Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bayramıç, bilgileri, çanakkale, evciler, ilköğretim, okulu, osman, özkan, şehit

Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Bilgileri Bayramıç Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Bilgileri Bayramıç Çanakkale

Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Hakkında - Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Hakkında - Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Resimleri

Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Çanakkale Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: EVCİLER ŞEHİT OSMAN ÖZKAN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Evciler Köyü Bayramiç/ÇANAKKALE
Telefon Numarası: 2867937040
Faks Numarası: 286793773

Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu Tanıtımı

Okulumuz 7900 metrekare arsa üzerine 1927 yılında taş duvardan ve üç derslikli bir bina ile ilkokul olarak eğitim öğretime başlamıştırPlânını o zamanki Nahiye Müdürü Besim Bey ve Köy Muhtarı Şükrü TAN bizzat kendileri çizmiş ve okulun yapımı onların zamanında başlamıştırYapımı devlet tarafından sürdürülmüş , temellerinin kazımında köylüler imece ile çalışmışlardırOkulun duvar ustaları İmroz’dan getirilen Rum ustalardırHalen bu bina 1960’lı yıllarda yapılan bir derslik ve bir oda ilavesiyle dört derslikli bir halde hizmete devam etmiş; 1984 yılında çatısı değiştirilmiş , içeride yapılan tadilâtlarla bu günkü durumu olan 6 derslik 1 idare odası ve 1 salonlu haline gelmiştirÇatısında kullanılan ağaçların yaş olarak kullanılması nedeniyle çöküntü olmuş ve 2001-2002 Öğretim yılında tadilat programına alınmış ve yapılmıştırAynı bahçe içinde 5 derslikli , 2 idare odası ve bir salonlu ikinci bir bina (B Binası) 1975-1976 öğretim yılında hizmete girmiş ve Evciler İlkokulu yeni binasına taşınarak eğitim-öğretime devam etmiştir Evciler Ortaokulu 1969 yılında köy kahvesinde eğitim öğretime başlamış , daha sonra bir şahıs tarafından “Kur’an Kursu” binası olarak inşa edilmiş olan binaya taşınmıştır1984 yılında Evciler İlkokulu’nun eski binasının tamir edilmesiyle bu binaya taşınmıştır1984-1985 öğretim yılından itibaren Evciler Ortaokulu ve Evciler İlkokulu aynı binalarda bağımsız olarak aynı bahçe içinde eğitim-öğretime devam etmiştir Ekim 1990 tarihinden itibaren Evciler Ortaokulu ile Evciler İlkokulu birleştirilerek “Evciler İlköğretim Okulu” olarak aynı binalarda öğretime devam etmiştirOkulumuz daha sonra aynı bahçe içinde 1991 yılında inşasına başlanıp , 1992 yılında faaliyete geçen 3 katlı , 8 derslik , 1 labaratuar , kitaplık , arşiv , iş ve teknik atölyesi ve 1 ana sınıfı dersliği , 2 idare odası , 1 öğretmen odası , kalorifer dairesi ile her katta 1 tuvalet olmak üzere toplam 3 tuvalet (A Bina) kapasitesiyle yeni binasında eğitim-öğretime devam etmektedir Eski ortaokul ve ilkokul binaları olarak kullanılan binalar 1992 yılından itibaren boşaltılmış ve zaman zaman Halk Eğitim Merkezi Kurslarına hizmet vermiştirŞu anda eski ilkokul (B Bina) binamızın 5 sınıfı 1998 öğretim yılının IIDöneminde taşımalı öğrencilerimizin artması sebebiyle sınıf olarak düzenlenmiştir Okulumuz 1995 yılında “EVCİLER ŞEHİT OSMAN ÖZKAN İLKÖĞRETİM OKULU” adını almıştırHalen bu isim ile varlığını sürdürmektedir Okulumuz taşımalı eğitim uygulamasına 1991-1992 eğitim-öğretim yılı başında başlamış olup , ilk taşınan okul Toluklar Köyü İlkokulu’dur1995-1996 öğretim yılında Dağoba ve Köseler Köyleri İlkokullarının da taşınmasıyla taşınan köy sayısı 3’e çıkmıştır 1997-1998 öğretim yılı başında okulumuz 6Sınıfına Köseler , Toluklar , Mollahasanlar , Kurşunlu , Sarıot , Gedik , Külcüler , Tongurlu , Yeşilköy ve Çırpılar Köylerinden toplam 30 öğrenci taşınmıştır 1997-1998 Öğretim yılı IIKanaat döneminde Külcüler , Sarıot , Yeşilköy ve Gedik Birleştirilmiş Sınıflı okulları da taşımalı eğitime geçerek , taşınan köy sayısı 3’ten 7’ye çıkmıştır 2003-2004 Öğretim yılı itibarıyla ; Dağoba , Köseler , Çavuşlu , , Sarıot , Gedik ve Külcüler Köylerinden 172 öğrenci taşımalı eğitim sistemiyle eğitim-öğretim görmektedir 2003-2004 Öğretim yılı IDönem sonu itibarıyle okulumuzda IKademe 10 , IIKademe 6 , ve anasınıfı olmak üzere toplam 17 sınıfta 322 öğrenci mevcuduyla eğitim-öğretim yapılmaktadır 2004-2005 öğretim yılında okulumuz A binasının pencereleri (çerçeveleri) PVC ve camları ısı yalıtımlı çift cam olarak değiştirilmiştir 2005-2006 öğretim yılında okulumuz A binasının çatısı küçük onarım ile bakımı yapılmıştır 2006-2007 Öğretim yılında Okul bahçesinde bulunan wc’ lerin onarımı yapılmıştır

Misyonumuz
Biz Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu olarak;

* Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak,

* Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak,

* Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek,

* Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetiştirmek

* Okulumuzun eğitim çalışanlarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan, kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek,

* Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak ,

* Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi-yöneticilerimizi ve velilerimizi 21yüzyıla hazırlamak, için

VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ

VİZYONUMUZ
Biz, Evciler Şehit Osman Özkan İlköğretim Okulu olarak istiyoruz ki;

* Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin Herkes, (Öğretmen–Öğrenci–Yönetici– Veliler) insan yaşamının sürekli bir öğrenme – yenilenme ve gelişme süreci içinde geçtiğini bilsin

* Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin Bizlere inansın, destek olsun

* Okulumuzda, hem öğretmenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın

* Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun Doğruları yaptıklarında alacakları cevaptan korkmasınlar ve gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın

* Okulumuzda, herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın

* Okul ortamında ve her yerde, herkes “kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmama” ilkesine uysun

* Bilgiye ulaşan, ulaştığı bilgileri kullanan, kullandığı bilgilerle yeni bilgiler üreten öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olsun ve bunu çevrelerine yaysın

* Bilgi teknolojisini kullanmak öğretmen ve öğrencilerimiz için geçerli amaç olsun

* 8sınıftan mezun olacak öğrencilerimizin en az 1 tanesi Fen Liselerine, 10 tanesi Anadolu Öğretmen Liselerine,Anadolu Liselerine ve Meslek liselerine girebilsin

* 8sınıftan mezun öğrencilerimizin hepsi bir ortaöğretim kurumuna girsin, mezun olsun, yüksek öğrenimini tamamlayarak hayata atılsın ve başarılı olsun

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com