Bencillik İle İlgili Şiirler |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bencillik İle İlgili ŞiirlerBencillik İle İlgili Şiir Bencillik Şiirleri Bencil bir küçücük turna olsan kış aniden bastırsa konacak dalın kalmasa benim dallarıma konsan bir sana bencilim sana bencil dünyanın en çirkin kadını olsan anan bile sevmese gidecek yerin olmasa benim kollarımda kalsan tek sana bencilim sana bencil huzurun kalmasa dağlara düşsen yönünü şaşırsan düz ovalarda aradığın mutluluğu benim yollarımda bulsan ben sana bencilim sana bencil Ahmet Daş Ben bencil bir insanım Ben bencil bir insanım, Adım, adımım yüreğimi açabildiğim kadar Ben bencil bir insanım, Kalp atışlarım kadar var olan, susuz bir dere Ben bencil bir insanım, Ellerim çizgi çizgi çatlamış topraklar Ben bencil bir insanım, Yüzümde mutluluğun, hasretin izleri Ben bencil bir insanım, Bana hayatın verdiği kadarıyla yetinebilen Ve Ben bencil bir insanım, Yoksulun ekmeğini paylaştığı kadar bencil Mutluluğun izin verdiği kadar acımasız Barış Ardahan Bencil İnsanda gizlidir bin bir meziyet, Durum kötü hal gidişat vaziyet, Olur mu hiç kuldan kula eziyet, Çok dünyada yola gelmeyen bencil Bele,ele,dile sahip olmaktır işin, Kendin götürürsün kendi ateşin, Sen dürüst insan ol fark etmez yaşın, Düzelt özün,sözün bilmeyen bencil Bazen şaşırırım cahil çakala, Karışmıştır bıyıkile sakala, Yaşı büyük ama çokta ukâla, Hainlikte geri kalmayan bencil Sözlerim cahile fayda etmez öğüt, İnsanlık vasfında kendini eğit, Nedendir boş yere kendini avut, Yaşarken dersini almayan bencil Yıldırma canları,üzme insanı, Ölümlü dünyadır ilginç bir konu, Para,mal,mülk servet kurtarmaz seni, İnsanlardan razılık almayan bencil Her canlıyı tek tek ana doğurur, Kul değil Yüce Hak rızkını verir, Fetbazlar şeytanla kol kola yürür, Unutmuş dostluğu bilmeyen bencil Veysel der ki; Gerçek hak ben Adem'de, Arama camide, arama cemde, Kötülükte iyilikte kalbimde, Duy beni imana gelmeyen bencil Veysel Şimşek |
|