Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hükmeden, hükümdar, yıldızlara

Yıldızlara Hükmeden Hükümdar

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yıldızlara Hükmeden Hükümdar

Küçükken yıldızlara merdiven dayayarak çıkmaya çalışan bir çocuğun öyküsü beni etkilemiştiYıldızlara ulaşmak o zamanlar benim için bir efsaneydiAma nedense merdivenle çıkmanın olasılığına inanmıştımÖyle olmasını yürekten arzu etmiştimYıldızlara Hükmeden Hükümdarı ziyaret edecektimO hükümdarı hep gökyüzünde,uzak galaksilerde imaje ettim

Yıllar sonra insan büyüdükçe,çocukluk mitlerinden ve hayallerinden zorla kopartıldığı için Yıldızlara Hükmeden Hükümdar'ım o tatlı günlerin arasında unutulup gitmiştiBenimde merdivenle yıldızlara çıkma inancım,ikiseksen yerde nakavt olmuştu

()

2Dünya savaşı döneminin Türkiyesi'nde delikanlı olmuştuKelkitli çiftçi bir ailenin mert,yürekli delikanlısıydıOmuzları geniş,babayiğit kıvamında bir dış görünüşe rağmen;ince zarif ruhlu,tefekkür sahibi bir gençtiAilesinin zor şartlarına aldırmadan,köyün zengini ailenin kızına tutulduKızda onaİki gönül ne yapıp etti,büyükleri ikna ile evlendiler17 ve 18 yaşında tüm dünyaları köyleri olan iki gençDelikanlı bir yıl olmadan askere gitti,eşini bırakarakZaten yuva dedikleri yer baba ocağındaki evdeki tek odaları idiDört yıl askerlik süresince iki kez görüşebildilerOda delikanlı Sivas'tan Gümüşhane'ye yürümeyi göze aldığı için

Taşı,toprağı harman gibi savuran delikanlı ile tüm gün geniş bir ailenin ev işlerini yapan eşi çalışmaktan çabalamaktan zerre gocunmadı yıllarca,ama içten içe büyüyen bir sorun her geçen gün kartopu boyutunu aşmış,çığ olarak üzerlerine geliyordu

Çocukları olmuyorduEvleneli 8 sene olmuştuKöyde sözler ayyuka çıkmaya yükselmiş , delikanlının ailesi "bir başka eşin" getirilmesinden bahsetmeye başlamıştıDayandı iki genç,dedikoduya ne kadar dayanabilirse cahil yürekler

Dayanma gücü tükenince bir gece sessizce iki denk tutan eşyalarını sırtlayıp kimseye haber vermeden Samsun'a yollandılarDelikanlı yeni bir düzen kurmak için canla,başla çalıştı;eşide çocuk sahibi olabilmek için hacı,hoca,şeyh,üfürükçü de dahil medet olacak her yere başvurduYıllar geçiyordu 12sene sonunda kadının komşuları onun beynini öyle yıkadılarki "bir başka eşin" olması,onun içinde iyi olacaktıGözler üzerinden,sözler yüreğinden uzaklaşacaktı

Kabul etti kadın,bir pundunda eşine konuyu açmak üzereZaten adayda çok yakınlarındaydı,komşularıydı

O pund geldiğinde artık orta yaşa hızla ilerleyen adam duyduğu sözler karşısında öyle kırıldıki,kızgınlıkla eşine " benim sana sevgim çocuk için mi?sen hiç mi allahtan korkmazsın,bir daha bu konuyu açma" diyerek kızdıAile içinde sorunu çözmüşlerdi ama dedikodu mekanizması ful iş başındaydıartık kusur kadından,adama dönmüş onda aranır olmuştu

Bir gece daha eşyalar otobüse yüklendi,iki sessiz karaltı Allah'ın şahitliğinde yola koyuldular

"hayır ve şerrin " anlamına vakıf olarakYolculuk İstanbul'aCanla başla mücadele tekrarlandı,sabır ile aşk ileSığındıkları allah'ın rahmetine nail olmuşlar ki,15 yılın üstüne ilk oğulları oldu,sonra iki kız,sonra bir erkek dahaBir için yıllarca yanmışlar,dört nasip bulmuşlardı

()

Ben onunla tanıştığımda 65 yaşında yaşlı bir bilge gibiydiOmuzları dik ve geniş,ailesine yük olmayan,alemlere yük olmayan sessiz,ama "mana"yı bulmuş biriydi karşımdakiBense nüfus cüzdanında islam yazması dışında inancı bile olamayan,göstermelik yaşayan,sözsüz,özsüz biçare havalarıyla insanlara kedimi acındırma pozisyonlarındaydım

15 yılım geçti onunlaAdı İbrahim'diAdına yakaşır adamdı,adına yakaşır inanandı,adına yakaşır cömerttiSözü gereğinde söyler,kızar ama küsmezdiBen evlerinde her zaman huzur buldum,anlam buldum,yaradan gücünden izler buldumHuzur ile uyudum,sabah ezanından sonraki elinde kuranı ile günü karşılamasına şahit oldumOnurlu olmayı ama gururlu olmamayı gösterdi banaO benim kayınpederimdi,babamdı

Gözümüzün önünde 15 günde hepatitten solup,beklenen sona varmak için algılarımızdan kaybolup,şeklen toprak altında olalı 7 ay olduŞimdi anlıyorum ki ,benim merdivene hiç ihtiyacım yokmuşBen Yıldızlara Hükmeden Hükümdarın alemindeymişim bunca yıldır

Selam olsun sanaUmarım inandığımız Allah'ın merhametine nail olmuşsundur

Ama isyan olarak algılamadan "keşke burada olsaydın" da diyorumYalan yok diyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com