Görsel Eğitim Asp.Net 2008 Eğitim Seti VB |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Görsel Eğitim Asp.Net 2008 Eğitim Seti VBGörsel Eğitim AspNet 2008 Eğitim Seti VB Programcılık bilgisi hiç olmayanlar, programcılığa sıfırdan başlayan kullanıcılar için hazırlanmış olan bu ASPnet 2008 görsel eğitim setini bitiren kullanıcılar ileri seviyede web uygulamaları yapabileceklerdir Konu anlatımlarının yanı sıra pek çok örneğin de görsel olarak anlatıldığı bu setteki temel amaç en basit şekilde, çok az kod yazarak ASPnet uygulamaları hazırlamaktır Bölüm 1: Net ‘e Giriş 11 ) Net framework 35’e giriş ve temel yapılar • ASPnet Nedir • Web Uygulamalarının çalışma mantığı IIS Web sayfasının HTML kaynak kodları • Net framework çatısı • Net frameworkun temel bileşenleri • Uygulama geliştirme editörleri Net framework 35 kurulum kontrolü Visual Studio 2008 kurulumu12 ) Net veri türleri ve namespace kavramı 13 ) Visual Studio 2008 14 ) Visual Basic 2008’e giriş Değişkenler Değişken mantığı Değişken tanımlama Local, Procedure ve blok kapsamlı değişkenler Değişkenlerin kapsamı Değişken adlandırmada kesinlikle uyulması gereken kurallar Değişkenleri adlandırırken uyulmasında fayda olan kurallar Kullanıcı tanımlı veri türleri: Structure Kullanıcı tanımlı veri türleri: Class (Nesneye Dayalı programlama ) Yeni bir classın oluşturulması Class içerisinde nesne oluşturmak Property Metodlar Fonksiyonlar Sub metodu Constructer Değişkenlerin başlangıç değerleri Diziler Dizi mantığı Dizi tanımlanması Dizinin elemanları Dizinin boyutlandırılması Dizinin tekrardan boyutlandırılması ReDim ReDim Preserve Operatörler Aritmetiksel Operatörler Toplama Çarpma Bölme Üs alma Mod alma Karşılaştırma Operatörleri Küçük ( Küçük Eşit ( Büyük (>) Büyük Eşit (>=) Eşit (=) Eşit Değil () And Operatörü Or Operatörü Xor Operatörü Not Operatörü AndAlso Operatörü OrElse Operatörü Koşul mantığı If deyimi If-Then-Else deyimi Else-If deyimi Select-Case deyimi Uygulama: Hesap Makinası Döngüler For Next For Each While End Do Loop Exit Do While Do Until Mesaj Kutusu (msgbox) Hata Yakalama(Try-catch-Finally) Uygulama 1: Sayısal Loto Uygulama 2: Harf Notu Hesaplama Bölüm 2: AspNet Uygulamaları Geliştirme 21 ) Aspnet uygulamaları geliştirme • Hazır kontrollerin absolute ve relative yerleştirilmesi • Tablo yardımıyla hazır kontrollerin yerleştirilmesi • Sık kullanılan hazır kontroller yardımıyla veri girişi ara yüzü 22) PostBack işlemleri [*]Bölüm 3: Veri Yoğun Uygulamalar Geliştirmek31 ) Veri tabanı (database) Ürünün Resimleri: Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 02092012 55,46 TL |
|