Dut, Kanser Düşmanı |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dut, Kanser DüşmanıTürkiye’de ipekböcekçiliği üretimi ile yetiştirilen dut dünya tarafından da keşfedilmeye başladı dut dünyanın en ekolojik ürünlerinden biri olarak sayılıyor Dut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin Türkiye’de ipekböcekçiliği üretimi ile yetiştirilen dut dünya tarafından da keşfedilmeye başladı Üzüm, dut ve yerfıstığında kanseri önleyen bir madde bulunduğunu açıklayan İngiltere Montfort Üniversitesi’nden Gerry Potter, “Bu yiyeceklerde bulunan ‘resveratrol’ isimli molekülün pek çok ürünün bozulmasına yol açan mantarlara karşı savaştığını biliyorduk ama araştırmalarda, bu maddenin vücutta kanser hücrelerini hedef alarak onları tahrip eden, kanser karşıtı bir unsura dönüştüğünü saptadık” diyor Japon araştırmacılar ise beyaz dut yapraklarının extrelerinde bir seri biyolojik olarak aktif bileşenler tespit etti Bu bileşenler, hücre paslanmasını önleyici, antioksidan ve damar sertleşmesini engelleyici ve damarlarda kolesterolden zengin plakların oluşumunu baskılayıcı etkiye sahip olukları ortaya çıktı Japonlar bu etkilerin sevindirici olduğunu ama dut yapraklarının bundan daha fazlasına da sahip olduklarını iddia ediyor Japon uzmanlar, dut yaprakların aynı zamanda yüksek kan şekeri seviyelerini düşüren bileşiklere sahip olduğunu ileri sürüyor Yapraklar bu etkilerini, bağırsaklarda maltoz, laktoz, sakroz gibi çifte şekerleri parçalayarak onları bağırsaktan emilebilen glikoz, fruktoz, galaktoz gibi tekil şekerlere dönüştüren enzimleri baskılamak suretiyle gösteriyorlar Böylece şekerler bağırsaktan emilemediği için kandaki seviye de yükselmiyor KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR, ENERJİ VERİR, YERSEN… Öte yandan, dut ağacından beslenen zararlı böcek olmadığı için herhangi bir tarım ilacı da kullanılmıyor Bu nedenle dut dünyanın en ekolojik ürünlerinden biri olarak sayılıyor Dut, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin Beyaz dut yaprakları idrar söktürüp, vücutta biriken suyu boşaltıyor Aç karnına yenen beyaz dut barsak solucanlarını döküyor Dutun taze yaprakları ile derideki yaralara ve burundaki kanamalara tampon yapılırsa kanamalar durur Ne şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır Sabah aç karnına yenir ve üzerine su içilirse bağırsakların çalışması temin edilir Beyaz dutun 15-20 gram yaprağı 3 su bardağı ile kaynatılırsa ateş de düşürür İştah artırır, enerji verir |
|