Gitme..Dur!... |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gitme..Dur!...Kırık dökük benlerin arasında kaybolmuş ,masum yüzümü arıyorum şimdilerde Yüzsüzlüğün prim yaptığı sokaklarda dolaştıkça kırılan masum yüzümün acısına aldırmadan koştuğum sokakların her birinde ,bir yüzümü daha kaybettim yalan yansılamar içinde Her sokak aralığında,pusuya yatmış hain bir göz, çelme takarken düşlerime gözyaşı bombalarıyla kurtarabildim ancak ,henüz kurulmamış körpe düşleriÇıkış kapısı bir sokak sonrasıdır ,sanrılarıyla girdiğim her sokak ,çıkmaz sokak adıyla anılıyordu düş katillerinin lügatında Hala aynı labirentteyimHala kaybettiğim onlarca yüzüme rağmen ,tüm yüzsüzlüğümle tekrar tekrar aynı sokaklarda dolaşıyorum ,her birinin çıkmaz sokak olduğunu bile bile Unuttuğum tek ve belki de ilk şeydi masum yüzümUnuttum şimdilerde, nasıldı o masum yüzdeki çizgiler ve ne renkti gözlerin masumiyeti? Fırtınalı gece yarılarında ,sığınacak güvenli bir yer ararken düşmüştüm göğüs sıcaklığında bir yerlereMasumiyetin kokusuyla güne uyandığım o sabah kadar mutlu bir düşüm olmamıştı belkide ,çıkmaz sokaklarda sabahladığım yüzlerce günde! Mutluydum Yüzümü hafifçe okşarken ,geceden kurutulmuş gözyaşlarımın nemini aradım bir süreOysa yüzsüzlüğümle uzanmıştım geceye Gün ışırken masumiyeti göğüs kafesinden içre bırakmış olmalı dedim o sıcak yürek Öyle olmalıydı ki ,gözyaşlarımın nemini ararken dokunduğum bir yüzün varlığını açıklayabilmekte mümkün olabilsin O gece ,o gün ve o saatten sonra bir daha ne o masum yüzümü gören oldu bu sokaklarda ne de ,o sıcak göğüs kafesinde uyanmak düşü kurulabildi, fırtınaların ürküten korkusunda Şimdi gidiyorum diyorsun ya,masum yüzüm olsaydı haykırırdı ardından çığlık çığlığa "Dur gitme! Bahar geliyormuş bak dinle !"Derdi Perdelerine umut yüklenmiş sesiyle |
|