|
|
Konu Araçları |
bangladeşte, kalan, kasirgasina, maruz, sayisi, sidr, tirmaniyor, ölü |
Sidr Kasirgasina Maruz Kalan Bangladeşte Ölü Sayisi Tirmaniyor |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sidr Kasirgasina Maruz Kalan Bangladeşte Ölü Sayisi TirmaniyorBangladeş'i vuran Sidr kasırgasında ölenlerin sayısı 2 bin 300e yükseldi Uluslararası Kızıl Haç Yardım Kuruluşu, bu sayının 10 bine kadar yükselmesinden endişe ediyor Bangladeşi kasıp kavuran Sidr kasırgadan üç gün sonra halkın afet bölgelerinde hala canını kurtarmaya çalıştığı haber veriliyor Afet bölgelerinden kaçan ve şimdilerde oturdukları bölgelere geri dönen afetzedeler, oturdukları evlerin, kulübelerin tamamen tahrip olmuş olduğuna tanık oluyorlar Sahil bölgelerindeki üç milyon afetzedenin birçoğunun geçim kaynaklarının da tamamen yokolduğu bildiriliyor? Enformasyon Bakanlığının resmi açıklamasında ölü sayısı 2300 olarak verildi Uluslararası Kızıl Haç Yardım Kuruluşu ise, bu sayının 10000e kadar yükselmesinden endişe ediyor? Öte yandan kurtarma ekiplerinin bugün de ücra bölgelerde dış dünya ile bağlantısı kesilmiş olan köylere ulaşmaya çalıştığı bildiriliyor Gıda sevkiyatında sorun yaşanıyor Afet bölgelerine helikopterlerden atılan yardım paketlerine ulaşmak için çaresiz bekleyen insan kümeleri görülüyor Yardım getiren helikopterlerin sellerden dolayı birçok yörede iniş yapması mümkün olmuyor Khulna yöresindeki resmi görevli, afet bölgelerinde sadece tıbbi malzemenin değil, temiz içme suyu Kaynak: Ayrıntılı bilgi için kureselfelaketcom |
|