Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
margosyan, mıgırdiç, zurna

Zurna - Mıgırdiç Margosyan

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zurna - Mıgırdiç Margosyan

Zurna - Mıgırdiç Margosyan - Kitap Özet

Kitap Özet

Mıgırdiç Margosyan, Agos'ta 1996-1999 yıllarında yazdığı yazılardan yapılmış bir seçki sunuyor Zurna'yla

Usta yazar, bu denemelerinde siyasi meselelerden felsefi tartışmalara, Diyarbakır'daki çocukluluğundan cemaat hayatına, günlük yaşamdan sanata uzanan pek çok konuda okurla tatlı tatlı hasbıhal ederken, ortaya Türkiye'nin en yakın tarihinin net bir fotoğrafı da çıkıyor

“Siz istediğiniz kadar çırpınıp durun, istediğiniz kadar bin bir dereden su getirin, taklacı güvercinler gibi ustaca taklalar atarak gökyüzünde fırdöndü misali istediğiniz kadar dönenin, gazete köşelerinde yazdığınız yazılarınızın ömrü, buz üstüne yazılmış yazı kadar kısa oluyor Bu gerçeği ne şu yazarın ünü, ne berikinin şanı, şöhreti, itfanı önleyemiyor

Peki, o halde gazete köşelerinde her hafta boy göstermenin ne anlamı var ki! Anlamı var mı, yok mu doğrusunu söylemek gerekirse ben özüm de pek bilemiyorum ama, yine de millete ‘akıl hocalığı' yapmak hoşuma gidiyor! Keyif alıyorum! Zaten keyif dediğin ne ki, keçi boku! tespih gibi çek çek dur!”

Kitap Kapak

00 TL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com