Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatıcı, birinci, şahıs

Birinci Şahıs Anlatıcı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Birinci Şahıs Anlatıcı

Birinci Şahıs Anlatıcı

Birinci şahis anlatıcı bir öykünün bir kişi tarafından kendi adına ve kendisi hakkında konuşarak anlatıldığı anlatım türüdür Anlatıcı karakterlerden biridirBirinci şahıs anlatıcı tekil veya çoğul olabilir eserdeki belli bir bakış açısını temsil eder

Anlatıcı kendisine "ben" ve/veya "biz" olarak hitap eder Bu okuyucuya sadece anlatıcının duygu ve düşüncelerini görme fırsatı verir; fakat başkalarınınki görülemez Bazı hikâyelerde birinci şahıs anlatıcılar başka kişilerden duyduklarını yer vererek daha geniş bir bakış açısından olayı anlatmayı hedefleyebilirler Diğer bazı hikâyelerde ise anlatıcı çeşitli bölümlerde başka kişiler olabilir bu da okuyucuya birden fazla karakterin duygu ve düşüncelerini görme imkânı tanır

Birinci şahıs anlatıcı bir bilinç akışı bir günlük gibi çeşitli formlarda olabilir

Birinci şahıs anlatıcı öznel ve güvenilmez olması nedeniyle eleştirilmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com