Nameler... |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nameler...I Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yerleştirmektir II Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde III Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza IV Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim Umudum ol gel yaşat beni bu yok edici döngüde Varsın yine kış olsun mevsimler varsın şarkılar cinnete çağırsın olmadık vakitlerinde geceninİçinde taşıdığın o efsundan akıt yüreğime Göğermek için cesaret bulsun içimde kardelenler Ben bu hayatı sensiz aşamam Yol bilmem iz bilmem bu karanlıklar çağında Mücrimim üstelik aldanışlarla geçtim sevgili ülkesinden Bilemezsin ne büyük korkular taşıyorum ve ne kadar garip Havalar ısınmadı bir türlü Ektiğim tohumlar yeşermeyip çürüyecek bu gidişle Üstelik bazı martıların Ereğli’den Ankara’ya balık taşıyan kamyonların peşine takıldıkları ve Ankara’ya ulaştıklarında denizsiz kalıp orada öldükleri söylendi bana Üşüdüm bir şeyler döküldü içimden Gel ateşim ol Yak ısıt beni donduracak yoksa bu kaybedişler kanımı Nefesim ol gel solut beni Son bulsun düzensiz eskiyişlerim Sil yaşamak karşısında duyduğum tüm tedirginlikleri Umudum ol Gülüşlerin aydınlatsın yüzümü yüzüne döndür yüzümü ki nice derin kuyuları aşıp geldiğim sırf sevdim diye seni ne çok ben tükettiğim kendimden anlaşılsın Sebebim ol Adıma bakıp mücrim rivayetlerle anmasın kimse beni Aramızda söylenmemiş hiçbir sözün kalmadığı sonucunda hayat denilen bölüşümün sevinçlerin sana hüzünlerin bana kaldığı bilinsin Bilinsin hiçbir kayıtta inat için olsun itiraz şerhime |
|