![]() |
Gülmekten Yaran Fıkralara Buyurun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülmekten Yaran Fıkralara BuyurunPenguen İlginç bir tesadüf sonucu bulduğu penguenin elinden tutup "Ne yapacağım bunu" diye düşünerek dolaşan Temel, İdris'le karşılaştı ![]() - Ula Temel nedir bu ? - Bende pilmeyrum daa, ne yapacağum diye düşüneyrum ![]() - İlahi Temel, düşünecek ne var hayvanat bahçesine götürsene ![]() Bu fikri benimseyen Temel İdris'in yanından ayrılmıştı ![]() ![]() - Uyy, hayvanat bahçesine götürmedin mi oni ? diye sorunca Temel : - Götürdüm daa, şimdi de sinemaya götüreyrum -------------------------------- Ø KİMİNLE EVLİ? Mahkemede hakim, Temel'e sormuş: - Kiminle evlisin? - Bizum kariylan! Hakim sinirlenmiş: - E, herhalde, sen hiç erkekle evlenen duydun mu? - Duydum tabi, nasil duymadum! ![]() ![]() - Kimmiş? - Bizum kari ![]() --------------------------------------- NESİ VAR? Temel, eczane açar ![]() -Bana bir sinek ilacı verir misiniz? Temel: -Tabii, sineğunuzun nesi var? ---------------------------------------------- BAS GAZA Tırcı Dursun'la muavin Temel, kamyonlarına altı metre yüksekliğinde mal yüklemiş giderlerken, birden bir tünel ve önünde bir uyarı işareti görürler: "Azami yükseklik 4,5 metre" ![]() Muavin Temel, etrafa dikkatlice baktıktan sonra Dursun'a döner: -Bas gaza usta! Etrafta polis molis yok ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------------- ŞİMDİ GELDİM Temel, bir binanın altıncı katından düşer ![]() ![]() Yoldan geçen biri kalabalığı yararak, yaralı Temel'in üzerine eğilip sorar: -Ne oldu? Temel, zorlukla: -Vallahi bilmeyrum ![]() ![]() ---------------------------------- TEMEL'IN INEGI Temelin inegi hastalanmis ![]() ![]() ![]() Temel biçare bir sekilde düsünürken ellerini açip ALLAH'a yalvarmis ![]() ![]() ''Yarabbi sen inegimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hayvan iki günden fazla yasamaz diyen veterinerlere ragmen inek iyilesmis ![]() ![]() Bizim temel 15 gün oruç tutmus ![]() ![]() ![]() Temel ne yapacagini sasirmis ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerini açmis : "Yarabbi sen saniyorsun ki Temel aptaldir, hiç itiraz kabul etmem, inegi kurbana sayar, tuttugum oruçlari da Ramazan'dan düserim hiç kusura bakma ![]() ![]() ---------------------------------------- BİRA Temel bir seyahate çikmis, otele gitmis ve odasina yerlesmis ![]() Canı bira çekmiş ![]() ![]() "Pana pir pira ![]() ![]() "Paga bir pira ![]() ![]() ![]() "Bana bir bira" demis ve tamam demis inmis asagiya ![]() Adama: "Bana bir bira ![]() Adam sormus: "Sen lazmisin?" Temel de; "Nerden anladin?" "Burasi resepsiyon, bar karsida ![]() ![]() ------------------------------------ PIJAMA Birgün Temel dursun'a misfirlige gitmis ve aniden bastiran siddetli yagmur Temel'i zor durumda birakmis ![]() "Temel ,sen bu yagmurda bir yere gidemezsun, pu gece pizde yatarsun ![]() Temel: "Olur, bu gece burdayum" der ve Temel Dursun'nun olmadigi vakit ortadan kaybolur ![]() Aradan zaman geçer ve kapi çalinir ![]() Dursun bakar ki gelen Temel hemde sırılsıklam, "Ula Temel, nereye cittun ![]() "Eve pijamami almaya cittum da ![]() ----------------------------------------- Harçlık Salomon'un oğlu babasından para istemiş : - Baba 500 bin lira verir misin ? - 400 bin mi dedin? Ne yapacaksın lan 300 bini ![]() ![]() ![]() - Baba, bana zaten 50 bin lazımdı ![]() - Bak sen kerataya ![]() ![]() ----------------------------------- Yahudi Yahudi çocuk akşam koşa koşa heyecanla babasının yanına gelmiş ![]() -Baba, baba, bugün çok karlı bi iş yaptım ![]() -Aferin oğlum anlat bakayım ne yaptın ? -Okula giderken otobüse binmedim, peşinden koştum, 50 lira ker ettim ![]() Bunu duyan baba sinirlenmiş : - Aptal oğlum benim ![]() ![]() ![]() ------------------------------------- Yahudi Hesabı Bir yahudi, manifatura dükkanına girmiş; seçtiği kumaşın fiyatından biraz indirmesi için rica etmişse de başaramayınca : "Bari bugünkü gazeteye sar," demiş ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------ Sirke Salamon'un müşterisi birgün önceden arayıp : "Yarın on varil sirke alacağım, sabaha kadar hazır eder misin ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Be adam, madem sirkeleri almayacaktın, ne diye bana sabaha kadar su kattırdın ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------------------------- Erzurumlu harmanini kaldırmış, ekinini kurutuyormuş ![]() Öğleden sonra gökyüzü kararmaya başlamış ![]() ![]() -"Allah'ım, ne olirsen ekinim gurumadan yağmurunu yağdırma! " -"Allah'ım, birkaç gün daha yağmurunu yağdırma, ne olirsen" diye dualar edip durmuş ![]() Ekini kurudu kuruyacak ![]() Aksam üzeri, son yarim saatte bir yağmur bir boran ![]() Tüm ekini çürümüş ![]() O hırsla eve gelmiş, Bir de bakmış ki; eşeğine de yıldırım çarpmış ![]() Bu olay Erzurumlunun içine oturmuş ama bir şey de yapamamış ![]() Zaman geçmiş, Ramazan ayı gelmiş ![]() İlk gün niyetlenmiş Erzurumlu ![]() İftara tam yarim saat kala, bir sigara çıkartıp yakmış ![]() İlk nefesini söyle bir güzelce çekmiş ve gökyüzüne bakarak üflemiş ![]() -"Nasil? illet oliysen simdi değil mi?" demiş ve eklemiş: -"Ölen eşeği de gurbana saymazsam şerefsizim ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------- 10 dakka daha Soguk bir mart gecesinde genc erkek kediler disari cikmak icin susleniyorlar ![]() ![]() - "Abi nereye gidiyorsunuz? Bende geleyim MI?" - "Hayir,biz disi kedilerle sevismeye gidiyoruz ![]() Kucuk kedi 2 ![]() ![]() ![]() - "Hayir,biz disi kedilerle sevismeye gidiyoruz" Kucuk kedi yine bir aksam uzeri disariya cikmaya hazirlanan abilerine yaklasmis - "Abi bende gelebilirmiyim" diye sormus ![]() - "Hadi gel, LAN sende ogren" demis ![]() Kucuk erkek kedi ve abileri cok soguk ve karli bir mart gecesinde sokaklarda dolasmaya baslamislar ve hemen bir plan yapilmis ![]() ![]() ![]() - "Abicim ben bi on dakika daha sevisir sonra giderim" demis ---------------------------------------- BEYAZ AYI 8 - 9 yaşlarında bir çocuk var, bu çocuğun en sevdiği şey yatak odasındaki dolaba girip oyuncak beyaz ayısı ile oynamak ![]() Yalnız bu duruma annesi cok kızıyormuş çünkü kocası yokken sevgilisini eve getiriyormuş ![]() Yine bir gün annesi sevgilisi ile dışarıda iş üzerindeyken çocuk dolapta beyaz ayısı ile oynuyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer kocasıyla dışarda sevişmeye başlamışlar ![]() Bu sırada içerde çocuk ve adam karşı karşıya oturuyorlar ![]() ![]() * Amca, * Efendim? * Benim bi beyaz ayım var ![]() ![]() * Eee ![]() * Sen onu alıcaksın * çocuğum ben koca adamım ne yapıyım ayıyı? * yok yok alıcaksın ![]() ![]() * Alıcaksın, yoksa çıkar babama söylerim * Peki peki sus ![]() ![]() ![]() * $50 * Hadi lan ![]() ![]() * Peki bende çıkar babama söylerim ![]() ![]() ![]() * peki peki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aradan bi süre geçmiş ![]() ![]() * Amca * ne var? * ayımı geri ver ![]() ![]() * hadi lan ben ona $50 saydım ![]() ![]() * vericeksin, yoksa çıkar babama söylerim ![]() ![]() * peki lan velet al sus şunu ![]() ![]() biraz sonra * Amca ![]() ![]() * ne var * benim beyaz ayı varya ![]() ![]() ![]() * eee ![]() ![]() * sen onu geri alıcaksın $100 * Hmmppf ! Bu böyle sabaha kadar devam etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *yerde para buldum onunla aldim demiş ![]() ![]() Annesi *Olmaz çocuğum sen günah işlemişsin, git bisikleti geri ver, parayı geri al ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk istemeye istemeye gitmiş, bisikleti geri vermiş, parayı almış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahip kabinin diğer tarafından seslenmiş *Buyur çocuğum * Rahip amca benim bi beyaz ayım var Rahipten gelen cevap: *S ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------------- ***************** Hatlar karısırsa ![]() ![]() ![]() Adamın karısı gece yarısı doğum yapmıştı ![]() ![]() - Alo orası doğum servisi mi? - Evet efendim ![]() - Servis şefi ile görüşebilirmiyim? Tam o sırada hatlarda bir karışıklık olur ve müşterisiyle konuşan bir otomobil tamircisi hatta girer ![]() ![]() - Alo ![]() ![]() ![]() ![]() - Evet devam edin ![]() - Sesim şimdi daha iyi herhalde, sizinkide öyle ![]() - Merak edilecek bir şey yok, burada herşey yolunda, onu iki gün içinde evinize yollarız ![]() - Demek her şey normal ![]() ![]() ![]() - Aslında ne kadar zorluk çektiğimizi bilemezsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() - Nasıl yeniden kullanabilirim anlamadım? - Hiç merak etmeyin, sonuçtan memnun kalacaksınız ![]() ![]() - Fakat !!!! - Yooo hayır itiraz etmeyin, zorlandığınız belli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Çıkış deliği mı ? ![]() ![]() ![]() ![]() - Hani gaz çıkan deliği ![]() ![]() - Ne dediniz ? - Dediğim gibi herşey yolunda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------- Papa, son günlerde testislerindeki dayanılmaz sancılardan dolayı perişan durumdaymış ![]() Bunun üzerine kardinaller ne yapacaklarına karar verebilmek için olağanüstü durum toplantısında bir araya gelmişler ![]() Toplantıda, şehrin en saygın doktorunun gizlice getirilmesine ve Papa' nın muayene ettirilmesine karar verilmiş ![]() Ertesi gün Doktor gelmiş ve bir saatlik bir incelemeden sonra merak ve endişe içerisinde beklemekte olan kardinallerin yanına giderek: -"Teşhisime göre maalesef, Papa milyonda bir rastlanan bir hastalığa tutulmuş ![]() ![]() Kardinaller endişeyle: -"Peki doktor bunun bir çaresi yok mu?" diye sormuşlar ![]() Doktor: -"Papa' nın üç gün boyunca aralıksız seks yapması gerekiyor" demiş ![]() Bunu duyan kardinaller şaşkınlık içinde: -"Tek çare bu mudur doktor ?" diye tekrar sormuşlar ![]() -"Maalesef tek çare bu " diye cevaplamış doktor ![]() Kardinalleri bir düşünce almış ![]() edeceklerini düşünmeye başlamışlar ![]() Sonunda en kıdemli kardinali, gerekli açıklamayı yapmak üzere sözcü olarak görevlendirmişler ve hep beraber Papa' nın yatak odasına girmişler ![]() açıklayınca, uzun bir sessizlik yaşanmış ![]() Neden sonra Papa: -"Tanrı günahlarımızı affetsin ![]() -"Bu durumu, ancak dört şart yerine gelirse kabul ederim, aksi halde Tanrı'ma kavuşmak tercihim olacaktır" demiş ![]() Kıdemli kardinal merakla sormuş: -"Dört şartınız nedir efendim?" -"Birinci şartım" demiş Papa, -"Beraber olacağım kadın kör olmalı ki, kiminle yattığını görmesin" -"İkinci şartım, sağır olmalı ki, seslerden nerede olduğunu anlamasın" -"Üçüncü şartım, dilsiz olmalı ki, hiç bir yerde bir şey konuşamasın" Kısa bir sessizlikten sonra Kıdemli Kardinal sormuş: "Dördüncü şartınız nedir hazretlim ?" Papa, kardinallere dönüp cevap vermiş: -"Memeleri büyük olsun!" ------------------------------------------ Temel cennete gitmiş ![]() başlamışlar ![]() sırada da Temel ![]() ![]() - Sıradaki gelsiiiin ![]() saate yakın kadının yürek yakan feryatları duyulmuş ![]() dehşet içinde bekleşirken kapı açılmış ![]() - Ula naptınız kadına? - Müslüman kadın öyle günahsız çıktı ki zerre kadar bile bulamadık hemen melek olmasına karar verildi ![]() olur ![]() açtık ![]() içinde cennetin semalarında uçuyor ![]() ![]() girmiş kapı kapanır kapanmaz yarım saate yakın feryat sesleri sonucu kapı açılmış ![]() - Ula hristiyanı niye bağırttınız? - O da öyle günahsız çıktı ki direk Hz ![]() verildi ![]() ![]() üzerine iki sola iki de sağa olmak üzere dört delik açtık ![]() ama şimdi Hz ![]() ![]() gelsiiin ![]() - Ben gelmem içeriye ![]() - Nereye gideceksin peki başka şansın varmı? - Var ![]() ![]() - Cehennemde kim var biliyormusun? - Kim var? - Şeytan ![]() - Ne yapar ki? - Vallahi denk getirirse halleder seni ![]() - Olsun onun deliği hazır ![]() ------------------------------------ Bir gün temel bir minübüse durması için işaret etmiş adam ellerini havaya kaldırarak ve tüm parmaklarını oynatarak çok kalabalık demiş ![]() Temel de baş parmağını işaret ve orta parmağının arasına sokmuş ![]() -Sen ne kadar terbiyesiz adamsın demiş ![]() Temel "asıl sen ne kadar terbiyesizsin bana böle böle yaptın" demiş Şoför "ben sana kalabalık" dedim diye yanıt vermiş ![]() -E ben de beni araya sıkıştırırsın diyordum ---------------------------------------------- Amerika'da bir supermarkette, musteri yarim kivi satin almak >>>istiyor ![]() ![]() >>>cikiyor ![]() >>>biri yarim kivi almak istiyor " der demez soyle bir arkasina >>>donunce ne gorsun: Musteri arkasından gelmis, ensesinde duruyor ![]() ![]() ![]() >>>Tezgahtar hemen musteriyi isaret ediyor: Bu beyefendi de diger >>>yarisini almak istiyor,efendim ![]() ![]() ![]() >>>adama yarim kiviyi mecburen verip gonderiyorlar ![]() >>>sonra tezgahtari cagirtiyor: >>> >>>- Tebrik ederim, cok zeki davrandin, iyi idare ettin ![]() >>> - Brezilyaliyim efendim ![]() ![]() ![]() >>> -"Amerika'ya niye geldin?" >>> -"Brezilya cazip bir yer degil efendim, orada insanlar ya fahise,ya da futbolcu ![]() ![]() ![]() >>>- Mudur ; " Biliyor musun, benim karim da Brezilyali ![]() ![]() ![]() >>>- Yaaaaaaaa oyle mi, acaba kariniz hangi takimda futbol oynuyor ? |
![]() |
![]() |
|