Cevap : Türban için yanıt |
08-25-2008 | #16 | |
|
Cevap : Türban için yanıtAlıntı:
bbk yorum yapmak zorunda değilsin yani tartışmak zorunda değilsin çok şşükür en az snein kadar dini bilgim vardır şüphen olmasın dinin kesin kabul olduğunu biliyorum yani arkadaşım benim kimseye bişey lanse ettiğim falanda yok bunu söylüyüm herkes gördüğüne ve inanamk isteediğine inananırayrıca sen konuyu okumadan bu yorumları yapman beni hayrete düşürüyor o ayrı bi olay başlı başına zaten bu konuda baya marifetlisin konuyu okumadan yorum yapabiliyorsun herneyse benim demek istediğim ispatlıycamdan kastım bazı şeyleri insanlar başka tarafllara çekiyor ben bunu demke istiyorum doğrusunu göremiyor yanılgılara düşüyor dejavunun arapça çevirisinde yaptığı gibi ben bunu kastedmişdim konuda geçiyordu konuyu görseydin anlardın ve böyle bir tepki vermezdin!!!burda o kadar yorum yazan kişilerin bişeyleri anlatmaya çalışmasıda bundan geliyor yani kimsenin müslümanlıkdan çıkmaya niyeti yok elhamdülillah saygılarımla |
|
08-25-2008 | #17 |
kezban
|
Cevap : Türban için yanıtSaygım ayrıdır, düşünce ise ayrıdır insanın fikri ne ise zikride odur sayın dejavuSaygı duymak marifet değildir bana görebana göre neye saygı duyduğun önemlidirben kızılderililerin inanışına inanmıyorum ve saygı duymuyorum,çünkü yaptıkları şey bana saçma geliyor ve ben saçma bulduğum birşeye kendimi ne kadar zorlasamda saygı duyamıyorumbirşeyin mantıken ve kalben doğruluğuna inandığım zaman saygı duyuyorumhe kızılderililere saygı duymuyorum ama aşağılamıyorumdao ayrı bir konudur,sevmediğiniz birine nefret güdmek zorunda değilsiniz kişilerin yada toplulukların inanışlarına,düşüncelerine bakarım,eğer ters birşeyler görmüşsem sebebleriyle beraber araştırırım,doğru olan benim inancımsa-ki bu güne kadar hiç şüphe duymadım-onlara doğruyu anlatmaya çalısırımislam dini ve diğer dinler bu şekilde yayıldı sonuctakoskoca maldivler adalarına islamı yayn sadece bir müslüman araptışuanda adaların tamamına yakını müslümaneğer beni anlamaz ve inanıslarına devam ederlerse bunu onun insiyatifine bırakırım
08-25-2008 | #18 | |
VANDETTA
|
08-25-2008 | #19 | |
dejavu2009
|
öncelikle sözlerine çok kırıldım Kopyala yapıştır yapıyorum Ama ben önce word sayfasında yazmam gerekiyor çünkü bağlantım gidip geliyor Mesajı yayınla dediğim zaman yazdıklarımda gidiyor o yüzden kopyalayıp yapıştırıyorum O YAZIYI SUDENAZ İSTERSE TEKRAR YAYINLARIM BUNUN İÇİN KİMSE KUSURA BAKMASIN HERKESTENDE BUNUN İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM
08-25-2008 | #20 | |
dejavu2009
|
|
|
08-25-2008 | #21 | |
dejavu2009
|
|
|
08-25-2008 | #22 |
dejavu2009
|
Cevap : Türban için yanıt:) bunun aksini kanıtla! "hımar" kelimesinin anlamı "örtü"dür "Humur" ise çoğul bir kelimedir Anlamı "örtüler"dir Bu kelimeler Türkçe çevirilerde Başörtüsü olarak geçiyor “res” kelimesi ile baş bölgesi vurgulanır ve örtü kelimesi olan “hımar” ile beraber başörtüsü net bir şekilde anlaşılırdı “hımarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü anlaşılırdı Ayrıca abdest alınmasıyla ilgili ayette başın sıvazlanması söyenirken, baş kelimesi Arapça karşılığı ‘res’ ile vurgulanır |
08-25-2008 | #23 |
dejavu2009
|
Cevap : Türban için yanıtArkadaşlar şunu söyleyeyim, ben ilk başta cevap yazmama tereddütüm oldu yine tekrar ediyorum Ben kimsenin düşüncesini değiştirecem diye yazmadım SADECE GERÇEĞİ, olanı ve görüneni yazmak istedim yazılan cevaplarda şunu algılıyorum Sanki ben kötü bir insanım ve anlamak istemiyorum Hayır öyle bir şey yok (böyle düşünüldüğüm için gerçekten çok üzüldüm ) Yüce Allah'ın bize gönderdiği Kur'an-ı kerimdeki ilk kelime "ıkra" dır Yani "oku" Ben bilgiyi her yerde ararım Ama cevabımı ve eleştirimide veririm Bilgi kime ait olursa olsun Arkadaşlar sözlerimle size kırdıysam; önce Allah sonra siz affedin |
08-25-2008 | #24 | |
VANDETTA
|
Hz Ali (as) şöyle buyuruyor: Bir gün Hz Fatıma (as) ile Hz Peygamber (saa)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm: Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı Hz Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi: Resulullah (saa) şöyle buyurdu: “Saçlarından asılan kadın saçını namahrem erkeklere karşı örtmeyen kadındır Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı Sonra şöyle buyurdu: Kocası kendisinden razı olan kadına ne mutlu -Vesailu’ş- Şia c 14 s 156 Saçlarına asılan kadının bunu neden yaptığıyla ilgili ne diyorsunuz dejawu? |
|
08-25-2008 | #25 |
KRDNZ
|
Cevap : Türban için yanıtArapçayı bilmiyorum fakat kelimelerde gizli gerçekler olduğunu biliyorum Saç kadının mahremidir ve sakınmalıdır Sevgili Dejavu hala bunun aksini iddia etmeye çalışma Ayetin açıklamasını yapanların kelime oyunu yaptığını onlara inanmadığını söylüyorsun doğrunun senin söylediğin doğru olduğunu söylüyorsun ve inanmamızı mı bekliyorsun? Biz Allah'a koşulsız inandık Bu dünyaya bir sınav için gönderildik Bu mesele de bizler için bir sınavdır Umarım hepimizin hakkında hayırlısı neyse o olur Lütfen bu konuyu daha fazla uzatarak inkara gitmeyelim Hayırlı olan konuyu burda noktalamaktır diye düşünüyorum Çünkü bu konuda kimse kimseyi inandığından saptıramaz Şüphe imandan değildir |
08-25-2008 | #26 | |
dejavu2009
|
Ahh vandetta ah, ben kelime oyunu yapmıyorum bunu sen söylüyorsun Ben sadece gerçeğini söylüyorum Bu yazdıkların için şunu söyleyeyim: daha önce yaptığın yorumlarda bakışları kimse engelleyemez diyorsun kesinlikle katılıyorum Saç kapalı ama yüz açık bakışları engellenebilir mi? hayır! o zaman Şimdi saçları bir kenara bırakalım ve Bakışları önlemek için ( Erkeklerin bakışlarını) bütün kadınlar BURKA giysin hadi çık işin içinden vandetta dediğin gibi bunun sonu yok |
|
08-25-2008 | #27 | |
dejavu2009
|
|
|
08-25-2008 | #28 | |
VANDETTA
|
bilir!!! |
|
08-26-2008 | #30 |
bbk
|
Cevap : Türban için yanıtdejavu kusurabakma ama arı kovanına çöp sokmak bu yaptığın başkada hiçbişey değil sana saygı duymuyorum dostum bunu bil şayet öğrenmek istiyorsan bu şekilde değil bunun yolu yordamı tersi bi iddia ortaya sürülerek öğrenilmez hiç bişey ya senin amacın farklı yada gerçekten bilinçsizsin