|
|
Konu Araçları |
dair, hak, hakikate, nutuklarşemseddin, yeşil |
Hak Ve Hakikate Dair Nutuklar-Şemseddin Yeşil... |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hak Ve Hakikate Dair Nutuklar-Şemseddin Yeşil...Hak yolunda yürüyenler üç'e ayrılmışlardır: Birinci mertebe: Nefsi içün Allah'ı sevenler Ikinci mertebe:Allah içün Allah'ı sevenler üçüncü mertebe Sultan-ı aşkın galabesiyle hakk'ın muradının zuhuru içün,kendi muradlarını yok edenler bu işin tadını suretde kalanlar anlayamaz şarab-ı vahdeti içmedikçe, bu zevklerin tahliline imkan yoktur Ba'zı kalblere füyuzat-ı ilahiyye vasıtasız gider Işte o kalbler, arş ve kürsi'den daha genişdir Onun içün arif-i ilahide bulunan hususi hali inkara kalkma! Dinini çalacak zalimlerle düşüp kalkma! Dünya hilesi karşısında kalırsan selamete çıkmak içün en kısa yol, kabir ehlinden yardım dilenmektir "iza tehayyertüm fiyl'ümür feste'ıynü min ehlil kubür" Aziz Peygamberimiz: "aklınızı, fikrinizi işlerinizde layıkı ile kullandıktan sonra bir türlü neticeye vasıl olamayıp da orta yerde hayretde kalırsanız, durmayın derhal ehl-i kabirden yardım isteyin" buyurmuşlardır Murad-ı nebideki zevkı layıkıyle tadamayan ba'zı kimseler bu hadis-i şerife "mevzu'dur" derlerse de evliyaullahın keşf ü müşahedeleriyle hadis sahihdir Buradaki ehl-i kabirden murad, yaşadıkları halde ölü olanlardır ki, benliklerini elli-altmış kiloluk kan ve kemik torbasından ibaret olan asıl kabre gömenlerdir Ali'ler, Ebubekir'lergibi |
|