Cevap : Türk Sanat Müziği'nden Esintiler |
02-23-2008 | #16 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerHATIRA (GEÇSİN GÜNLER, HAFTALAR) Geçsin günler, haftalar, Aylar, mevsimler, yıllar Zaman sanki bir rüzgar ve bir su gibi aksın Sen gözlerimde bir renk, Kulaklarımda bir ses ve içimde bir nefes Olarak kalacaksın Güfte: Enis Behiç Koryürek, Beste: Erol Sayan, Makam: Rast
02-23-2008 | #17 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerİNTİZAR Sakın bir söz söyleme, yüzüme bakma sakın Sesine duyan olur, sana göz koyan olur Düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın Anan bile okşasa, benim bağrım kan olur Dilerim Tanrıdan ki, sana açık kucaklar Bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun Kan tükürsün adını candan anan dudaklar Sana benim gözümle bakan gözler kör olsun Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel, Beste: Suat Sayın
02-23-2008 | #18 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerİÇİMDEKİ ÖZLEMİ İçimdeki özlemi uyutamıyorum yar Gözlerimdeki nemi kurutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Senle olan gönlümü sensiz geçen ömrümü Hicranlı her günümü avutamıyorum yar O siyah gözlerini, o şirin sözlerini Sıcak buselerini unutamıyorum yar Güfte: Reşat Özpirinççi, Beste: Adem Şahin, Makam: Hicaz
02-23-2008 | #19 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerSENİ BEN UNUTMAK İSTEMEDİM Kİ Seni ben unutmak istemedim ki Uzayan yollara neden inandın Sevenler verdiği sözden döner mi Şu yalan yıllara neden inandın Seni unutsaydım bekler miydim hiç Bir derdime bin dert ekler miydim hiç Şu sonsuz hasreti kalbime koyup Bir ömür boyu ah çeker miydim hiç Sen bana uzaktan sitem ettikçe Benim ümitlerim elimden tutmaz O yalan sözlere sakın inanma Seneler geçse de seven unutmaz Güfte: İ Behlül Pektaş, Beste: Amir Ateş
02-23-2008 | #20 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerSİLEMEZLER GÖNLÜMDEN Dilimi bağlasalar anmasam hiç adını Gözümü dağlasalar görmesem hiç yüzünü Elimi bağlasalar tutmasam ellerini Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni Dünyamı karartsalar görmemem için seni Büyüler yaptırsalar sevmemem için seni Gurbete gönderseler kan doldursa içimi Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni Güfte: Aslan Tunçata, Beste: Selahattin Altınbaş
02-23-2008 | #21 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar
02-23-2008 | #22 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerKIŞLADA BAHAR (KARA GÖZLÜM) Kara gözlüm efkarlanma gel gayrı İbibikler öter ötmez ordayım Mektubunda diyorsun ki gel gayrı Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım Dağlar taşlar bu hasretlik derdinde Sabır sebat etmez gönül yurdunda Akşam olur tepelerin ardında Daha güneş batar batmaz ordayım Bahar geldi koyun kuzu koklaştı İki aşık dört senedir bekleşti Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı Vatan borcu biter bitmez ordayım Güfte: Bekir Sıtkı Erdoğan, Beste: Gültekin Çeki, Makam: Rast
02-23-2008 | #23 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerSevemedim Karagözlüm seni doyunca hep kıskandım seni elden yıllar boyunca sevemedim karagözlüm seni doyunca hep kıskandım seni elden ömür boyunca kuşlar gibi ikimiz bir yuva kuralım ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca aramıza kimse gelip girmesin ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca bana cefa ediyorlar bilmem nedendir benim korkum senden değil kaderimdendir herkes bana deli diye gülüp geçiyor senin aşkın beni kara gözlüm deli ediyor Söz/Müzik: Orhan Gencebay Seslendiren: Belkıs Özener YeşilÇam
02-23-2008 | #24 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerAZİZ ISTANBUL Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul ! Görmedim, sevmediğim hiçbir yer Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul ! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan Yaşamıştır, derim en hoş ve uzun ru'yada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan Güfte: YKemal Beyatlı, Beste: M Nurettin Selçuk
02-23-2008 | #25 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerNasıl Geçti Habersiz O Güzelim Yıllarım Makam: Hicaz Usûl : Semâi Beste: Teoman Alpay Güfte: Nihat Aşar Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bâzan gözyaşı oldu, bâzan içli bir şarkı Her ânını eksiksiz, dün gibi hatırlarım Dudaklaımda tuzu, içimde durur aşkı Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylânların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar, binbir renkli çiçekler? Nasıl yakalamıştım saçlarından bahârı? Ben hâlâ o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hâlâ güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi
02-23-2008 | #26 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerŞARKILAR SENİ SÖYLER Şarkılar seni söyler dillerde nağme adın Aşk gibi, sevda gibi huysuz ve tatlı kadın En güzel günlerini demek bensiz yaşadın Aşk gibi, sevda gibi huysuz ve tatlı kadın Güfte: F Özlem, Beste: Muzaffer İlkar
02-23-2008 | #27 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerŞU YALAN DÜNYAYI AŞKSIZ GEÇİRME Şu yalan dünyayı aşksız geçirme Gönülden gönüle akıver gitsin Üzülme sevgilin terketti diye Sen de birisini yakıver gitsin Bir yaprak düşerse bir gül bitermiş Tanrı canı bize aşk için vermiş Biten sevgilerin adını anma Bir tatlı anıya katıver gitsin Unut unutanı boş yere yanma Aklını birine takıver gitsin Bir yaprak düşerse bir gül bitermiş Tanrı canı bize aşk için vermiş Güfte: İlkan San, Beste: Avni Anıl
02-23-2008 | #28 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerVURGUN Gözlerim uykuyla barıştı sanma Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim amma Seninki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes birgün sayılır Güfte: Cemal Safi, Beste: Selçuk Tekay, Makam: Uşşak
02-23-2008 | #29 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerSÖYLEYİN YILDIZLAR Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde Ben onun yüzünden düştüm bu derde Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde İçim yana yana onu ararım Uçan kuşlardan haber sorarım Ömrümde gülmedim ona yanarım Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde Güfte, Beste: Suat Sayın
02-23-2008 | #30 |
Equinox
|
Cevap : Türk Sanat Müziği'nden EsintilerUNUT BENİ Unut beni kalbimdeki hicranla yalnız kalayım Kimsesiz bir yavru gibi kucağında ağlayayım Bu kaçıncı söz verişin, söyle nasıl inanayım Kimsesiz bir yavru gibi kucağında ağlayayım Güfte: Ahmet Kaçar, Beste: Şükrü Tunar