|
|
Konu Araçları |
başkanlığı, belediye, edildi, faaliyet, kabul, raporu, selçuk |
Selçuk Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporu Kabul Edildi |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selçuk Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporu Kabul EdildiSelçuk Belediye Başkanlığı nın 2008 yılı faaliyet raporu Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edildi Selçuk Belediye Başkanığına üçüncü kez seçilen HVefa ülgür Başkanlığında yapılan Meclis toplantısının ikinci oturumuna CHP gurubundan seçilen , AK Parti Gurubundan seçilen 6 meclis üyesi katılırken, iki hafta önce kalp ameliyatı geçiren CHP li Meclis üyesi Mazlum Kırıtak sağlık nedeniyle katılamadı Yerel seçimlerin ardından ikinci kez yapılan ve Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda gerçekleşen Meclis Toplantısında Selçuk Belediye Başkanı HVefa ülgür meclis üyeliğine seçilen üyelere Meclis toplantılarının kuralları hakkında ikinci kez kısa hatırlatmalarda bulundu Denetim raporunun okunmasının ardından iç tüzük gereği Meclis Yönetimini Meclis Başkan Vekili Cengiz Aydın a bırakan Selçuk Belediye Başkanı HVefa ülgür faaliyet raporunun okunmasını dinlemek üzere CHP gurubunun masasına oturdu Faaliyet raporunun okunmasına başlanılmadan önce söz alarak Başkan ülgür ün dışarı çıkarılmasını isteyen AKP grup başkanı Zahide İlki Yerlikaya nın bu isteği iç tüzük gereği meclis başkanı Aydın tarafından ret edildi Tüm meclis üyelerine basılı dosya halinde dağıtılan 2008 yılı Selçuk Belediye Başkanlığı Faaliyet Raporunun okunmasının ardından oturumu yöneten meclis başkanı Cengiz Aydın ın rapor üzerine lehte veya alehte konuşmak isteyen meclis üyelerine söz vereceğini anos etmesine rağmen hiç kimsenin söz almaması üzerine geçilen oylamada AKP gurubunun ret oyuna karşı CHP gurubunun evet oylarıyla faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından söz alarak tüm meclis üyelerine ve raporda yer alan hizmet ve yatırımların gerçekleştirilmesine katkı koyan belediye çalışanlarına teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Vefa üLGüR seçimlerin artık bittiğini, yeni bir yola girildiğini ve bu yolda tek amacın Selçuk'a hizmet etmek olduğunu belirterek; Burada bulunan herkesin gördüğü gibi Meclis toplantılarımız daha ilk günden gergin bir biçimde sürüyor Ben iki toplantıdır AKP gurubunun göstermiş olduğu davranışların ve iç tüzeğe aykırı talep ve sözlerin kasıtlı değil, acemilikten olduğuna inanmak istiyorum Küçük bir yerde yaşıyor ve hepimiz birbirimizi tanıyoruz Birbirimize kuşkuyla, ön yargıyla yaklaşmaya gerek yok Ben hepinizden meclis kararlarına katkı bekliyorum Hatalı davranış ve kararlarımızda uyarmanızı, doğru karalarda ise desteklemenizi beklemek bir hemşeriniz ve belediye başkanı olarak benim hakkım olduğuna inanıyorumSelçuk'a daha iyi ne yapabiliriz hep birlikte düşüneceğiz ve kararlar alıp uygulayacağız Tekrar söylüyorum tüm arkadaşların katkısına ihtiyaç var Tüm düşüncelere açığız Hiç kimsenin fikrine sınır koymuyoruz dedi Kaynak: Selçuk Belediyesi |
|