Genital Hpv |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Genital HpvGenital HPV Tıp Yayınının Yazarı: Macit Arvas Tıp Yayınının Yayın Evi: İstanbul Medikal Yayıncılık Tıp Yayınının Türü: Kadın Doğum, İnfeksiyon Hastalıkları Tıp Yayınının Özellikleri: Baskı : 2007 Sayfa : 128 Boyut : 13,50X20 cm Açıklama: Asistanlığım sırasında serviks kanseri ile ilgili etyolojik faktörlerin içerisinde en çok suçlanan Herpes Simpleks Virus Tip 2 idiSonraları bahsedildiği kadar önemi olmadığı anlaşıldıArkasından HPV ile ilgili yayınlar gündeme gelmeye başladıDoğrusu bizler yine aynı şekilde bir sonuçla karşılaşıcağımızı düşünmüştük1980'li yılların sonunda HPV ve serviks kanseri ile ilgili bir çalışma başlattıkTip III histerektomi yaptığımız invazif serviks kanserli olgularda HPV varlığını tespit etmek istedikBu amaçla yapılan çalışmada elektron mikroskobunda HPV tespit etmemize rağmen,kanserli dokuda HPV DNA'sını tespit edemedikBugün serviks kanserli olgularda %998 HPV DNA'sı izole edilebilmektedirİnvazif kanserle HPV arasındaki ilişki artık ortaya çıkmıştır İÇİNDEKİLER 1Giriş 2Viroloji 3Genital Kanserlerle İlgili HPV Risk Grupları 4HPV Genital Kanser Epidemiyolojisi 5Servikal Karsinogeneziste HPV'nin Rolü 6HPV İnfeksiyonunun Bulaşma Yolları 7Servikal İntraepitelyal Neoplazi(CIN) Gelişimi 8Genital Bölge Dışı HPV İnfeksiyonu ve HPV'ye Bağlı Diğer Kanserler 9Vulvada HPV İnfeksiyonu 10Serviks Kanserinde Tanıma 11HPV DNA Testleri 12HPV Aşıları |
Cevap : Genital Hpv |
08-27-2012 | #2 |
dilek34tansel
|
Cevap : Genital HpvValla ben eski bi yöntem denedm başarlı oldu şimdi o korku dolu aylar çok geride kaldı Ben 4 yıl önce eşimden boşandım ilk evliliğimdi sonra başka biri ile ilişkim oldu daha haraketli degisik pozisyonlar denedik, onun ilişkisi varmış benleyken de devam etti, sonradan anladım ama mikropu kapmışım Test yaptırdım ordada kesin kapmışsın dediler Giderek yayılıyordu görüntüsü korkunçtu Allahım kimsenin başına gelmesin böle bi şey Sonra bir arkadaş doğal aşı önerdi bişey anlamadım Tek çözüm eski eşinle ilişkiye gircen dedi İlkinde hiç düşünmedim Hem ben istesem o istemezdi hastalıklı biriyle nasıl hayatta kabul etmez dedim ancak aradım ve birlikte olduk Ona durumu anlatmadım muayyen yerimi görse korkudan odadan fırlar kaçardı O yüsden karanlıkta birlikte olduk biraz sanki hisseti gibi ancak durumu itare ettim şimdi 3 ay geçti o korkunç kabarıkalrdan geriye minicik kırmızı pembe lekeler kaldı o da geçiçekmiş Allah düşmanıma böle bir hastalık vermesin |
|