Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
filiz, sureleri, yalan, özdem

Yalan Sureleri - Filiz Özdem

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yalan Sureleri - Filiz Özdem - Kitap Özet

Kitap Özet

Filiz Özdem’in Korku Benim Sahibim ve Düş Hırkası ile başlayan “Veda Üçlemesi”nin son kitabı: Yalan Sureleri Romanda beş kuşak kadın üzerinden anlatılan hikâyelerde ölüm, hayat, beden, bellek ve yazı bütün olayları ve kişileri en genç halkada birbirine bağlıyor

Yalan Sureleri, yitirilmiş bir beni başkalarında parça parça bulmaya çalışan benliğin parçalanış tarihi Kırılmış bir aynanın parçalarının üstündeki silinmemiş görüntüyü bir kez daha görebilmek için bir araya getirmeye çalışan Gözde, parmaklarını kanatan bir yapboz oyununu sürdürüyor İşte bu yüzden kendi parçalarını bir arada tutan beden, ruhun etten mezarı sadece Yalan Sureleri’nde “içimizin karatahtasına yazılan, kimsenin okuyamayacağı, kendimizin bile çoğunu unuttuğu ne çok cümle var

Romanlarını “kaybetme” kavramı odağında yazan Filiz Özdem “Veda Üçlemesi”nin son halkası Yalan Sureleri’nde, kaybetmenin insan yaşamında yüklendiği anlamların bütün dehlizlerine girme cesaretini göstererek, yitip gidenin zengin yazınsal arkaplanını ve rüyaların sarmal yapısını da kurmacaya dahil ediyor; zamanı ve coğrafyası belirli, gerçek zamanlı bir anlatı dili kullanıyor Herkesin kendi trajedisini yaşadığı bir dünyada, yazar öteki’nin trajedisini kaleme alırken belleğin diline yaslanıyor Trajik olan, yazılanın yüzeyinde beliriyor

“Bilmiyorum, belki de kendi batık kadırgasında kayıp bir yeraltı ülkesi varlığıydım Ufkunda yalnızca sonsuz göğün görüldüğü bir kayalığa tırmanmıştım suyun karanlık diplerinden Doymak bilmeyen hayalî korsanlara açıyordum kırık dökük gövdemi Bedenimde sarı tırtıllar yürüyordu Suyun parlak yüzeyine bakıp duruyordum ‘Söyle bana,’ diyordum suretime, konuşmayı unutan kısık, yabani sesimle, ‘hangimiz daha yalnızız?’”

Kitap Kapak

Yazar: Filiz Özdem

Yayınevi: Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

Sayfa sayısı: 196

ISBN:

Basım tarihi: Şubat 2010

Kategori: Roman / Öykü

Piyasa fiyatı: 1200 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com