Kedilerle İzolasyon Testi |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedilerle İzolasyon Testihep beraber gülelim KEDILERLE IZOLASYON TESTI Her geçen gün araba sanayiinde Japonlara yenik düşen Amerikalılar bir gün araba teknolojilerini incelemek üzere Japonya'ya giderler Fabrikayı gezerken bir köşede kutular içinde kediler görürler Merak edip bu kedilerin ne işe yaradığını sorarlar Japonlar cevap verir: - "Biz bu kedileri izolasyon testinde kullanıyoruz Akşam giderken her bir arabaya bir kedi koyuyoruz Sabah geldiğimizde ise arabada kedi ölüyse problem yok, eğer kedi yaşıyorsa arabanın problemli olduğunu anlıyoruz Demek ki arabaya hava giriyor" diyorlar Amerikalılar çok şaşırıyor Geziyi tamamlayıp ülkelerine dönerken, "Bir de Türkiye 'ye uğrayalım" diyorlar Türkiye'de bir araba fabrikasını geziyorlar Yine bir köşede kutular içinde kedileri görüyorlar Şaşırıyorlar Dayanamayıp bu kedilerin ne işe yaradığını soruyorlar Yetkili cevap veriyor: - "Biz bu kedileri izolasyon testinde kullanıyoruz Akşam giderken her bir arabaya bir kedi koyuyoruz Sabah geldiğimizde eğer kedi arabada ise problem yok, ama kedi arabadan kaçmışsa, arabanın izolasyon problemli olduğunu anlıyoruz" HOROZUN OTME VAKTI İki sevgili; Fadime ile Temel köyün girişinde gizlice konuşuyormuş Sohbetin en koyu yerinde Dursun dayı, "Fadimeee" diye bağırmış Babasının sesini duyan Fadime apar topar kaçarken, Temel arkasından seslenmiş; "-Yarın horozun ötme vaktinde burda ol Fadime" Ertesi gün Fadime gelmiş, ama saatler geçmesine rağmen Temel ortada yok Meraklanmış kızcağız, kalkıp evine gitmiş, aramış taramış ı-ıh Tam evden uzaklaşacak kümesten garip sesler geliyor Dayanamayıp bakmış, bir de ne görsün? Temel horozun boğazına yapışmış; "-Öt dedim sana Çok geç kaldım Öt ula öt Öt Öt" TEMEL'IN BUSH'A SAVAS ILANI Temel, Amerika'nın durduk yerde Irak`a saldırmasından rahatsız olmuştur Bir yolunu bulup başkan Bush`a telefon eder: "Alooo! Ben, Temel olarak size savaş açayrum haberunuz olsun!" Bush, gülerek yanıtlar:"Hehehekaç kişilik bir ordun var ki?" Temel düşünür: "Hmmmkayinpirader İdrus, halaoğli Tursun, kaavedeki arkadaşlar" ve cevap verir: "9 kişidur daa!" Bush içinden kıs kıs güler ve ciddi olmaya çalışarak: "Temel bey, sizin 9 kişilik ordunuza karşılık Amerikan ordusu tam 2 milyon askerden oluşmaktadır!" der "Hmmm" der Temel: "Sizu pir sure sonra arayacağum" Aradan birkaç gün geçer ve Temel, Bush`u yeniden arar: "Başkan, savaş ilanimuz geçerlidur Bir miktar ekipman hazirladuk size karşi!" Bush, ilgiyle sorar: "Neymiş bunlar?" "Haçan, bizim Tursun`un tiraktori, benim çakaralmaz tüfek bi de kavedeki arkadaşlardan birinin biçer doveri "Bush güler: "İyi ama benim tam 150 bin tankım, 30 bin uçağım ve 10 bin askeri gemim var! Haaa, ayrıca bu arada askerlerimizin sayısı da 3 milyon oldu!" Temel yeni gelişme karşısında biraz sıkılmıştır: "Tamam, bir müddet sonra sizu yeniden arayacağum" Bir kaç hafta sonra Temel, Bush`u yeniden arar: "Başkan, savaş ilanumuzu ceri alayrum" Bush merakla sorar: "Neden?" Temel, moralsiz bicimde yanıtlar: -Cenevre anlaşmasinu incelemişuzdur 3 milyon savaş esirini barinduracak yerimiz yoktur! |
|