|
|
Konu Araçları |
kullanımı, nedirnoktalı, noktalı, virgül, virgülün |
Noktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün Kullanımı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Noktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün KullanımıNoktalı Virgül Nedir?-Noktalı Virgülün Kullanımı
Gitmemiz gerekiyor; bekleyenler var (çünkü) Okumuş bir kadın değil ama anlayışlı; çok genç değil ama güzel (bununla birlikte) Karşısında bir şezlonga uzanmış esmer güzel bir kız siyah maroken kaplı bir kitap okuyor; pencereden çiçek kır kokuları; deniz dalga fısıltıları getiren tatlı bir nisan rüzgârı giriyordu (Bahar ve Kelebekler; Ömer Seyfettin) (bu esnada; ve)
Olanları anladım; ama iş işten geçmişti Çok söylüyorum fakat söz dinlemiyor Bir aralık evden savuşmak da aklına geldi; ama faydasız buldu İnsan yalanı bilmeyerek okur; ama yalan olduğunu bildikten sonra gene okumak ister mi? *Sıralı cümleler arasına giren bu bağlaçlardan önce nokta virgül ya da noktalı virgül koyup koymamak yazara göre değişebilen bir üslûp meselesidir
Erkek çocuklarına Doğan Tuğrul Aslan; kız çocuklarına ise İnci Çiçek Gönül adlarını verirler
Sabahtan beri bekliyorum; ne gelen var ne giden İster inan ister inanma; aynen dediğim gibi oldu İş işten geçti; artık gelsen de olur gelmesen de
|
|