Cevap : Şiir Sepeti.. |
06-15-2008 | #16 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Çocuklar Yarın Ölebilir
Çocuklar ölebilir yarın, hem de ne sıtmadan ne kuşpalazından düşerek de değil kuyulara filân; çocuklar ölebilir yarın, çocuklar sakallı askerler gibi ölebilir yarın, çocuklar ölebilir yarın atom bulutlarının ışığında, ne bir santim kemik, ne bir damla kan, çocuklar ölebilir yarın atom bulutlarının ışığında arkalarında bir avuç kül bile değil arkalarında gölgelerinden başka bir şey bırakmadan Nazım Hikmet Ran
06-15-2008 | #17 | |
VANDETTA
|
Cevap : Şiir Sepeti..Alıntı:
06-16-2008 | #18 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Eylül Sonu Günler kısaldı Kanlıca'nın ihtiyarları Bir bir hatırlamakta geçen sonbaharları Yalnız bu semti sevmek için ömrümüz kısa Yazlar yavaşça bitmese, günler kısalmasa İçtik bu nadir içki'yi yıllarca kanmadık Bor böyle zevke tek bir ömür yetmiyor, yazık! Ölmek kaderde var, bize ürküntü vermiyor; Lakin vatandan ayrılışın ıstırabı zor Hiç dönmemek ölüm gecesinden bu sahile, Bitmez bir özleyiştir, ölümden biter bile (Kendi Gök Kubbemizden)
YAHYA KEMAL BEYATLI |
06-16-2008 | #19 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Sessiz Gemi Artık demir almak günü gelmişse zamandan Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil, ne de bir kol Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilinmez ki giden sevgililer dönmeyecekler Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden (Kendi Gök Kubbemiz’den) YAHYA KEMAL BEYATLI
|
06-16-2008 | #20 |
suskun
|
Cevap : Şiir Sepeti..SUSARAK Güneş altında söylenmedik söz yokmuş Bu yüzden geceleri söylüyorum sevdiğimi Ne gece ne gündüz yokmuş söylenmemiş söz Bende söylenmişleri söylüyorum yeni biçimde Hiç bir biçim kalmamış dünyada denenmedik Bende susuyorum sevgimi saklayıp içimde Duyuyorsun değilmi suskunluğumu nasıl haykırıyor Susarak sevgisini ilan eden çok var sevgilim Ama bir başka seven yok benim sustuğum biçimde AZİZ NESİN
06-16-2008 | #21 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Aşkın Sonu Var Kalbim Ne Yapsın
sen o sevdiğim çocukları koştur yüzünde hepsi birden taş atsınlar dalgınlığıma sabırsızı, soruları en çok olan dalıp çıksın halkalanan yalnızlığıma saklı sözlerin şiir işli örtüsü sonunda açtım seni bir ucundan belki beni de çizer bakışlarına bir gidip bir yüzüne bakan zaman kötü şeyler öğrendim, biliyorum damlamaya hazır bekler soruların imi telaşla sana veriyorum o zaman düşlerinden bile soyunmuş çıplak dilimi sen o sevdiğim çocukları güldür yüzünde çekip kaçırsınlar üstümüzden şiir işli örtüyü bir durup bir esen sıcak rüzgarlar yatağımızda saf bir gelgit kokusu ZEYNEP UZUNBAY |
06-16-2008 | #22 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Şiirler
Çilesine yandığım güzelliklerin Kıyasıya yarıştığı bu yerde Düşen benim gölgemdi suya Soran benim gözlerimdi Arayan bendim, tezgahında gecelerin Düşe kalka, güle ağlaya Şiirler ki uğurlarına buralara gelmişiz de Nasıl yiter, nasıl kalır elimizde Yaşarım, direnç nedir, yiğitlik nedir Hangi tren kayar gider raylardan Ben neler görmeye başlarım Duyarlığım nasıl gelişir Aynama ışıklar yağdığı zaman Yaşarım, direnç nedir, yiğitlik nedir Şiirler ki, umar bulur geleceği düşleriz de Kimi yiter, kimi kalır elimizde Dizeler güzeliyle birlikte gelir Anamın yemenisindeki süs çiçeği Gelinlik kızların sandığında çeyiz Küçücükten kulağıma söylenmiş masal Gücümün bordasına vuran deniz Dizeler güzeliyle birlikte gelir Şiirler ki uğruna hapislere düşeriz de Hangisi yiter, hangisi kalır elimizde ŞÜKRAN KURDAKUL |
06-16-2008 | #23 |
suskun
|
Cevap : Şiir Sepeti..HOŞÇAKAL GÜZEL DÜNYAM Hiç kimse buyur etmedi beni Bu dünyada hiçbir yere Ama açtım bütün kapıları tekmeleyerek Bütün engelleri göğüsleyip yıkarak Buyrun dediler o zaman incelikle Buyur ettiler Ve Buyurdum Elimden geldiğince görevimi yaptım Gülümsedim hıçkırıklarımı boğarak Sonunda kimsenin yorulmadığı denli yoruldum Artık kapılar açık kalsın Bundan sonra gireceklere Şimdi dinlenmeye gidiyorum Hoşcakal güzel dünyam Aziz Nesin |
06-16-2008 | #24 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Beklenen Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı, Seni beklediğim kadar Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni, Gelme, artık neye yarar? NECİP FAZIL KISAKÜREK |
06-16-2008 | #25 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..ŞİŞELERE MANDAL Hattat İzzet Sokak doğduğum sokaktı Fatih Camii'nin hemen arka tarafında Bir tarafında üç dört katlı apartmanlar Karşı yakasında arsalar Ve arsalar kondurulmuş At arabacılığı yapan Roman ailelerin oturduğu barakalar Gazozuna maç yapmayı Mahalle kavgalarında baş yarmayı Kandil akşamlarında komşu teyzelerin Kapısını tıklatıp üç beş kuruş koparmayı Sokağın seyyar dondurmacısına vicdan yaparak Yirmibeş kuruşa otuzbeş kuruşluk dondurma almayı Ben orda öğrendim Şişelere mandalcıların kapınızın öndünden Gelip geçtiği günlerdi Siz boş şişe verirdiniz o da size mandal verirdi Başta bizimki olmak üzere Bir sürü ev bir mandal cennetiydi O kadar ki rahmetli annem Bir fanileyi kuruması için astığında Beş altı mandal birden takardı Bir sürü şey az ama mandal çoktu Evler mandal Şişelere mandalcıların evleri de Her halde boş şişelerle doluydu Sonra eskiciler geçerdi Sabahın kör seherinde Uzun uzun eskici diye bağırarak Siz ona eskimiş esvaplarınızı ayakkabılarınızı verirdiniz O da size beyaz porselen tabaklar verirdi İşin içinde yine para yoktu Fatih biraz ilerisinde Haydar'da Benim hatırladığın dört tane yazlık sinema vardı Sabata, Maskeli suvari, Ringo filmlerini hep o sinemalarda seyrettiğim Hacı Murat, Battalgazi ve Tarkan serilerini de Sadri Alışığı da ilk kez orda tanıdım Adını yıllar sonra koyacağım Kalenderliği, adamlığı, arkadaşlığı anlatıp duruyordu Haydarın kirli beyaz perdeli yazlık sinemasında Öyle inandırıcıydı ki Çünkü Sadri Alışığı seyrettiğiniz yazlık bahçe sinemasının Tahta sandalyelerinden birinde Mutlaka onun gibi biri ya da birileri vardı O filmler bizim hayatımızın tam karşılığıydı Her şey biraz gerçek gibiydi Her şey biraz masal gibiydi Benim hiç bisikletim olmadı O yüzden bisiklete binmesini hala bilmem Sonraları da bilerek öğrenmedim O bisikletsiz günlerim O bisikleti olan çocuklara duyduğum özlemin tadını Hiçbir zaman kaybetmeyeyim unutmayayım diye Bayram arife gecelerinde Yeni kunduralara sarılıp gözlerimi kırpmadan Bana dünyanın en heyecanlı lezzetini yaşatan Rabbime hamd ederim Arada bir aldığım ya da aldırabildiğim Bir şişe gazozu her bir ufak yudumun ardından Korku dolu gözlerle nasıl ölçüp biçtiğimi Ve daha çok varmış tesbitiyle Bana mutlulukların en büyülerinde birini yaşatan Rabbime bir kaz daha hamd ederim İyi ki Hattat İzzet sokak vardı Ve iyiki ben orda doğdum İbrahim SADRİ (yürek arkadaslarımın en güzellerinden biri olan Halil İbrahim Alparslan için,o bu konuyu asla görmeyecek olsada,onun hatırası olarak konulmuş bir şiir arkadaslar)
|
06-17-2008 | #26 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Mülkiyet Üzerine Mülkiyet: Biliyorum ki ben, Ruhumdan akıp gelmek isteyen düşünceler dışında, Hiçbir şeye sahip değilim Biliyorum ki ben, Tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında, Hiçbir şeye sahip değilim ************************************************** *** Sevgilinin Yakınlığı Seni düşünüyorum, güneşin ışıkları denizden aksedince Seni düşünüyorum, ayın pırıltıları kaynaklara vurunca Seni düşünüyorum, uzak bir yol üstünde tozlar havalanırken, Karanlık bir gecede, dar bir tahta köprüde bir yolcu ürperirken Seni düşünüyorum, boğuk uğultularla orda yükselirken dalgalar Kulak kesilmek için koruluktayım, sık sık her şeyin sustuğu anlar Uzakta olsan bile ben senin yanındayım, sende yakınımdasın Güneş batıyor, biraz sonra, beni ışıtacak yıldızlar ne olurdu burda Yanımda olsaydın JOHANN WOLFGANG von GOETHE (Almanya uyruklu yazar ve hukuk adamı) (siz yine tanımıyorsunuz ama bu şiiride diğer bir yürek
arkadasım gülten için yazdımonun anısına) |
06-17-2008 | #27 |
[KAPLAN]
|
Cevap : Şiir Sepeti..YALNIZLIK ŞİİRİ
Bilmezler yalnız yaşamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler Orhan Veli Kanık |
06-17-2008 | #28 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Seni Seviyordum
Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi Onca zamanın üstünde eskimeyen bir düşüncesin şimdi İnsan hergün anımsar mı aynı gözleri SENİ SEVİYORDUM ve senin haberin yoktu Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun, herkesten başkaydı işte Güldüğü zaman yukarıya bakardı; Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı Ne güzeldiler sen bilmiyordun BEN SENİ SEVİYORDUM Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler Duvarlara, vitrin camlarına, kaldırımlara çarpıyordu Geri dönüyordu, çoğalarak Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, herseyi erteleyişim oluyordun Kalp ağrısı oluyordun, Birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun, Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk, Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyorduk ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk Cesurduk Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller Ben SENİ SEVİYORDUM sen bilmiyordun Sevinçlerim oluyordun arasıra sen hiç bilmiyordun Sonra herhangi biri oldun, bütün sevinçlerim bittikten sonra Yağmurlar yağdı, serin haziran akşamları Derken bir gün uzaktan gördüm seni Saçların bana inat başın herseye meydan okuyarak işte yine aynı Kalbimi acıttı her zamanki gibi Değiştik sanıyordum ve sen yine bilmiyordun Şimdi bunları anlatsa sana birileri kim bilir yada boşver bilme en iyisi İclal Aydın |
06-17-2008 | #29 |
kezban
|
Cevap : Şiir Sepeti..Kar Karlı bir aksamdı Ankara da Son kez elele yürümüştük Bitmesin istediğim yola kısacık beraberliğimizin bütün anılarını sığdırmıştık Yazarsın bana demiştin bende yazarım sana sık sık, Ağlıyordum, Sen görmeyesin diye kaldırmıyordum başımı Elimi daha sıkı tuttun Anlıyordum Bu ayrılığa dayanmıyordu kalbim Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir yolla bana, Kitaplarım sana emanet, incitme kimseyi, kin büyütme kalbinde beni bekle Yol bitti gidiyordun artık, Gittin! Sokakta gördüklerimi filmdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermiştim sana diye, Kitaplarını okudum kelebeklere dokunmadım, Öğrendiğim çicek adlarına yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, çoban heybesini, aksam sefasını sevdim Seni beklerken çok sey öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam Nasılsa bulacaktır seni diye her görüşümde aynı güçle seslendim; Uçak babama selam söyle, Beni kötü rüyalarımdan uyandıran, sevdiğim ilk adam bir bilsen! Seni nasıl özledim Kar yağıyor şimdi otuz yaşım bitti Kitapların bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım o cümleyi; Selamını aldım babacığım Kin büyütmedim kalbimde, Küçük kızının gözleri; Hala senin çiceklerinde Uçak! Babama selam söyle İclal Aydın
|
06-18-2008 | #30 |
VANDETTA
|
Cevap : Şiir Sepeti..LEYLA
Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm Derdini ağlarken yanan bir muma; İpek saçlarını elimle ördüm, Ve bir kemend gibi taktım boynuma Bu akşam rüyamda Leyla'yı gördüm LeylaEla gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır Kurmuş diye sevda yolunda pusu Döktüğü gözyaşı, çektiği ahdır LeylaEla gözlü bir çöl ahusu Bir damla inciydi kirpiklerinde, Aşkın ızdırapla dolu rüyası Bir başka güzellik var kederinde Bir başka alem ki ruhunun yası Sessiz incileşir kirpiklerinde AHMET HAMDİ TANPINAR |
|