![]() |
Ateistin Sınavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ateistin SınavıAteist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş ![]() Aniden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve adamı kovalamaya başlamış ![]() Adam var gücüyle kaçıyormuş ama ayı da yaklaşmaktaymış ![]() Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı takılmış, ayı adamın üzerine atlayıp pençesini kaldırmış ![]() Tam vurmaya hazırlanırken adam, 'allahıııım' diye bağırmış ![]() Bir anda zaman durmuş, ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş, orman kararmış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış ![]() Derinden gelen ilahi bir ses adama: - yıllarca bana inanmadın, yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? seni sevgili bir kulum mu saymalıyım? Adam utanç içinde ama inadından da vazgeçmeden 'biliyorum' demiş: - bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık ama belki ayıyı dindar yapabilirsiniz ![]() O ses, 'peki' diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş ![]() Nehir tekrar akmaya başlamış, her şey eski haline dönmüs ![]() Ayı pençesini indirmiş, iki pençesini de göğe doğru çevirip 'allahım' demiş: - senin rızkınla orucumu açıyorum; hamdolsun verdiğin nimetlere! |
![]() |
![]() |
|