Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
artemis, hakkında, heykeli, rahip, tapınağındaki

Artemis Tapınağındaki Rahip Heykeli - Rahip Heykeli Hakkında

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Artemis Tapınağındaki Rahip Heykeli - Rahip Heykeli Hakkında

Artemis Tapınaðındaki Rahip Heykeli MÖ 7yy

Efes'te Artemis Tapinağında Ion tarzında hazırlanmıs bir heykel
İstanbul Arkeoloji Muzesi

Bu Rahip heykelinin basinda bulunan 'parça'nın ne oldugu uzerine yorumlar gelistirmek zorundayizBubugun 'kep' torenlerinde oldugu gibi bir 'kutsal kitap'idinsel egitim unsurunu ifade edebilirdi

Bunun daha eski biçimleri olarak "eni boyuna esit" olanve bize 'Nuh Gemisi' olarak yansitilan bir tapinaginEhal bolgesinin simgesi de olabilir

Bu rahipler'gök kültü' temsilcileri olduklari içingok renginde Lapislazuli tasini ifade ediyor olabilir

Bu noktadasaglam karsilastirmalar yapana deginkesin şeyler soylememiz doðru olmaz
Ama kesin olan su kisimdiki Vatikan papalarinin giysilerine benzer ozellik gosteren Efes rahibimizhiristiyanligin on kaynaklarindan biri olan bir kultu temsil ediyordu ve dolayisiyla "baş ustu"nde tasinan bu 'kare' biçimli aracin aranilacak oldugu alananadolu uygarliklari ve 'gök-ates' kültü on hiristitiyan toplulukları olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com