Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mazoşist, polyanna

Polyanna Ve Mazoşist

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Polyanna Ve Mazoşist

Polyanna ve Mazoşist

1

Polyanna’ya beklediği bir hediye yerine yanlışlıkla koltuk değnekleri gelir Polyanna da “yanlış gelmiş ama yine de onlara muhtaç olmadığım için şanslıyım” der Bu saf gibi görünen davranışın ardında aslında “ulan böyle dandirik konularla mı uğraşacağım bi de” düşüncesi vardır Polyanna mutludur

2

Mazoşist acıyla beslenir Karşısına fırsat çıkmıştır “Ne suç işledim ki hediye yerine bu koltuk değnekleri geldi” der ve onu izleyen 4-5 günü bunun verdiği ızdırapla geçirir Mazoşist mutsuzdur

3

Gerçeklik denen şey tamamıyla algılamaya bağlıdır Kapasite sorunu olanlar gerçekliği sadece maddesel özellikler gösterme özelliği ile ölçebilirler Oysa biraz düşününce, o elle tutulur gözle görülür nesnelerin hepsinin temelinin, madde özellikleri göstermeyen düşünce (hayal) olduğunu, ardından madde olarak ortaya çıktığını göreceklerdir Tıpkı bir binanın önce mimarın kafasında oluştuğu, ardından maddeye dönüştüğü gibi

Gerçek onu nasıl algılarsanız odur Polyanna’ya “gerçekçi ol” demek, “ben cahilim” demekle aynı şeydir Polyanna mutlu mu? Mutlu Bundan daha gerçekçi bir şey yoktur

Tabi bu her alanda “lay lay lom” culuk yapmak demek değildir İnsanın gerçekten takacağı problemleri olmadığında yaratma ihtiyacı duyduğu suni problemlere engel koyması demektir Küçük olayları tartışmak, sorun yapmak, kelimelere takılmak gereksiz değilse nedir

4

Mazoşisti değiştirmeye çalışmak ta boşunadır En azından normal bir insanın harcı değildir Onun da bir yanlışı, bir suçu yoktur Mazoşist mazoşisttir, bizim Poly de Poly’dir Bunun ötesi yoktur Yaşadıkları “aynı hayat” birisi için cehennemde, diğeri için ise cennette yaşamaktır (Tabi burada ciddi soruna sahip olmayan, orta çizgide bir hayattan bahsediyoruz) Her şey görecelidir Gözlemleyen olmadıkça gözlemlenenden bahsedilemez Her gözlemci aynı şeyi farklı algılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com