Cevap : Hergün Bir Dua |
03-04-2009 | #301 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım!Kabir azabından,göğüs darlığından ve çeşitli irade zayıflığından Sana sığınırım! |
03-04-2009 | #302 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım! Senden faydalı ilim,çok rızık ve bütün hastalık ve sıkıntılardan şifa bekliyorum |
03-04-2009 | #303 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım! İman ve kesin inanışımızın ışığını çoğalt,tevfik ve yardımını fazlalaştır! |
03-04-2009 | #305 |
fatmanur
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım ccismin anıldıgı zaman ürpermeyen kalpten doymayan nefisten fayda vermeyen ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sıgınırım
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir |
03-05-2009 | #306 |
Berna
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllahım, gönüllerimizi hakiki iman nuruyla aydınlat
(amin)
03-05-2009 | #307 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım!Helalinle beni haramından koru!Senden başka,beni hiçbir kimseye muhataç etme! |
03-05-2009 | #308 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım!Dinine yönelenleri koruOnları Sensiz,dostsuz,yardımsız bırakma! |
03-06-2009 | #309 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaRabbim, bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim Öyle bir sevgili ver ki bana, Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim, sevgimizden Muhammed sevilsin Amin |
03-06-2009 | #310 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaEy gökleri ve Yeri ve içindekileri yoktan yaratan Rabbim! Ben bir hiçtim,beni Sen Kudretinle yarattın Bana Sen vucüt verdin,hayat verdin,ruh verdin Bunları Sen bağışlamasaydın eğer,hiç kimse beni hiçlikten ve yokluktan çıkarıp bu dünyaya göndermezdi Ben bir anne ve babadan doğdumama ben dünyaya gözümü açmadan önce,onlar da nasıl bir bebek beklediklerini bilmiyorlardı Bana Sen kendi dilediğin gibi bir süret verdin Bana dünyada hiç kimseye vermediğin bir sima verdin Alemlerin Rabbi benim yüzümde,sadece bana ait bir eserini nasıl işlemiş,göreyim ve göstereyim diye Bana göz verdin,Senin eserlerini göreyim diye Bana kulak verdin,Senin yarattıklarının Seni nasıl zikrediyor işiteyim diye Bana akıl verdin,Seni bulayım diye Bana dil verdin,Seni zikredeyim diye Bana kalp verdin,Seni seveyim diye Dünya ve ahiretin bütün nimetlerini önüme serdin ve bana bir arzu verdin”Senden isteyeyim diye” Vermek istedinçünki vermek Senin şanındandır Onun için bana istemeyi öğrettin Aldığım her nefes Senin Rahmetindendir Ya Rabbi Eriştiğim her nimet Senin ihsanındandır Ya Rabbi Neşem,sevinçim,mutluluk ve huzurum hep Sendendir Ya Rabbi Senin gizli açık nimetlerinin sayısını bilemem,hayal bile edemembilsem de saymakla bitiremem Ya Rabbi Yalnız üzerimdeki en büyük nimetini bilirim: ”Bana şükretmeyi öğreten de Sensin Ya Rabbi” |
03-06-2009 | #311 |
Berna
|
Cevap : Hergün Bir Dua
|
03-06-2009 | #312 |
fatmanur
|
Cevap : Hergün Bir DuaYa Rahim!
Öylesine rahimsin ki kulagini sözüme muhatap eylersin Aklima vahyinle tenezzül edersin Öylesine Rahimsin ki istendiginde zaten verirsin Istenmediginde de lütfedersin Öylesine Rahimsin ki hak edene hepten verirsin Hak etmeyene bile çok bahsedersin Öyle Rahimsin ki dünyayi bu kadar güzel eylersin Ahireti ondan daha güzel eylersin Ya Rabbi! Korkudan emin eyle beni Yüzünden azad eyle kalbimi Atesten uzak eyle beni Hicrana düsürme kalbimi Rahmetinin rahmine al beni Merhametinin kucagina al kalbimi |
03-08-2009 | #313 |
Berna
|
Cevap : Hergün Bir Dua
|
03-11-2009 | #314 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaKocasının çok hasta olduğunu,çalışamaz duruma düştüğünü ve yedi çocuğu ile birlikte aç kaldıklarını ve yiyeceğe ihtiyaçları olduğunu söyler Manav ona ters bir şekilde bakarak derhal dükkanını terk etmesini isterKadın ailesinin ihtiyaçlarını düşünerek: - 'Lütfen efendim' der 'paramız olur olmaz getirip borcumu ödeyeceğim' Manav kendisine bir kredi açamayacağını çünkü onun eski müşterisi olmadığını,kendisinde bir hesabının bulunmadığını söyler O sırada dükkanın dışında bekleyen bir müşteri ikisinin arasında devam eden bu konuşmayı dinlemektedirİçeriye girerek manava yaklaşır ve: 'ben o kadının almak istediklerine kefilim' der 'ailesinin ihtiyacı olan şeyleri ona ver' Bunun üzerine manav çok isteksiz bir şekilde kadına döner ve 'bir alışveriş listen var mıydı? Diye sorarKadın 'evet efendim' der 'tamam' der manav 'şimdi onu terazinin şu kefesine koy,onun ağırlığınca diğer kefeye istediklerinden koyacağım' Kadın bir an duraklar,sonra başını önüne eğer ve çantasını açarak üzerine bir şeyler karalanmış bir kağıt parçasını çıkartır ve manavın kendisine gösterdiği kefeye özenle bırakırken başı hala öne eğiktir Manavın ve diğer müşterinin gözleri terazinin kefesine dikilirken hayretle büyümüştürManav müşteriye dönerek,kısık bir sesle 'inanamıyorum' derİnanılacak gibi değildir Müşteri manava gülerken manav çoktan diğer kefeye eline geçeni doldurmaya başlamıştır ama nafile,diğer kefeyi yerinden bile kıpırdatamamıştır Terazinin kefesi artık üzerindekileri alamayacak kadar doldurduğunda çaresiz hepsini bir torbaya doldurarak kadına verirŞaşkınlıkla üzerinde bir şeyler çiziktirilmiş kağıdı eline alır ve okurBir de bakar ki orda bir alışveriş listesi yokturSadece bir dua yazılıdır ALLAH'IM 'Neye ihtiyacım olduğunu ancak sen bilirsin Kendimi senin ellerine teslim ediyorum' Manav taş gibi bir sessizliğe bürünmüştürKadın kendisine teşekkür ederek dükkandan ayrılırMüşteri manavın eline bir miktar para tutuştururken 'her kuruşuna değdi' derDaha sonra manav terazisinin kefelerinin kırılmış olduğunu görür Bizim için hiçbir bedeli,masrafı ve karşılığı olmayan,güzel bir hediyedir DUA Dünyaca ünlü Türk cerrahı Dr Mehmet Öz; 'Dua etmek insani iyileştirir Ben inançlı biriyim Her ameliyatımda mutlaka dua ederim Bence duanın meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir etkisi var' diyor DUA Dindar insanların kalp hastalığı ve kanserden ölme ihtimali yüzde 40 daha az Dindarlar daha seyrek depresyon yaşıyor, depresyona girince de daha çabuk düzeliyorlar Güne dua etmekle başlamak, tansiyonun düşmesine yardımcı oluyor ALLAHIM BİZLERİ SENİN KULLUĞUNDAN ALI KOYACAK HERŞEYDEN UZAK TUT DUA VE TESLİMİYETİ NASİP ET AMİN !'' |
03-12-2009 | #315 |
yesimciwciw
|
Cevap : Hergün Bir DuaAllah'ım Günahlarımı bilgisizlik yüzünden yaptıklarımı haddimi aşarak işledigim kusurlarımı benden daha iyi bildigin bütün suçlarımı bagışla! Allah'ım Ciddi ve şaka yollu yaptıklarımı , Yanlışlıkla ve bilerek işledigim günahlarımı affeyle! Bütün bu kusurların bende bulundugunu itiraf ederim Allah'ım! Şimdiye kadar yaptıgım, Bundan sonra yapacagım , Gizlediğim ve açıga vurdugum, Ve benden daha iyi bildigin günahlarımı affeyle Öne geçiren de sen Geride bırakan da sensin Senin gücün herşeye yeter Hz Muhammed (sav) * * * ALLAH’IM ACİZLİKTEN FAKİRLİKTEN CİMRİLİKTEN KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN HİLEKAR DOSTTAN FAYDASIZ İLİMDEN KABİR AZABINDAN AĞLAMAYAN GÖZDEN SIKINTI VE HÜZÜNDEN ÜRPERMEYEN KAPTEN HER TÜRLÜ HASTALIKTAN HAYATIN FİTNELERİNDEN BORÇ ALTINDA KALMAKTAN KABUL OLMAYAN DUADAN DOYMAK BİLMEYEN NEFİSTEN İHTİYARLIKTAN ELE AVUCA DÜŞMEKTEN ZALİM OLMAKTAN VE ZÜLME UĞRAMAKTAN İSYAN ETTİREN FAKİRLİKTEN VE AZDIRAN ZENGİNLİKTEN GEÇMİŞE KEDERLENMEKTEN VE GELECEĞE KAYGILANMAKTAN SANA SIĞINIRIM |
|