Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atatürk, ilkeleri, milliyetcilik

Atatürk İlkeleri (Milliyetçilik) Nedir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ait olduğu milletin varlığını sürdürmesi ve yüceltil*mesi için diğer bireylerle birlikte çalışmaya bu çalış*mayı ve bilinci diğer kuşaklara da yansıtmaya milli*yetçilik denir

Milliyetçiliğin en önemli unsuru millettir Atatürk’e göre milliyetçilik kendini aynı milletin üye*leri sayan kişilerin o milleti yüceltme istekleridir Milliyetçilik bir duygu işidir Bir insan kökeni ne olur*sa olsun kendini hangi millete ait hissediyorsa o milletin kimliğini taşıyor demektir Bu yüzden Ata*türk ne mutlu Türk olana değil “Ne mutlu Türküm diyene” demiştir

Atatürk’ün milliyetçilik ilkesi birleştirici ve bütünleş*tiricidir Bu durumu güçlendiren unsurlar milli eği*tim Misak-ı Milli dil tarih kültür ve gaye birliği mil*li kültür Türklük şuuru ve manevi değerlerdir

Uyarı: Milliyetçilik ilkesi doğrultusunda

* Kapitülasyonların kaldırılması

* Kabotaj Kanunu’nun çıkarılması

* Türk Tarih Kurumu‘nun kurulması

* Türk Dil Kurumu‘nun kurulması

* Yabancı okulların ayrıcalıklarının kaldırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanması

* Yabancı okullarda Türkçe tarih ve coğrafya derslerinin Türk öğretmenler tarafından oku*tulması
gibi inkılaplar ve çalışmalar yapılmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com