Karakoca Köyü Karacabey Bursa |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakoca Köyü Karacabey BursaKarakoca Köyü Karacabey Bilgileri - Karakoca Köyü Hakkında - Karakoca Köyü Tanıtımı - Karakoca Köyü Resimleri İlçe: KARACABEY - İl: BURSA Köy Muhtarı: NECATİ ÇABUK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0(224) 694 20 70 Cep Telefonu: 0 (535) 895 71 79 Bursa Bilgiler Nüfus 2514 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 16700 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Karacabey Web Sitesi Karakoca, Bursa ilinin Karacabey ilçesine bağlı bir köydür Tarih İlçenin doğusunda ve ilçeye 27 km uzaklıktadır Sultan Süleyman'ın 1521 yılı tahrirat defterinde "Karakuvaç" olarak anılan köy bu olmalı Bir söylentiye göre de, 8 asır önce kayseri'den sürgün gelen bir Rum kadınıyla bir erkeğin buraya yerleşmesiyle kurulmuş ve Karı-Koca adım almış, zamanla bu ad Karakoca'ya dönüşmüştür Tahrirat defteri kayıtlarına göre köyde, Padişah Haslarında çalıştırılmakta olan 14 hane kul soylu (koyun kafiri) 1432 koyuna bakmakla görevliydi Eski bir Rum köyüdür Köyde, 1487 yılında yapılmış ve bugün harap durumda olan bir kilise vardır Adı, "Zoodochos Pege" 'dir Kurtuluş Savaşı sonunda köyü terk eden Rumlar yerine 1926 yılında mübadele muhaciri olarak Yunanistan'ın Langaza yöresinden gelenlerin yerleştirildiği köyde, 1927 yılında 508, 1970 yılında 1557 (728 erkek, 829 kadın), 1990 yılında 1721, 1997'de ise 2514 kişi yaşamaktaydı Kanalizasyonu, ilköğretim okulu, sağlık ocağı, düğün salonu ve futbol sahası mevcutturkaracabeyi en buyuk koyu dur Kültür Köyde kültürel yemek KAPAMA olarak adlandırılan etli pilavlı yemek göçlerden bu zamana kadar köylü halk tarafından getirilen yemektirKöy halkı çiftçilik ve hayvancılık yapmaktadırHer yıl köylüler tarafından kutlu doğum etkinlikleri ve hıdırellez etkinlikleri yapılmaktadır Coğrafya Bursa iline 51 km, Karacabey ilçesine 23 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 2514 1997 1650 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Son yıllarda yakınlara kurulan sanayi tesislerinede köyümüz gençlerinden gidip çalışanlar mevcuttur Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - NECATİ ÇABUK 1994 - Rumi ENGİN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardırköyün iki adet camisi olmasına karşılık birtane imam hatibi vardırimam hatib mehmet fatih gazi olup ilahiyat mezunudur Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|