Haşlama / Haşlama Yaparak Yemek Pişirme / Haşlama Yöntemi |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşlama / Haşlama Yaparak Yemek Pişirme / Haşlama YöntemiHaşlama Vikipedi, özgür ansiklopedi Haşlama ya da Kaynatma yiyeceklerin su veya su oranı yüksek bir sıvı içinde kaynama noktasına yakın bir sıcaklıkta pişirilmesi yöntemidir Et, tavuk, balık, sebze, meyve, hamur işleri dahil bir çok yiyecek maddesi haşlama yöntemiyle hazırlanabilir Haşlama yöntemiyle hazırlanan yiyecekler kızartma veya fırınlama yöntemiyle hazırlanan yiyecekler gibi gevrek olmazlar Aksine daha sulu ve yumuşak olurlar Hazmı kolay, çocuk ve yaşlı gibi çiğneme veya hazım zorluğu olan kişiler için uygundur Haşlama yöntemiyle hazırlanan yiyecekler fazladan yağ eklenmediği takdirde daha düşük bir yağ oranı içerirler Ancak yüksek sıcaklık bazı vitaminleri öldürerek yiyeceklerin besin değerini düşürebilir |
|