Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anildi, başinda, cihan, kayiket, mezari

Cihan Kayiket Mezari Başinda Anildi

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cihan Kayiket Mezari Başinda Anildi

CİHAN KAYIKET MEZARI BAŞINDA ANILDI

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, 11 Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kayıket ölümünün 17 yıl dönümünde 29 Temmuz 2009 Çarşamba günü Karşıyaka Mezarlığında düzenlenen törenle anıldı
Elektrik Mühendisleri Odasının demokrat kimliğine katkıda bulunan Cihan Kayıket, Sağlık-Der ve Enerji-Sende yürüttüğü çalışmalar ile kamu sendikacılığın gelişmesinde önemli görevler üstlenmişti 29 Temmuz 1992 günü Kral Kızı Barajına görev için giderken, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Cihan Kayıket için Karşıyaka Mezarlığında yapılan törene EMO Ankara Şubesi yöneticileri, ailesi ve dostları katıldı

* Cihan Kayıket'in mezarı başında ilk sözü alan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, özetle şunları söyledi; "Cihan'ı kaybetmemizin acısı bizden hiç eksilmedi, onu hâlâ özlüyoruz Cihan'ın mücadelesini yaşatmak için bugüne kadar yaptıklarımız onun bayrağını yere düşürmemek bakımından çok küçük katkılardı Bu katkıları büyüterek devam etmemiz gerekiyor Cihan fiziksel olarak aramızda olmadığı zaman da mücadelesini bizler aracılığıyla sürdürdü Ölürse ten ölür canlar ölesi değil, Cihan bizim içimizde hep yaşıyor anısı önünde saygıyla eğiliyorum" Eski EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlarından Mustafa Kadıoğlu da burada yaptığı konuşmada şöyle konuştu, "Cihan'ın dostları, arkadaşlar, kardeşleri burada Cihan'ın dünyaya bakışını, dostluğunı, güzelliğini dile getirdiler Bu bir duruş, yaşam biçiminin vermiş olduğu ve kazandırdığı bir özelliktir Toplumda ve insanlık tarihi sürekli bir değişim içinde oldu Bu değişimin sonsuza kadar devam edeceği bilinmesine rağmen Cihan'ın düşünceleri bu dönüşüm sürecinde yavaş yavaş vücut buluyor Bu hem bizi hem Cihan'ı da sevindiriyordur Belki bu değişim Cihan'ın istediği hızla olmuyor O mutlu ve istenilen güne elbette ulaşılacaktır Arkadaşları dostları o güzel günün gelmesi için yaşamı boyuncu mücadele edecektir Söz veriyoruz Cihan senin dostluğun, görüşlerin yaşamda ve hayatta somutlaşacaktır bu sözümüz ant olarak 17 yılında tekrarlıyoruz, rahat uyu" Cihan Kayıket'in kardeşi Cahit Kayıket de şunları söyledi, "Ağabeyimi kaybedeli 17 yıl geçmesine karşın anma törenlerinde olsun panellerde olsun yaşatılmasından ailem ve ben gurur duyuyoruz 17 yıl geçmesine rağmen bu insan bu kadar sevilmiş ki arkadaşları yoldaşları her yıl bunu tekrarlıyor Bu durum ağabeyimi kaybetmenin verdiği acıyı biraz da olsa hafifletebiliyor, gururlandırıyor bizi 17 yıl süren bu etkinliklerde emeği geçen buradakilere, burada olmayan ama yüreği burada olanlara ailem adına teşekkür ediyorum" Cihan Kayıket ile ilgili anılarını paylaşan Celâl Cezim de anma etkinliğinde özetle şöyle konuştu, "Düzenlenen etkinliklerle Oda'nın geleneksel olarak anma gerçekleştirmesi hem Cihan hem ailesi açısından kıvanç verici oluyor Arkadaşı olarak, Cihan'ın insan yönüne yönelik bir yaklaşımda bulunmak istiyorum Cihan emek ve demokrasi mücadelesi süreçlerinde yer almasının tutarlı ve kararlı devrimci olmasının her zaman altını çiziyoruz Odamızın Ihlamur Sokak AST karşısında lokali vardı O lokal 80'li yılların sonları ve 90'lı yılların başlarında *tam bir arı kovanı gibiydi Bu sözüm kalabalık olmasından ziyade arının özelliğinden kaynaklanıyor Orada üretim vardı, üretime katkı bulunmak için bulunuyorlardı İnsan ilişkileri ve dostluklar orada oluşuyorduKendisi ışıklarıyla ve sıcaklığıyla bizim yüreğimizde yaşıyor ve yaşamaya devam edecek Sevgili Cihan sen rahat ol" Anma etkinliğinde son olarak konuşan Hamza Koç, "Cihan'ın ölümünün 17 yılının bir özelliği var 1992 yılında ölümü bir Çarşamba günüydü Bugün bir tesadüf yine Çarşamba *Aynı süreç devam edecek, yeniden yaşayacağız yeniden göreceğiz Cihan Arkadaş bu şekliyle yaşayacak" * * *

29072009 14:31:15

EĞİTİM MERKEZİ'NDEN PERİYODİK EĞİTİMLER SÜRÜYOR (639)

EMO ANKARA ŞUBESİNDEN TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK ZİYARETİ (302)

WIN FUARINA GİDİYORUZ (255)

III AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU TAMAMLANDI (197)

GÜVENLİ YAZILIM VE BİLGİ GÜVENLİĞİ PANELİ DÜZENLENDİ (189)

III AĞ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU BAŞLADI? (162)

ABGS 2010 SUNUMLARLA DEVAM EDİYOR (145)

YÖNETİM KURULUMUZ 100 TOPLANTISINI ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİ (140)

EMEKLİ ÜYELERİMİZ BİR ARAYA GELDİ (112)

ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ FORUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ (108)
Ayrıntılı bilgi için wwwemoorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com