Kıymalı Kopartma Börek Tarifi Resimli |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kopartma Börek Tarifi ResimliMALZEMELER: Hamuru için:
Hamur yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su alınır yoğrulur Kıvama gelince bir kenara alıp bekletilir Bu arada iç harcını hazırlayalım Tavaya kesme tahtasında incecik kıydığımız soğanı ve kıymayı alalım kavuralım Üzerine haşlanıp rende yaptığımız patatesi ilave edelim, bir iki karıştırıp tuzu ve baharatını ayarlayalım karıştırıp ocaktan alalım Hamurdan bezeler koparalım, elimizle yuvarlayıp açalım ortasına iç koyalım kapatalım Tepsiye dizelim üzerine bastıralım, yoğurtla karıştırdığımız yumurta sarısını, üzerine sürelim180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelimİçine sevginizi katmayı unutmayınızAfiyet olsun Angehängte Grafiken |
|