Cevap : Hergün Bir Dua |
04-13-2009 | #346 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim! Akşam karanlığı çöktüğünde benimle ol ve beni nurunla aydınlat!
04-14-2009 | #347 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah"ım Beni kibirle dolaştırma,önyargılarla oynaştırma ve öfkeyle buluşturmaAmin |
04-14-2009 | #348 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim! Kudretinin dokunuşuyla göğsümde saf bir kalp halk eyle,rahmetinin kokusuyla içimdeki derin huşuyu tazele! |
04-14-2009 | #349 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaEy Rabbimiz! Varlığını hissettir bana ve lütfunun ışığıyla hoşnutluğunun yolunu göster ! Amin |
04-14-2009 | #350 |
fatmanur
|
Cevap : Hergün Bir Duaaminnnn Allahım! Cenneti ve Cennete götürecek söz ve işleri senden ister Cehennemden ve Cehenneme sürükleyecek söz ve hareketlerden sana sığınırım Allahım! Hâlde ve gelecekte bildiğim ve bilmediğim bütün iyilikleri senden ister bildiğim ve bilmediğim hâlde ve gelecekte bütün kötülüklerden sana sığınırım AMİN
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
04-14-2009 | #351 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah"ım Her şeyimi bağışla; öyle ki,beni hesaba çekeceğin hiçbir şey kalmasın! Amin |
04-14-2009 | #352 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim ! Senden başka hiçbir şeyi olmayacak kadar zengin eyle beni! Amin |
04-14-2009 | #353 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim! Beni ve ailemi zalimlerin ve kafirlerin kötülüklerinden muhafaza et! Amin |
04-16-2009 | #354 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaALLAH'ım! Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, ALLAH'ım! Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı ,salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür, ALLAH'ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle, ALLAH'ım! Beni, beni benim önüme engel olmaktan, Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan, Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sukutumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme, ALLAH'ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz, Fakirlerimizi gayretsiz, Alimlerimizi amelsiz, İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, ALLAH'ım! İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini, Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ALLAH'ım! Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, ALLAH'ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin,zaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle, ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle Ey Allah'ım! Sana layıkıyla kul olmayı öğret bana Rasulüne layıkıyla ümmet olmayı öğret bana Nefsimin ve şeytanın şerrinden korunmayı haramlardan uzak kalmayı Miraç-vari namaz kılmayı Kalbimle dilimle beraber olan oruç tutmayı Hz Eyüp misali sabretmeyi Hz Yusuf misali sakınmayı Hz Yunus misali pişman olmayı Hz Ebubekir misali doğru olmayı Hz Ömer misali adaletli olmayı Hz Osman misali hayalı olmayı Hz Ali misali şecaatli olmayı Hz Muhammed (sav) misali güvenilir olmayı, ihlaslı olmayı, samimi olmayı ve onun gibi kul olmayı, mü'min olmayı öğret bana AMİİİİİN |
04-16-2009 | #356 |
gülrüba
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım Gece Gündüzü Nasıl kapattıysan ve Örtüysen bu Dua yı Okuyan Kululun Günahlarını ve hatalarını Bu Dünyada ve Ahirette Öyle ört
Benim bilmediğim Seninse Muhakkak Bildiğin sıkıntılarını gider Benim hiç birşey Yapamadığım dertlerine Sen Deva ol Her sarsıldığında Tutamadığım Elini sen Tut AMİNN
04-16-2009 | #357 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim! Bütün evlatlara ana babalarını saygı ile sevebilmeyi bağışla ve evlatlık görevlerini hepimize öğret! Amin |
04-17-2009 | #358 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Hergün Bir DuaEy, bir belaya maruz kaldıklarında sabırları, lutfedilen nimetler karşısında da şükürleri pek az olan biz zayıf ve çaresiz kulların Rabb'i! Dünyanın feci ve korkutan hadiseleri ve dehrin musibetleri karşısında bize inayet eyle; fesatçıların şerlerinin bize ulaşmasına mani ol Şer güçlerin şerlerinden bizleri muhafaza eyle Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât ü selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabb'imiz |
04-17-2009 | #359 |
gülrüba
|
Cevap : Hergün Bir DuaEy Allah' ım bizler müslüman olarak yaşamayı, herkese iyilik yapmayı; Sen' in rızanı kazanmayı; ardımızda hayırlı eserler, güzel bir nam ve nişan; sevimli, olumlu, şerefli, mübarek, muhterem, muazzam, mükerrem bir iz ve hayır dua ile anılacak bir hatıra, olgun ve dolgun bir hayat bırakarak ahirete göçmeyi; anlı ak ve açık olarak ölmeyi, ahirette de cennete girmeyi, Sen' in rıdvanı ekberine ermeyi, cemalini görmeyi, Resulüne (sav) komşu olmayı nasip eyle AMİN
|
04-18-2009 | #360 |
gülrüba
|
Cevap : Hergün Bir DuaALLAH'ım! Bana dilimle değil, halimle vazetmeyi nasip eyle, ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, ALLAH'ım! Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı ,salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür, ALLAH'ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle, ALLAH'ım! Beni, beni benim önüme engel olmaktan, Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan, Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sukutumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme, ALLAH'ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz, Fakirlerimizi gayretsiz, Alimlerimizi amelsiz, İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, ALLAH'ım! İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini, Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ALLAH'ım! Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, ALLAH'ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin ,zaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle, ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Beynimizi, malumat ishali olmaktan, Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan, Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan, Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle yapılan dualarımızın kabulü temennisiyleVESSELAM |
|