Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paşa, pilavı

Paşa Pilavı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paşa Pilavı





MALZEMELER
1 kg yağsız kuşbaşı dana eti et dana
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 adet havuç rendelenmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kg konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Dört su baradağı pirinci sıcak su ile haşlayın İki adet orta boy soğan iki kaşık yağ ve tuz ile rengi sararıncaya kadar kavurup yıkadığınız kuşbaşı etleri katın beraberce karıştırın Otuz dakika kadar buhar çıkarmayan bir tencerede hafif ateşte pişirin Bu malzemeyi geniş tabanlı bir pilav tenceresine boşaltın üzerine bezelyeleri ilave edin Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatlı kaşığı kimyon serpin Daha sonra bunların üzerine haşlanmış pirinci düzgün bir şekilde eşit dağılacak biçimde döküp beş du bardağı kaynar suyu ve yağın kalan kısmını ağır ağır döküp ağır ateşte yirmi dakika kadar pilav suyunu çekinceye dek pişirin Ateşten alıp on dakika kadar dinlendirin Tencereden daha geniş bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavı boşaltın servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.