Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, hergün

Cevap : Hergün Bir Dua

Eski 11-26-2010   #406
Şengül Şirin

Rahmeti her zaman gazabının önünde yüce Rabbimiz! Düşüp düşüp kalkan bu mücrim kullarını günah bataklığında boğulmaktan sıyanet buyur, buyur da Senin payeler üstü dostluğuna erelim Nimetlerini de üzerimize sağanak sağanak yağdır Biz aciz kullarını erişilemez ve asla nüfuz edilemez hıfzınla muhafazan altına al bizi koruyup kolla, kolla ki Senin, kapı kullarını hiçbir zaman zayi etmeyeceğin hakkındaki kanaatimiz tamdırAMİN

Eski 11-30-2010   #407
Şengül Şirin

Bir sözü diğerine engel olmadan kâinattaki bütün varlıklarla aynı anda ayrı ayrı konuşan, hiçbir dua diğerine mani olmadan ve hiçbirini diğeriyle karıştırmadan bütün dualara birden cevap veren ve ısrarla isteyenlerin ısrarı Kendisi'ni asla usandırmayan yüceler yücesi Rabb'imize kâinatın zerreleri adedince hamd ve şükür, Efendimiz'e ve aile halkına ve güzide arkadaşlarına salât ü selam ediyor, her zaman yüz sürdüğümüz kapının önünde içimizi dökmek üzere bir kere daha tazimle eğiliyoruz: Rabb'imiz! Tevfikinle bizi, sevip hoşnut olduğun güzellikleri işlemeye muvaffak kıl Amin
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 12-30-2010   #408
Şengül Şirin

İki cihanın vesile-i saadeti Efendiler Efendisi'ne, O'nun dupduru ailesine, her biri birer vefa ve sadakat abidesi arkadaşlarına salât ü selam ediyor; çoğumuz itibarıyla ömrümüzün hasenât kefesi bomboş ve bir ihlâs bezginliği içine düşmüş olsak da ümidimizi Merhameti Sonsuz'un affına merdiven yapıp yakarışa geçiyoruz: Rabb'imiz! Biz kapı kulların eğer Sana itaat edebilme gibi bir paye ile müşerrefsek bu tamamen Senin lütfunun ve inayetinin eseridir Bütün verdiklerinden dolayı minnet Sana; iman ve İslam nimetinden dolayı hamd ve şükran da yine Sana'dır
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 01-17-2011   #409
Şengül Şirin

Ey merhameti sonsuz yüce Rab! Sen bizi altından kalkamayacağımız işlerle mükellef tutma, her ne kadar bunu istemeye yüzümüz olmasa da Sen her zaman bizimle ol ve hiçbir zaman bizi yalnız bırakma, dualarımıza icabet buyur, ümitlerimizi boşa çıkarma, Sana rücû yollarını kolaylaştır ve tevbelerimizi de kabul buyur

Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile efradına ve bütün ashab-ı güzînine salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz; dualarımızı kabul buyur Rabb'imiz!Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-02-2011   #410
Şengül Şirin

Ya Rabbi!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir
Ya Rabbi!
Ömrümün saon zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-22-2011   #411
Şengül Şirin

"Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir Ben zelîlim beni azîz kıl Ben sana muhtacım, beni rızıklandır (9)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-25-2011   #412
Şengül Şirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-27-2011   #413
Şengül Şirin

'Ey Allah! Kalbime senden ümitli olma hissini at, senden gayri her şeyden gayri her şeyden umudumu keski, senin dışında kimseden bir şey beklemeyeyim

Ey allah! Öncekilerden ve sonrakilerden her kime imandan neler verdiysen de benim ona gücüm ulaşmıyorsa, amelim eksik kalıyorsa, isteğim kavuşmuyorsa, duam yetişmiyorsa, öyle bir şey istemek dilime gelmiyorsa, sen okuvvetli iman ile beni seçkin kıl Ey acıyanların en merhametlisi kabul et!'

Bu duayı ısrarla okuyunuz

Kaynak: Kasr!ı Arifan Dergisi, Nisan 2011

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2011   #414
Şengül Şirin

"Ey Rabbim! Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım"

02,08,2011

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-07-2011   #415
Şengül Şirin

Rasulüllah şöyle buyurmuştur:

"Biriniz geçim işi zorlaşınca, evinden çıktığı zaman şöyle demesine mani olan nedir? :

"Nefsim, malım ve dinim üzerine Allah'ın adını okurum Ey Allah! Beni senin kazana razı kıl ve hakkımda takdir edilen şeyleri bana mübarek kıl ki, geciktirdiğini acele göndermeni, peşin verdiğini de geciktirmeni istemeyeyim"

07,08,2011

Kaynak: Kasr-ı Arifan Dergisi, Mayıs 2011

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-08-2011   #416
Şengül Şirin

Peygamber efendimiz, biz müslümanların nasıl duâ etmesi gerektiğini bildirmiştir Bu duâlardan bazıları şunlardır:
Ya Rabbi, sana ve Resûlüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!
Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmıyan ibâdetten ve kabul edilmiyen duâdan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım!
Bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden muhafaza et, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahıret azabından bizi koru!
Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle!
İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibâdetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle! Sıhhat, afiyet ve güzel ahlâk ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!
Kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik ve kabir azabından, zulmetmekten ve zulme uğramaktan sana sığınırım
Kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip eyle!
Ölünceye kadar ibâdet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasıp et ve Cennetini ihsan eyle!
Ya Rabbi, bize dünya ve ahırette güzellik ver ve Cehennem azabından bizi koru!
Kur’ân-ı kerîmi bitirdiği zaman Resûlullah şöyle duâ okurdu:
“Allahım! Kur’ân-ı kerîm hürmetine bana rahmet eyle, Kur’ânı bana îmân, nûr, hidâyet ve rahmet kıl, Allahım Kur’ân-ı kerîmden unuttuğum oldu ise bana hatırlat, anlamadığım olduğu ise bana anlat, gece ve gündüzde Kur’ân okumayı bana nasib et, Kur’ân-ı kerîmi lehimde hüccet kıl Ey âlemlerin Rabbi

08,08,2011

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-09-2011   #417
Şengül Şirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-10-2011   #418
Şengül Şirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-11-2011   #419
Şengül Şirin

Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klavuzumuz sen olasın Ey Rabbim
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed sevilsin
Amin

11082011

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-23-2011   #420
Şengül Şirin

Ya Rabbi! Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! ölülerimizede mağfiret eyle,yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et!

Riyadan,nifaktan,şikaktan,her türlü hastalıktan,kazadan,beladan,tembellikten,acizlikt en,zelil olmaktan,zulüm etmekten,ve zulüm görmekten ,cimrilikten,müsriflikten,azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten,şeytan ve nefsin şerrinden ,düşmanın galebesinden ,kötü huydan
bidat işlemekten,dalalete düşmekten,halis olmayan amelden,her çeşit günahtan,kabir azabından,dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık,bunlardan bizleri koru ya Rabbi!

Ya Rabbi, Bize sarsılmaz bir iman,güzel bir ahlak,şükredici bir kalb,sabredici beden zikredici dil,kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür,salih evlat,dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Ana ve babamıza da mağfiret eyle!

Ya Rabbi,
Kendi sevgini,sevdiklerinin sevgisini,bütün enbiyanın Ehl-i beytin,Eshab-ı kiramın ve bütün evliya-i kiramın sevgisini ve sevgine kavuşturacak işleri nasip eyle!

Ya Rabbi ,Dinine severek hizmet etmeyi,kul borçlarını ödemeyi ve şehit olarak ölmeyi nasip eyle! Bize hakkı hak,batılı batıl olarak göster!

Ya Rabbi
,Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımızın ruhunu şad eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle!Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Çünkü sen her şeye kadirsin! Dualarımızı kabul eyle! AMİN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com