Nusaybin Akçatarla Köyü (Dala) - Nusaybin Akçatarla Köyü Hakkında Bilgi |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nusaybin Akçatarla Köyü (Dala) - Nusaybin Akçatarla Köyü Hakkında BilgiNusaybin Akçatarla Köyü (Dala) - Nusaybin Akçatarla Köyü Hakkında Bilgi Akçatarla, Nusaybin Akçatarla, Mardin ilinin Nusaybin ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Kültür Köyün yemekleri; makarna, (içli köfte)kütılk,(Börek) şambörek, (Türlü)tırşık, (Yufka )nane sele,(mercimek çorbası) nisk ve (bulgur pilavı)gırar'dır (Ayran çorbası)Mehir de vardır Ayrıca bayram günleri (Kete)küliçe yapılırdaha cok şey var ama Coğrafya Mardin iline 60 Km, Nusaybin ilçesine 5 Km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus 2007 2500 2000 1900 1997 1173 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - M Sait ay 2004 - M Sait ay 1999 - M Sait ay 1994 - M Sait ay 1989 - Mehmet Cengiz 1984 - Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır Ancak okulda ne futbol ne de voleybol vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt çok bozuk bir yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırAma şu anda köyün kanalizasyon şebekesi Köy Muhtarı olan MSait AY tarafından mardin il özel idaresi tarafından yaptırılıyor ayrıca 2009/2010 eğitim öğretim yılınada büyük ihtimalle 8 yıllık bir tane ilköğretim okulu ile eğitim öğretime başlanacakKanalizasyon şebekesi bitmek üzere katkılarından dolayı Nusaybin Kaymakamı SnYücel GEMİCİ Bey'e il özel idaresi çalışanlarına ve Köy Muhtarı olan MSait AY'a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz Not: Bilgiler değişmişse sizler bu konu başlığı altında cevap yazarsanız en kısa süre içinde düzeltilecektir Ayrıca Akçatarla (Dala) Köyü hakkında yazı resim veya yayınlanmasını istediğiniz konuları bu başlık altında cevap olarak yazarsanız size yardımcı oluruz Kaynak:Vikipedi, özgür ansiklopedi |
|