yedi cihan dolandım Bana mısın demiyor Sakladım gözlerimi Sustum hep sözlerimi Yandım yar közlerimi ah Savur savur bitmiyor Sezen Aksu |
07-04-2008 | #41 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Bir Şehri Bırakmak / Orhan Veli Kanık Bu şehirde yağmur altında dolaşılır Limandaki mavnalara bakıpŞarkılar mırıldanılır geceleri Bu şehrin sokakları çoktur, Binlerce insan gelir gider sokaklarında Her akşam çayımı getiren Ve bir Beyaz Rus olmasına rağmen Hoşuma giden garson kadın bu şehirdedir Bu şehirdedirValsler, foksrotlar altındaSuman'dan, BramsdanParçalar çaldığı zaman dönüpBana bakan ihtiyar piyanist Doğduğum köye müşteri taşıyanŞirket vapurları bu şehirdedir Hatıralarım bu şehirdedir Sevdiklerim,Ölmüşlerimin mezarları Bu şehirdedir işim gücüm,Ekmek param Fakat bütün bunlara mukabil Yine budur başka bir şehirde kiBir kadın yüzünden Bıraktığım şehir (istanbula yazılmış bir şiiridir şairin) |
07-04-2008 | #42 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..YAŞAMAK Biliyorum, kolay değil yaşamak, Gönül verip türkü söylemek yar üstüne; Yıldız ışığında dolaşıp geceleri, Gündüzleri gün ışığında ısınmak; Şöyle bir fırsat bulup yarım gün, Yan gelebilmek Çamlıca tepesine -Bin türlü mavi akar Boğaz'dan- Her şeyi unutabilmek maviler içinde Biliyorum, kolay değil yaşamak; Ama işte Bir ölünün hala yatağı sıcak, Birinin saati işliyor kolunda Yaşamak kolay değil ya kardeşler, Ölmek de değil; Kolay değil bu dünyadan ayrılmak ORHAN VELİ KANIK |
07-05-2008 | #43 |
Equinox
|
Cevap : Şiir Sepeti..Evreni Sevmek ki Ahmet Muhip Dıranas Aç mısın kardeşim, gel olanı bölüşelim, Ama şiirlerimle seni doyuramam ki; Ta, yıldızlara değin uzansa bile elim, Daha ötelerine, daha buyuramam ki İnsanı insan diye sevmişim, hep severim; Ve onu tanrılara karşı bile överim Ben bütün bir evreni sevmişim; alın terim Var evrende; öz, üvey diye ayıramam ki Güzellikleri alır satarım, gel işim bu Güzel tellalıyım ben; alan var mı? neşem bu Güzelle yüceltirim insanlığı, işim bu, Çirkini, kabayı ve hamı kayıramam ki İnsanoğulluğunu kulluk diye almışın! Düşüncenin orakla biçilmesine karşın Bir geleceğin dulda düşlerine dalmışın; Bu derin aldanıştan seni uyaramam ki Kim zafere erecek? Zafer ne? Bir akşamda Güneşi bağlamaksa geceye karşı, ya da Haykırmaksa, gür varım, bir güldür açan, ama Kini bir hançer gibi kından sıyıramam ki Hep Tanrı mı gerek, ey tapınağı dünyanın, Özgürlükler üstünde? Bir yüce aramanın Yıldızsal kulesinden sesleniyorum: kalkın! Duyuramam ki ama beni, duyuramam ki
07-05-2008 | #44 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..katkılarınız için çok teşekkür ederim |
07-18-2008 | #45 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Gözlerimden okumalısın bu şiiri Anlatmak istediklerimi gözyaşlarımın soğukluğuyla buz tutmuş mavi gözlerimden okumalısın Başladığımız kadar temiz bitiremediğimiz bir sevdanın altına attığım imzadır bu şiir Yokluğun koynuna aldığı bir odalık olarak beni karşında bulursan birgün Dudaklarımdan dinleme,gözlerimden oku bu şiiri Giderken nede çok sarılmak istemiştim sana Ardı tükenmez saplantıların kestiği parmak uçlarım yüzüne dokunabilseydi eğer,neden diye son kez sorabilirdim belki Dönüp bir kez daha kurduğumuz hayalleri kurcalayıp en güzelini sana hatırlatmak isterdim Çocuğumuzun adı Alperen olacaktı Sen istemiştin hani bir yaz yağmurunda sığındığımız çardağın altında Sahi noldu sana Bir aylık ayrılık böylesi alabora edermiydi ne fırtınalar atlatmış bu aşkı Bir kaç hatanın bedelini bu kadar ağır ödetmenin ne tarafı adaletle bağdaşırdı Sahipsiz kelimelerimi mahpus ederek nasılda günden güne önüne geçilmez bir yanlızlığa ittin beni Halbuki bu sevdanın aydınlığında tüm hoyratça tüketilmiş mutluluklarımın bıraktığı karanlık izleri saklamaktı çabam Her zafer düşleriyle atlattığım gecenin sabahında giderken yılansı bakan gözlerin takıldı aklıma Ben hiçbir türlüsünü haketmemiştim bu ayrılığın,ben ayrılıkta bana düşen payı tüketip gelmiştim senin ayazına Gözlerine bırakmalıyım bu şiiri Ağlarken sahtekarlık kokan gözlerine Devrilmiş,tepetaklak olmuş zamane bir aşk olarak bir türlü benimseyemiyorum bu sevdayı Ve ben acı çekiyorum herkes şen şakrak yaşarken baharı Vuslata umut besleyecek kadar penbe bakmamayı öğrendim bu ızdıraba gebe sevda denilen vurguna Ben ağlıyorum dudaklarımda benle başlayıp gidişinle bitirdiğin çağımıza aşina bir şarkı Ben ağlıyorum yeri yakarcasına toprağa düşüyor göz yaşları Sen gözlerimden anlamalısın bu şiiri Düğüm düğüm isyan büyütüp hiç bir kirli dudağa dokundurmadan satırlarımı kucağına bırakmak istiyorum Ama ya tam senin olurlarken günahkar olduğunu anlayıp senin bana yaptığın gibi terkederlerse seni Hem sen bir çocuk saflığında ellerimi gezdirirken saçlarında artık seni sevmiyorum demiştin pat diye yüzüme Şimdi bu yüzden aşk bana tepeden bakıyor artık Su içerken vurulan bir ceylan masumluğumda ölüm yaklaşırken gözlerime Sen hain avcı olup tepeden sırıtıyorsun bana İşte bu yüzden bu şiiri gözlerimden okumalısın Bir parça insaf bulman için gözlerimde saklıyorum bir parça merhametle tanışıp birazcık sevebilmen için herhangi birisini Ben mi? Sen çoktan öldürdün beni Gözlerimde yazmıyor mu? ABDÜLKADİR KARACA |
|