İç Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Baklalı Bulgur Pilavı Tarifiİç Baklalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır İç Baklalı Bulgur Pilavı yapılışı İç Baklalı Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler 2 su bardağı bakla 3 çorba kaşığı tereyağ 2 adet orta boy soğan 2 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası Yapılışı: Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında kavurun Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika çevirin Su ve baklaları ekleyin Baklalar pişince içine bulguru ilave edin Baklanın suyu bulgurun bir parmak üstüne çıksın(Suyu az ise sıcak su ekleyin)Suyunu çekene kadar pişirip ateşten indirin Üzerine kağıt kapatıp kapağını örtün 15 dakika demlendirin Sıcak servis yapın |
|